⬅ חזרה לאינדקס

קורות חיים

🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2022 22:42
רציתי להתייעץ מה לדעתכם רלוונטי ומה לא לקורות חיים.

רעיון אחד שחשבתי זה ציון פסיכומטרי. על פניו אין לו רלוונטיות, אבל במקרה שלי קיבלתי ציון מאוד טוב(לדעתי שם אותי באחוזון העליון), האם הייתם רושמים דבר כזה?

מה עוד לרשום או לא
🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2022 22:57
לדעתי תלוי מה יש לך עוד בקורות חיים ומה המשרה אליה אתה מגיש אותם.

מרושם אישי לא מייצג, הציון הפסיכומטרי בטווח העליון לא נותן דיפרנציאציה ביכולות של אנשים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2022 20:04
אני בעד להכניס לקורות החיים כל דבר שמראה מגמה של הצטיינות ומבליט אותך לעומת מועמדים אחרים.

ציון פסיכומטרי באחוזון העליון בהחלט עונה על הקריטריונים האלה ולכן הייתי מכניס בלי לחשוב פעמיים.

בעיניי אין חיסרון.
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2022 21:35
אם זה נניח 780 וצפונה, אולי שווה אזכור. בתור מישהו שמראיין לעיתים, הציון הפסיכומטרי הוא בין הדברים הפחות מעניינים בעיניי. הרבה יותר חשוב הניסיון התעסוקתי, ואם אין ניסיון כזה אז הציון בתואר רלוונטי יהיה נתון הרבה יותר מעניין מאשר אם יודע לפתור שאלות פ.ט.ל.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2022 11:43
אני אישית לא הוספתי, למרות שאני קרוב מאוד לטווח שהאזרח הקטן רשם.

לא הרגשתי צורך והרגשתי שזה סתם נוצות טווס לא רלוונטיות.

כמו שלא רשמתי שהייתי במחוננים בכיתה ג׳- אם אין קשר ישיר, זה לא נכנס לקו׳׳ח שלי.

ייתכן שבמקרים מסויימים תהיה הצדקה לרשום, אני לא מצאתי הצדקה כזו.

מסייג- אם הייתי מקבל 800 כנראה הייתי רושם את זה בשורה הראשונה ליד השם. :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2022 12:03
אם אין לך תואר ראשון או נסיון רלוונטי וזה ההישג המשמעותי היחידי בחייך אז תרשום. צר לי לאכזב אותך אך באופן כללי זה פרט טריוויה שולי וחסר משמעות לאחר שהתקבלת לתואר.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2022 14:10
אני לא מראיין. אבל ציון פסיכומטרי, אם מישהו קיבל נגיד 750, מראה על הישג כלשהו. אוניברסיטאות ממיינות לפי זה ויש לזה חשיבות
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2022 14:33
תבקש מChatGPT לכתוב לך קורות חיים. הוא עושה את זה ממש טוב
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2022 15:13
לדעתי נכון להוסיף ציון פסיכומטרי במקרה הזה.

יש מחקרים שמראים שתוצאות ה-SAT בקורלציה גבוהה ל-IQ (בסביבות 0.7).

IQ הוא אחד המנבאים החזקים ביותר לביצועים בעבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2022 15:39
גם יש לי IQ גבוה, אבל מהניסיון שלי דווקא אנשים חכמים לפעמים קצת משתעממים ויכולים גם קצת להיות פחות ״נעשה ונשמע״ ויותר דעתניים.

יש לי המון דעות, לקח לי המון זמן להבין שאף אחד לא רוצה לשמוע אותן במסגרת פוליטיקה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2022 15:51
אתה מדבר על דיעה מקצועית?

לא מבין את זה, גם רואה את זה באופן אישי אצלי, מחפשים ראש קטן.

אם אתה בעבודה ולא מסוגל להביע את דעתך המקצועית, לדעתי זה גרוע. מה אנחנו עושים בעבודה אם לא בין השאר גם להביע את הדיעות המקצועית שלנו?. כל מצב אחר לדעתי זה פספוס, גם אישי וגם של המעסיק.

