⬅ חזרה לאינדקס

מיסוי דיבידנדים בארה״ב + פתיחת חשבון מסחר בבנק אמריקאי

🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2023 10:51
שלום,

אני תושב ישראל ומעוניין לפתוח חשבון מסחר במניות בארה״ב, ויש לי מספר שאלות:

1) ממה שראיתי, המיסוי בארה״ב על דיבידנדים הוא תלוי הכנסה. איך יחושב המיסוי אם אין לי הכנסות נוספות בארה״ב מלבד דיבידנדים שיתקבלו? להבנתי אצטרף למלא טופס w8 ולדווח בארץ, אבל לא הבנתי האם אשלם מס בארה״ב ואקבל פטור/קיזוז בארץ, או שאשלם רק בארץ (בהנחה שהמס בארץ גבוה יותר או שווה, כמובן).

2) האם יש טפסים נוספים מלבד w8 שיהיה עלי למלא? האם מומלץ למלא לבד, או להיעזר באיש מקצוע בפעם הראשונה?

3) בעבר גרתי בארה״ב, ויש לי חשבון בנק בוולס פארגו (עו״ש וחיסכון בלבד). האם אפשרי/מומלץ לפתוח חשבון מסחר בבנק זה לאנשים שאינם אזרחי ארה״ב ואינם גרים במדינה? אני מודע שיש פלטפורמות שנחשבות טובות יותר, אבל מאחר שהחשבון שלי כבר קיים, אני שוקל את האופציה. יש לי SSN אבל לא משהו מעבר.

תודה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2023 11:15
אתה US PERSON?
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2023 11:18
לא. אני גר בישראל, ויש לי אזרחות ישראלית בלבד. גרתי בעבר בארה״ב מספר שנים, ויש לי SSN.

כמו שציינתי, יש לי חשבון בנק בוולס פארגו שעדין פעיל, אם כי אין לי אפשרות לסחור ממנו (לשם כך יהיה עלי לבקש לפתוח חשבון מסחר, ומאחר שאני לא יודע אם יאשרו את זה העדפתי לשאול במקום לנסות).
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2023 11:40
החזרת את הגרין קארד?
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2023 12:08
מעולם לא היה לי. הייתי על ויזת J1, ומכיוון שקיבלתי שכר היה לי SSN. אין לי שום דבר מעבר.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2023 13:22
טופס w8 אומר שאתה לא אמריקאי ולכן משלם כמו כל ישראלי.

על דיבידנדים מניירות אמריקאיים יש לארה"ב זכות ראשונים, והיא לוקחת 25% לישראלים (אל תשכח לסמן ב w8 שאתה ישראלי, אחרת יקחו 30%).

על רווחי הון תשלם רק בישראל.

הבעיה העיקרית היא איך להעביר לשם (ולמשוך משם) כספים. זה הייתרון הגדול של IB על פני כל ברוקר אמריקאי אחר.

מעבר לזה, לא נראה לי שזה משנה כל-כך
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2023 08:26
מה הדין לגבי מי שהוא כן US PERSON?

IBKR לא מנכים במקור מס דיבידנדים. כשמגיע היום להגיש דוחות - בדוח הישראלי אין מס שכבר שולם לאמריקאיים כך שלכאורה צריך לשלם לממשלת ישראל, אך ל-IRS לכאורה יש זכות ראשונים אז צריך לשלם גם להם.

איך מסדירים את הבירוקרטיה (בלי רואה חשבון, מדובר על סכומים נמוכים) בשביל לא לשלם כפול?
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2023 08:30
אתה בכל מקרה צריך להגיש דוח שנתי בארה"ב, אז קודם תמלא אותו ותראה מה חבות המס שלך מדיבידנדים שנובע ממנו.

ברוב המקרים זה יהיה אפס, אבל זה עשוי להיות גם 15% או 20%, ואם יש לך הכנסות גבוהות אז גם מס אובמה קר 3.8% (על מס אובמה קר לא ניתן להשדכות בישראל).

