⬅ חזרה לאינדקס

פנסיה וקרן השתלמות של שכיר

🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2016 05:39
הי,

אז שאלה של חייל משוחרר שעובד קצת יותר מחצי שנה בחברת קבלן. יש לי פנסיה וקרן השתלמות מהעבודה דרך סוכן אצל כלל עם תנאים נוראיים של ברירת מחדל כזאת שאין ספק שצריך לשנות. יש לי סכומים קטנים בשניהם- 10K 2K בקרן ובפנסיה בהתאמה והבנתי שכוח המיקוח שלי מול חברות הוא קטן אם בכלל. האם אני חייב לעבוד דרך סוכן ואיך לעבור חברה או לקבל את הההצעה הטובה ביותר? (לא יודע אם השאלות שאני שואל ממש בכיוון, מאמין שהתגובות פה כרגיל יסדרו לי כמה דברים)
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2016 06:00
לא חייבים לעבור דרך סוכן, אבל יכול להיות נוח לעבור דרך הסוכן מהעבודה, אסור לו היום לגבות ממך כסף, רק מהמעסיק. בכל מקרה גם אם תתמקח לבד מול החברות, תצטרך לעדכן את הסוכן של המעסיק כדי שידע לאיפה לשלוח את הכסף עבורך.

ממש בקרוב יצאו קרנות פנסיה ברירות מחדל בהלמן-אלדובי ומיטב דש שהתנאים שם מעולים (בהלמן אלדובי 1.49% מההפקדות ו-0.001% מהצבירה, במיטב דש 1.31% מההפקדות, 0.01% מהצבירה). תוכל לבדוק שם אם הם מתאימים לך. ראוי לציין שדמי ניהול זה לא הכל בקרן פנסיה, אבל זה כמעט הדבר היחיד שאתה יכול לשלוט עליו.

לגבי קרנות השתלמות יש ב-0.5% דרך חברת IBI ותוכל לבחור מסלול מחקה מדד (אם זה מתאים לך). יש מדדי מניות/אג"ח ושילובים בינהם. יש עוד אופציות זולות שהציעו פה בפורום, אבל אני לא זוכר אותם כעת.

לא ממליץ, לא מייעץ. גילוי נאות: אין לי אפילו קרן פנסיה (רק ביטוח מנהלים וקופת גמל), ובקרן השתלמות אני ב-IBI.
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2016 07:57
אתה כבר היום יכול לעבור להלמן בתנאים הנ״ל.

צור קשר עם החברה שאתה רוצה לעבור אליה, תסכמו על תנאים. הם יתנו לך טפסים למלא, כולל פרטי קשר של הסוכן.

מהרגע שהם מבקשים להעביר את הכסף אליהם, על פי חוק זה חייב לקרות תוך חודש ואסור לאף אחד למנוע את זה (לא החברה המנהלת הנוכחית, לא הסוכן ולא המעסיק). יתכן שינסו לשמר אותך ולשפר תנאים, יתכן שהסוכן ינסה לשים רגליים (מה שלא חוקי ואתה רשאי להגיש תלונה על כך למפקחת על הביטוח) ויתכן שהמעסיק סתם לא בא לו להתעסק עם זה (גם לא חוקי).
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2016 08:35
יש גם את מיזם גט פנסיה שמאפשר למתחברים אליו דמי ניהול של 0.19% מצבירה ו 1.8% מהפקדה בקרנות הפנסיה של אלטשולר שחם או פסגות. מאמין שאחרי כניסת הרפורמה לתוקף, ההצעה עשויה להשתפר.
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2016 08:45
באיזו רפורמה מדובר ? ומתי היא עתידה להיות מופעלת ?
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2016 09:00
קרן פנסיה ברירת מחדל שתיכנס בנובמבר.
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2016 09:46
אם אני לא טועה זה כבר עובד בפועל