סבבה, אני מקבל את זה שבסופו של דבר ההחלטה היא של הדרג הניהולי. אבל לעודד אנשים להביע את דעתם המקצועיות זה win win לכולם
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2022 15:56
לא בהכרח נטו מקצועית למשל במקרה שלי על קוד, גם על תהליכי עבודה כמו למשל איך מורידים את כמות התיקונים שעושים על ידי זה שהאחראים לכך יתנו specifications יותר טובים וכו…

או לחילופין להגיד שהפרוייקט יקח יותר מחודש ולא מוכנים לשמוע את זה.

לא מאמינים לדעה המקצועית שלך כי אתה הכי צעיר, אני צעיר בהמון שנים מכל עובד אחר, ועבדתי מאוד קשה גם כדי לקבל את המשרה וגם להוכיח את הערך שלי בפני שאר העובדים ושאני לא סתם בחור צעיר שאין לו מושג מכלום. זה לקח המון עבודה קשה זמן ולפעמים עבודה לתוך הלילה.

גם היום, אם יש משהו שאני מתלונן כמו למשל שינוי שנעשה אחרי שכבר סיימנו, מאריך את הפיתוח, ואני חוזר ומבקש שיתנו בקשות כמה שיותר מדוייקות ובזמן, ופשוט אנשים לא מוכנים, לא יודעים לא מסוגלים, ומעדיפים שקודם נפתח ואחרי זה מקסימום נשנה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2022 15:57
היו גם מקרים שאמרו לי מה אתה מבין אין לך בכלל ניסיון (לגבי דברים מקצועיים נטו)
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2022 16:02
כל מה שאתה מתאר פה זה דיעה מקצועית. לדעתי מי שרוצה להיות איש מקצוע איכותי וברמה גבוהה חובתו כל הזמן להשתפר ולהתייעל. החובה שלך זה להגיד את דעתך המקצועית, על זה משלמים לך כסף. זה שהם לא מוכנים לשמוע ולשנות, זה בעיה שלהם. לא שלך.

מכיר מקרוב את כל הבעיות שציינת. מקום שלא משתפר ומתייעל הוא מקום בינוני...
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2022 16:08
כרגע זה המקום היחיד שמצאתי עם משרה זמנית, משרת סטודנט לא רלוונטית לי כי זה שכר נמוך בהשוואה לניסיון שיש לי
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2022 16:11
בגלל לימודים, לא? מתי אתה מסיים את הלימודים?
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2022 16:15
אני חושב שזה מאוד תלוי בסוג המשרה.

אני מאמין שצריך איזשהו איי קיו מינימלי כדי להיות מתכנת מוצלח (נניח 115) וברוב המשרות אין יתרון משמעותי למישהו עם איי קיו 135 על פני 115.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2022 16:16
אגיד לך את האמת אני כנראה אעזוב מכל מיני שיקולים, לא ברור אם החברה תשרוד עקב המצב הכלכלי בשוק.

אם אני נשאר יקח לי שנה יותר ממה שיקח לי אם אעזוב.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2022 16:21
קשה לי להאמין, אבל אשמח להתבדות.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2022 16:22
יש משרות שיותר נדרשת יצירתיות או שבכלל לא נדרשת חשיבה לעומק. לא רוצה להעליב אף אחד אז לא אתן דוגמאות.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2022 16:26
לפי ChatGPT, שידועה כקמצנית רפרנסים:

בקיצור, כן, יש כנראה סף מסוים, אפילו במקצועות שדורשים יכולת קוגניטיבית גבוהה, אבל קשה להגיד אם בפערים של 135 מול 115 לא יהיה הבדל בעבודה מסויימת.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2022 16:27
אני חושב שהאווירה אצלכם רעילה. זאת ההקדמה.