לאחר מכן צריך להגיש דוח שנתי בישראל, יש דוגמא בדף פרופיל שלי איך ניתן לעשות זאת בצורה עצמאית, אופציה נוספת זה להיעזר בתוכנה מאושרת מס הכנסה כמו "אלפי" (עולה 275 לכל שנת הגשה - אבל יש להם מדריכים איך ומה למלא, ואת רוב הדברים הם מחשבים בעצמם מה106 וה1099 שאתה מזין להם).
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2023 08:32
לאמריקאים אין מס דיבדנדים בהכנסות נמוכות?

אם כן יש מס לאמריקאיים, אז פשוט מציינים בדו"ח שהוא שולם/עתיד להיות משולם ללא אסמכתא כלשהי?
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2023 08:32
מגישים דו"ח בארה"ב, משלמים את המס שם, מגישים את הדו"ח פה, מזדכים על המס ששולם שם, משלמים פה את ההפרש ובא לציון גואל.

יותר מדויק: בארה"ב צריך לשלם גם מקדמות מס במשך השנה וההתחשבנות והגשת הדוח מתבצעים אחרי תום השנה הקלנדרית.

באם הסכומים נמוכים יתכן ואין שם חבות מס ואז אין מנגנון של זיכוי מס זר.

אין, על דיבידנים ורווחי הון יש מדרגות מס.

אפשר (ורצוי) לצרף אסמכתא.

לא ניתן להזדכות על מס עתידי, רק על מס ששולם בפועל.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2023 08:38
שאלת follow up - במקרה של זוג נשוי בו האישה האמריקאית עם הכנסות נמוכות מדיבידנדים/רווחי הון - האם נקודות הזיכוי שלה בישראל יקזזו את חבות המס, או שזה יחשב כהכנסה של בעל ההכנסה הגבוהה יותר?
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2023 12:41
דיבידנדים שהם qualified, ורווחי הון ארוכי טווח ממוסים ב0%, אם ההכנסה הכוללת (כולל הדיבידנדים ורווח ההון) היא $55,000 ומטה ליחיד, או כפול לזוג.

אפשר לצרף 1040 וזה להבנתי מספיק הוכחה.

בכל מקרה יחשב של בעל ההכנסה מעבודה הגבוהה יותר, מלבד אם החשבון היה ברשותה יותר משנה לפני הנישואין.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2023 13:00
כלומר החלפה של חשבון בנק/ברוקר משפיעה על חבות המס? נפלא...
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2023 13:24
לא הבנתי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2023 13:48
אם היה לה חשבון 3 שנים (יותר משנה) לפני הנישואים והדיבידנד בו, הדיבידנד ישויך אליה. אם שנה לאחר הנישואים החליפה חשבון, הדיבידנד ישויך לבעל ההכנסה הגבוהה יותר. השיוך משפיע על חבות המס, וזאת בגלל פרט טכני של מועד פתיחת חשבון הבנק. פספסתי משהו?
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2023 14:28
מדובר על כספים, לא ספציפית על החשבון.

אם הכסף היה בחשבון שלה והיא מעבירה אותו לחשבון אחר שלה (לא משותף), תוך הבדלה מכספים שהתקבלו אחרי הנישואין, אז עדיין ניתן לשייך אליה בדו"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2023 14:35
אם לפני הנישואין בחשבון היו 30 אלף, אחרי הנישואין נכנסו 10 אלף ויצאו 20 אלף. ה-20 אלף שנשארו, הם לפני או אחרי הנישואין? איך אפשר בכלל לעקוב?

מה בפועל צריך לכתוב בדו"ח בשביל לשייך את הדיבידנד למי שקיבל אותו ולא לבעל ההכנסה הגבוהה?
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2023 14:39
ברגע שהכנסת אליו כספים אחרי הנישואים, זו בעיה, לרוב זה יבטל את ההפרדה הזו.

תתייעץ עם בעל מקצוע.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2023 15:10
אם בני זוג חיים עם חשבונות נפרדים (שזה גם מאוד הגיוני כשאחד אמריקאי ואחד לא), איך בדיוק לא יכנס כסף?

לא מכיר מישהו טוב, ולשלם לאחד טוב (אם אמצא כזה) יעלה יותר מהטבת המס הצפויה...
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2023 15:21
נכון, רצוי מאוד לשמור על הפרדה של כספים שהיו בבעלות אחד מבני הזוג לפני החתונה לעומת כספים שהוכנסו אחרי החתונה.

