⬅ חזרה לאינדקס

שאלה לגבי שערי מט״ח ומיסוי מכירת ניירות ערך זרים

🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2023 10:30
היי

סתם מחשבה שעלתה לי לא מזמן ותהיתי איך זה עובד -

נכון להיום אני סוחר בברוקר ישראלי, אני ממיר שקלים לדולרים וקונה מניות אמריקאיות, בעת ההמרה משקלים לדולרים מקובעת עלות הקניה בשקלים ומשמשת את הברוקר לחישוב עתידי של מס רווחי הון בשקלים.

מה קורה במקרים אחרים ?

למשל , נגיד יש לי בבית 50 אלף דולר במזומן , שהמרתי אי שם כשהדולר היה שווה 3 שקלים, הפקדתי אותם בבנק , וקניתי בהם ניירות ערך אמריקאים , מאיפה הבנק יודע לקבוע את עלות הקניה בשקלים במצב הזה ? על בסיס איזה שער ?

או במקרה אחר - נניח המרתי אצל הברוקר משקלים לדולרים , והעברתי את הדולרים לחשבון בנק או לברוקר אחר, האם הם עוברים גם עם שערי ההמרה שבהם קניתי ? כדי שהבנק המקבל ידע לחשב עלות קניה בשקלים במידה ואשתמש בהם בעתיד לרכישת ניירות ערך?

תודה לעוזרים
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2023 10:40
לא. השער מתקבע בעת הרכישה ולא בעת ההמרה.

המרה היא פטורה ממס (לטוב ולרע).
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2023 10:59
אתה בטוח בזה ? יש מצב אקסלנס עובדים אחרת ? אני ממש זוכר מקרה שהיו לי דולרים שהומרו לפני כמה חודשים והיו ברווח שקלי של איזה 8 אחוז , ואז קניתי נייר של חברה מסויימת והרווח הזה נגרר לי לנייר אחרכך , כאילו אני זוכר שראיתי רווח בשקלים 8 אחוז למול רווח דולרי שהיה מדויק לעלות הקניה בדולרים .. כאילו גלגלו לי את הרווח הפטור על ההמרה לנייר ערך
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2023 11:05
אני מניח ששירות לקוחות או חדר מסחר ייתן לך תשובה לשיטת החישוב שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2023 11:12
כן.

לא.

הרווח בשקלים שאתה רואה שם הוא לא תמיד הרווח בשקלים לצרכי מס, בשביל זה צריך לבקש מהם דוח מס עם מכירה רעיונית.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2023 11:38
תוכל לתת דוגמא קונקרטית עם מספרים, בעדיפות צילום מסך?
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2023 13:24
לצערי הם לרוב לא באמת יודעים.

בכל מקרה שיטת החישוב שלהם לא רלוונטית, מה שחשוב זה מה החוק אומר.