אבל אל תשווה בין מחט לתחת. לעשות ריוויו על קוד או למצוא באג ולבוא עם גישה שונה לפתרון, שונה עשרות מונים מלהגיע לחשוב שכל תהליכי העבודה שלהם לוקים בחסר.

אני חושב שדעה מקצועית מבוססת וחכמה תעורר דיון ברוב המקרים, בין אם תהיה הסכמה או לא, גם אתה גם הצד השני (סניור/מיד במקרה שלי) תרוויחו מהדיון הזה. כשאני מביע דעה מקצועית אני לא מכוון ב99% שהיא תתקבל, אלא שמישהו ייתן הצצה לאיך העולם הפנימי שלי חושב, וישכנע אותי או ילמד אותי דרך נוספת.

לעומת זאת, אני לא רואה איך הדברים היו מתקבלים בעין דומה אם הייתי מביע דעה שלילית על כל התהליכים בחברה, זה לא ממקומי. לפחות בנתיים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2022 16:31
שוב פעם. אתה זר באינטרנט וגם הם לא היו מכירים אותי. יש לי המון ידע ויכולות, והם הבינו את זה. שולחים לי מסרי תודה על בסיס כמעט יומי וחיזוקים חיוביים, ונותנים בי המון אמון, לא הכל אני יכול לחשוף פה ואני לא אומר מה שאני אומר סתם. אתה קצת מתנשא עליי.

באמת בעבודה הראשונה שלי באתי ורציתי לשנות את כל העולם ומאז למדתי המון. זאת המשרה השלישית או הרביעית שלי תלוי איך סופרים

בחברה שלי יש תהליכי עבודה שגם אני וגם המנהל שלי וגם המון אנשים מסכימים שהם לוקים בחסר, אני לא אומר סתם.

יש בעיה פוליטית שם שלא אפרט, אבל למנהלים שלי יש מעט כוח פוליטי לבצע שינויים..

ויש המון פוליטיקה בחברה.

יש המון אגו.

מבחינה מקצועית,ואני לא מגזים אני מאוד מוערך, ברמה שהציע לי אחד המתכנתים הבכירים שאני אבוא ואעבוד איתו בצמוד, אחרי שלקח זמן להוכיח מה אני שווה..(זמן זה לא שבועיים, זה כמעט שנה) אבל כרגע צריכים אותי מאוד בתפקיד שלי ואני נותן המון המון ערך. לקחו אותי כבר מהמשרה הראשונה שלי למלא תקן של סיניור ואומרים לי תמיד בראיונות שאני בולט מאוד לטובה.

גם אני לא מבין מאיפה הטענה שאני מתלונן על הכל…
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2022 16:50
כמו שאמרת, אני זר ברשת.

מכאן נובע שאין לי שום דבר נגדך, לא רק לי, לכל אחד ממי שהגיב בכל אחד מהפוסטים שלך פה.

אין לי שום סיבה לחשוב שאתה לא מתכנת נהדר, יותר מזה! אני בטוח שאתה טוב ממני עשרות מונים. ובסוד אני אגיד לך, אני אפילו לא חושב שזו תחרות.

אני רק מנסה לחדד לך זווית ראייה קצת שונה, אתה מדבר פה על הורדת משימות, תעדופים, ותארוך. זה די הרבה דברים להתלונן עליהם.

לא תספיק בחודש? אחלה. תלמד אותם את זה. אבל כמו שאתה מדבר זה נשמע שברגע שנותנים לך את המשימה, הדבר הראשון הוא ״זה לא מספיק זמן״.

דרך אגב, זה יישמע קצת עוקצני, ואני מתנצל על כך. אבל מתכנת אחרי ארבע משרות, כל כך מוערך, עם ידע עצום שתופס תקן של סניור. לא צריך לכתוב את ציון הפסיכומטרי שלו בקו״ח. מספיק שהוא ירשום את זה.

אנשים פשוטים כמוני אולי צריכים.