אותו דבר עם כספים שמתקבלים בירושה גם תוך כדי הנישואים.

אם אתה רוצה את האופציה למיסוי מועדף שווה להשקיע בעוד חשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2023 15:22
חשבון אחד של כספים מלפני הנישואים, שלא מפקידים אליו כספים חדשים.

חשבון נוסף לכספים חדשים.

ואותו דבר לבן הזוג
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2023 15:25
ורק בתנאי שיש שם סכום משמעותי (בעיניי 300k ומעלה).
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2023 15:29
זה כבר קשור לשאלה "האם כדאי" ולא לשאלה "איך"
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2023 22:52
היי אורי,

תוכל בבקשה להסביר את המשפט הזה? מה הכוונה שצריך לשלם בארה״ב מקדמות מס?

אני מנסה להבין משהו פשוט. אזרח אמריקאי+ישראלי שחי בישראל ונכון לעכשיו מקור ההכנסה שלו הוא משכורת+ריבית מפק״מ בבנק.

הוא רוצה לנהל חשבון מסחר פשוט ב-IB, האם יכול: אחרי שקיבל טפסי 106 ו-1099 (+- חודש אפריל, לפחות לגבי ה-106) להגיש דו״ח בארה״ב, לשלם שם מס על דיבידנדים ו-NIIT אם צריך, ורק אחר כך להגיש דו״ח בישראל? אני מנסה להבין איך לתכנן את זה מבחינת זמנים. עד איזה חודש מותר להגיש בישראל? בארה״ב אני יודע שאפשר לקבל הארכות עד אוקטובר.

תודה על כל העזרה והידע שאתה מפיץ.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2023 23:29
לא כל כך יודע מה יש להסביר. באם יש לך חבות מס באה"ב חובה עליך לשלם מקדמות במהלך אותה שנת מס.

כן, אבל אם הייתה לו חבות מס אמריקאית והוא לא שילם מקדמות הוא יאלץ לשלם את המס+ריבית+קנס.

ללא רו"ח אתה מוגבל עד אפריל אני חושב או משהו כזה, עם רו"ח אתה יכול לבקש דחייה, אני למשל עוד לא הגשתי על 2022.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2023 23:52
רק אם זה היה מעל ל-$1,000 חוב.

להרבה תושבי חוץ זה לא רלוונטי, אבל כן כדאי להכיר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 07:30
אם נמשיך עם הדוגמה התיאורטית, אם אותו אזרח נמצא במדרגת מס של ~50% בישראל ו-24% בארה״ב, והוא מכניס לצורך העניין 50,000 שקל מריבית על פקמ.

ההכנסה היחידה שלו באותה השנה תהיה משכורת+ריבית מהפיקדון. אז הוא יצטרך להשלים לארה״ב 9% (מ-15 ל24) על הריבית + NIIT.

במקרה הזה, תהיה לו חבות מס של כ-1600$ (12.8% על ההכנסה הפאסיבית) - שבעיניי אגב, זה הזוי שאדם שחי במדינה אחרת, צריך לשלם כ״כ הרבה מס לארה״ב על ״הכנסה״ שהיא בעצם ניסיון למנוע שחיקת הכסף. אבל הדעה שלי כבר נכתבה בפורום, ואני כאן כדי ללמוד, לא כדי לחוות דעה.

באיזה חודש הוא צריך לשלם אותה? אמורים לחשב כמה חבות מס אמורה להיות, לשלם אותה ואז להתקזז על זה בדוח השנתי?

והשאלה שהכי מעניינת אותי: איך אדם שלא קורא בסולידית אלא משלם לרו״ח אמור לדעת על דבר כזה? הרי רוב הסיכויים שהוא והרו״ח שלו לצורך העניין עובדים בתצורה שנתית ופעם בשנה אחרי קבלת הטופסיאדה הנדרשת, מגישים את הדו״ח לארה״ב.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 08:51
4 פעמים בשנה, כל פעם רבע מהסכום של חבות המס המשוערת (אא"כ יעקב יתקן אותי):

15/04/2024

15/06/2024

15/09/2024

15/01/2025

בנוסף הדוח השנתי קובע גם מס תשלם בשנה הבאה (ESTIMATES), אם תשלם את המס שרשום שם לא תהיה חייב בקנסות גם אם חבות המס שלך בסוף גבוהה יותר אך כמובן שתאלץ להשלים את ההפרש.

בדיוק. תמיד תוכל יותר ולקבל החזר + ריבית.

כל תושב אמריקאי מודע לדברים האלה, לאמריקאים שאינם תושבים בדרך כלל יש רו"ח או EA שמנחה אותם. חלק גדול מהם בכלל לא מגיע לרף סף המס ככה שאין צורך בתשלום מקדמות.

אני בכלל לא בטוח, גם בארה"ב יש מקבילה לנקודות זכות, STANDARD DEDECTION, או הוצאות מוכרות, צריך לבדוק פרטנית.

אפשר גם להגיש אם אתה נשוי ללא אמריקאי בתור HOH.

בקיצור אי אפשר לעשות תואר בהתכתבות במיסוי אמריקאי, זו מערכת מיסוי מורכבת במיוחד (פי כמה מהישראלית), המלצתי היא שתשיג לך רו"ח או EA שינחו אותך.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 09:01
יש לי רו״ח (לצורך ההגשות בארה״ב בלבד) ואני שואל פה כי אני כל פעם מקבל תשובות שונות ממנו ומאנשי הפורום, ואני מעוניין ללמוד ולהבין מהן הגישות השונות בנוגע לדברים.

לדוגמה, אותו רו״ח אמר שHOH זה רק לאדם הנשוי ללא אמריקאי אבל יש להם ילדים. אני אמנם נשוי ללא אמריקאית אבל אין לנו ילדים ולא צפויים בקרוב.

ולגבי ״אני בכלל לא בטוח״ - זה מה שהרו״ח אמר שתהיה חבות המס במקרה הזה כששאלתי את אותה שאלה, וזה החישוב שהוא עשה כששאלתי כמה מס אותו אדם ישלם.

אולי אני צריך להחליף רו״ח?
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 09:03
אפשר להראות למשל שההכנסות היו בחצי השני של השנה, ולכן זה מצדיק היעדר תשלום מקדמות ברבעונים הראשונים.

אבל כן, רו"ח או תוכנת מס/ניהול חשבונות טובה תוכל לעזור.

מאמין שהוא עבר את הניכוי הסטנדרטי ומדבר על המס השולי שלו (כלומר הניכוי כבר נוצל כנגד ההכנסה מעבודה).

אפשר לבדוק עוד זיכויים, כמו זיכוי בגין ילדים (יש 500 דולר זיכוי לילד גם אם אתה לא זכאי להחזר מס).
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 09:07
אכן לא זכאי ל-HOH. תנאי נוסף זה שהאמריקאי יכניס לבית לפחות מחצית מהוצאות הבית. ההגדרה של הכנסה רחבה יותר בהיבט הזה, ויכול להיות גם ממתנות/קצבאות פטורות וכו. אבל כל עוד אין ילדים, לא רלוונטי.

הייתי מצפה שיעדכן אותך על תשלומים רבעוניים, רק אולי הוא מתכוון שבשנה הראשונה אין צורך לשלם (כי חבות המס בשנה הקודמת הייתה 0, וכל עוד שילמת 110% של חבות המס של השנה הקודמת או 100% של הנוכחית, עמדת בחבות המקדמות), אבל גם על זה הייתי מצפה שיעדכן.

נראה שהוא מבין בחישובים אז לא יודע אם הייתי רץ להחליף, אבל כן הייתי עושה לו תיאום ציפיות לגבי סוג השירות והמידע שאתה מצפה לקבל.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 11:41
אם אני מבין אותך נכון, אתה מתכוון שהמס השולי הוא 50% ו 24%. חבות המס בארהב, תהיה המס האפקטיבי לפי כל המדרגות ברמת ההכנסה שלך. לכן, במקרה שלך כנראה שהמס האפקטיבי יהיה יותר נמוך מ 24%, כך שזיכוי המס הזר (15%), יכסה חלק גדול יותר מחשבות המס האמריקאית (אז יישאר פחות מ 9% הפרש להשלים).