בכוונה גם הקדמתי בתגובה הקודמת, נשמע שהאווירה אצלכם רעילה. אם האווירה הזו כל כך רעה לך, בלי שמץ של סרקסזם, כדאי שתחפש מקום אחר. ותכתוב בידיוק את מה שרשמת בתגובה הכועסת עלי, לא את הפסיכומטרי שלך.

מאחל לך רק טוב, נשמע שאתה צריך עוד למצוא את המקום שטוב לך בו.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2022 16:56
לא בהכרח. יכול להיות לך שלל סיבות . אני לא פסיכואנליסט. אבל יש המון זרים ברשת שרבים ועוקצים .

לא רע לי , למה לתת לי עצות על דברים שלא ביקשתי. שאלתי שאלה על פסיכומטרי בקורות חיים . לדעתי אם מישהו היה מקבל 750 ובא אלי זה היה נותן לי המון מידע עליו.

אני לא ״כל הזמן אומר שלא נספיק״ אני פשוט מקשיב ואני לרוב צודק בהערכות שלי ואנחנו מאחרים

היה פרוייקט שהצלתי למנהלים שלי את המקום עבודה שלהם, כי הוא הפך משבועיים לחודשיים והם פשוט לא היו מוכנים להקשיב.

אני לא מתכוון להתווכח איתך. אני מציע לך ללמוד מידה של ענווה.

אני לא רושם פה את כל ההישגים שלי בשביל לא לצאת שחצן והתחלתי עם פשוט שאלה האם זה רלוונטי או לא… אני מכיר אנשים עם 20 שנות ניסיון שלא הייתי מגייס… בלי קשר לפסיכומטרי שלהם, פשוט לא מרגיש שהם חכמים מספיק.

כפי שרשמו לך יש מקדם מתאם גבוה לIQ אני הייתי חושב שמעסיקים מעדיפים אנשים חכמים
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2022 16:58
מכל מלמדיי השכלתי! תודה רבה על השיעורים בענווה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2022 16:59
אין בעד מה. שמח שהפנמת שזה פוגע.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2022 08:48
דבר ראשון, סבלנות. זה לוקח שנתיים שלוש עד שיתחילו להקשיב, וזה בחברות הטובות ביותר בדברים המורכבים ביותר. חשוב להיות מדוייק, לא להגזים ולא להמעיט.

יש דברים שמאריכים את הפיתוח, ואין מה לעשות. לפעמים צריך לראות בעיניים מה יצא, ואז לתקן. קשה מאוד לתת בקשות מדוייקות, ובמקומות שאין ברירה, כמו תכנון של מעבדים ש tapeout עולה מליוני דולרים ולוקח 3 חודשים, אתה תמצא עלויות עצומות כדי לתת את הבקשות המדוייקות. זה לא דרישה סבירה מה שאתה מציע, והיא תאריך את זמו ועלות בפיתוח.

אם אתה יכול לתת דוגמאות ספציפיות שמה שאמרת נכון אז תנסה לתת אותם מראש ואחד על אחד. כלומר תתפוס את מי שעתיד לגרום לבעיה בשיחה אחד על אחד, תסביר בדיוק מה ולמה, וגם אתה יכול להסביר אותו דבר למנהל ולעוד אנשים, אחד על אחד. לא יקשיב, ויצא שצדקת, להמשיך באחד על אחד, לא בפורום גדול. ככה בתהליך יקשיבו לך.

אבל שוב: אתה צריך לנבא, ולצדוק. תתפלא כמה זה קשה. אתה צריך תוכנית ישימה ומראש. ואתה צריך לפעול בצורה שלא יוצרת התנגדות. אתה צריך להבין את האילוצים של הצד השני. וסבלנות.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2022 19:59
בתור מראיינת (ובעלת ציון פסיכומטרי גבוה), תמיד נראה לי קצת מגוחך כשראיתי שאנשים ציינו את זה בקורות חיים שלהם אחרי שכבר סיימו תואר וצברו ניסיון.