כך גם בחשבון, שבשנה בה פדית את הפקם, יהיה לך כנראה הפסד או רווח מהשינוי בשער החליפין. זה יקטין או יגדיל את המס בארהב.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 11:44
לא בהכרח, בגלל ההפרדה לקטגוריות.

זה יהיה בערך 24% כפול [הריבית פחות החלק היחסי של הניכוי הסטנרטי המשויך לריבית], בהנחה וכל הריבית נופלת לתוך מדרגת 24%.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 12:26
לא הבנתי אותך.

נניח 162K משכורת ו 18K ריבית. סהכ הכנסה 180K.

ההכנסה מחולקת בדוגמא הזו כך ש 90% זה משכורת ו 10% ריבית לצורך הפשטות.

הניכוי הסטנדרטי יתחלק גם 90/10.

סהכ המס האמריקאי על הכנסה של 180K פחות ניכוי סטנדרטי של 12,950 זה הכנסה חייבת של 167,050. המס יהיה 33,492.

המס השולי הוא אמנם 24% אבל המס האפקטיבי (על ההכנסה החייבת של 167,050) הוא 20.04%.

מקסימום זיכוי המס שיותר בקטגוריה הפסיבית הוא פחות או יותר (18000-1295)*20.04%= 3,348. בישראל שילמו 2,700, כך שהמס הנותר יהיה פחות או יותר 650 שזה הרבה פחות מה9% שחושב למעלה (בסביבות ה 3.6% במקרה הזה, אם לא התבלבלתי במספרים כאן :) ).

עריכה: החישובים זה סתם הסבכות מיותרת. עם הכנסה של 180K ברוטו (לפני ניכוי סטנדרטי) המס הוא 33,492. סהכ מס אפקטיבי על הכנסה ברוטו 18.6%. אם המס בישראל הוא 15%, המס הנותר להשלים בארהב הוא פחות או יותר 3.6%.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 12:42
כן, אתה מבין אותי נכון (סליחה על הניסוח שלי).

איך יודעים אם ״כל הריבית נופלת לתוך מדרגת 24%״?

זה חישוב שכבר נשמע פחות נורא. מה לגבי NIIT? ה-3.8% הם על הריבית *ברוטו* של הפק״מ? או שהם 3.8% על הריבית נטו?

אגב, אתה במקרה עוסק בתחום ומקבל לקוחות חדשים? :)
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 12:49
לא בטוח אם אני מבין למה אתה מתכוון בברוטו ונטו. אבל בגדול זה על הברוטו (לא משייכים ניכוי סטנדרטי לצורך החישוב). אז בדוגמא שלי עם המספרים זה 3.8 מ 18K.

עוסק בתחום, אבל לא בישראל :)
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 13:00
יתקנו אותי המומחים אם אני טועה אבל למיטב ידיעתי המס בארה"ב צריך להיות משולם מדי שנה ושנה למרות שהפק"מ נפדה עוד X שנים בארץ ככה שנוצרים פערי תזמון בתשלומי המס ובעיתיות עם זיכוי המס הזר.

לא יודע אם בפועל ככה מגישים אבל ככה זה אמור להיות BY THE BOOK.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 13:01
נניח שהריבית לפני ניכוי מס כלשהו בישראל היא כ-50 אלף שקלים (לצורך הנוחות נניח 18K דולרים כדי להשאר עם הדוגמה שלך).

אז NIIT יהיה 3.8% מ 18K למרות שבתכלס מה שנשאר מהריבית אחרי כל המיסים בארץ+בארה״ב זה בעצם 18000-2700-650=14650

ומרחוק?
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 17:19
הכנסות פאסיביות נחשבות "בסוף ההכנסה" כלומר רואים איפה נכנסת ההכנסה מעבודה למדרגות, ואז את הריבית מעליה.

אם נניח שההכנסה מעבודה נכנסת ל-24% והריבית משאירה באותה מדרגה אז "כל הריבית נכנסה במדרגה של 24%"

אם ההכנסה מעבודה הגיעה למדרגה של 22%, והריבית העלתה את ההכנסה ל-24%, אז חלק מהריבית ממוסה ב-22% וחלק ב-24%.

זה תלוי מה היו שאר ההכנסות, ה-3.8% משולם על הנמוך מבין:

1. סך ההכנסה פחות סכום שתלוי בסטטוס הגשה (250K להגשה במשותף, 200K לראש משק בית, 125K לנשוי המגיש בנפרד)

2. ההכנסה הפאסיבית הכוללת (ברוטו, לא להתבלבל מהמילה Net ב-NIIT)
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 18:42
אכן, המיסוי הוא על ריבית שנצברה. בנוסף לזה יש את הבעיה של של מיסוי אמריקאי הנובע משינוי בשער החליפין בין ההפקדה לפדיון של הפקמ. כך שיכול להיות שבסוף כשפודים, בעצם יהיה הפסד שיקוזז מהכנסת הריבית באותה שנה. אבל עדיין בשנה קודמת כבר היו צריכים לשלם מס אמריקאי על הריבית שנצברה.

המיסוי על השינוי בשער החליפין יכול להיות הרבה פעמים הרבה יותר גרוע מהמס על הריבית. בשנה האחרונה שער החליפין השתנה ב 16%.... (השינוי הזה בעצם גרם ל"הפסד" למפקידים. אבל אנשים שלקחו משכנתא והחזירו/מיחזרו יכול להיות להם הכנסות של 16% מקרן המשכנתא שלהם... החוקים הזויים...)

נראה לי שזה הסוד :) . כל אחד מדווח איך שבא לו.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 19:04
כמו ש @FIYaacov כתב, בדוגמא שלך (MFS ורמת ההכנסה שלך) זה 3.8% מ 18K. קח בחשבון שכשאתה פודה, יש לך הכנסה או הפסד (SEC. 988) מהשינוי בשער החליפין.

אם זה הפסד, זה הפסד (בקטגוריה הפסיבית) שמקוזז מהכנסה רגילה. ההפסד הזה גם נלקח בחשבון לצורך ה NIIT. אז נניח בדוגמא שלך הפיקדון היה של 1M שח לפני שנה בדיוק עם שער חליפין 3.37. והפדיון היום עם שעח 3.80. יש לך הפסד של כ 36,600 דולר משערי חליפין. מה שאומר, שהשנה לא יהיה לך NIIT וגם לא מס אמריקאי רגיל על הריבית.

לצורך הדוגמא, אם נניח שהשינוי בשעח היה באותם אחוזים אבל לכיוון השני, היה לך רווח נוסף של $36,600. זה היה ממוסה השנה בדוגמא שלך במס ממוצע של כ +20% + 3.8% בארהב, בלי שהיו לך מיסים בישראל בכלל על הסכום הזה. כך שזה תשלום נטו לארהב. כואב...

לא כל כך שייך. זה לא הפרופיל של הדוחות שאני מתעסק איתם. אבל אם אתה רוצה שאסתכל על משהו מהר כדי לשמוע אם נראה לי שהכינו דוח בצורה הגיונית, אתה מוזמן לפנות בפרטי. אם יהיה לי זמן אשמח לעזור.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 20:13
וואו, זה עוד משהו שבכלל לא ידעתי (הרו״ח לא דיבר בכלל על רווח/הפסד שיכול להיות בגלל שינוי שערי חוץ). זה נשמע ממש כואב בהתחשב בעובדה שבכלל מדובר בפיקדון שקלי, ובהתחשב בזה שלא דרכתי בארה״ב מימיי :)

תודה רבה על התגובות המפורטות ועל המידע ששיתפת, מעריך את זה מאוד :)

תודה רבה גם ל- @FIYaakov ול @אורי על העזרה :)
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 20:14
אז מה כן?
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2023 18:30
הדוחות בדרך כלל יותר מסובכים ממשכורת וריבית . אבל בעיקר, הלקוחות עם הרבה כסף ומאוד לא סולידיים D: . המינימום שכט המקובל כאן לדוח הכי פשוט שיש (לדוגמא משכורת וריבית בלבד) זה יוצא מעל ל 6,000 שח... בישראל אפשר למצוא אנשים מומחים שממש יודעים מה הם עושים עם שכט הרבה יותר סביר.