⬅ חזרה לאינדקס

תמהיל השקעה ישראל - חו"ל

🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2023 22:49
הי,

דילמה שיש לי לאחרונה -

לאור אי הוודאות לאחרונה (זה לא פוסט פוליטי, זה פוסט רציונלי, הכסף שלי לא ימיני ולא שמאלני), אני שוקל לעשות שינויים בתמהיל ההשקעה.

איך אני מסתכל על זה.

ההון שלי הוא (מעוגל):

X כסף מושקע בשוק המקומי בשקלים (X = כמה מאות אש"ח, נגיד בטווח של 200-300 אש"ח).

3X מושקע במניות לא בשוק המקומי

עוד X זה המשכורת השנתית הממוצעת שלי, נטו, בשקלים. עם שנות העבודה העתידיות שיש מולי - זה לא מעט X. נהיה שמרנים ונגיד אפילו שזה רק 5X (מהוון להיום)

עוד X זה קרן השתלמות - חלק שקלים, אבל חשופה לישראל בגדול (מיסוי, רגולציה וכד')

עוד 2X זה קרן פנסיה - כנ"ל

עוד 5X זה ירושה עתידית, שמקווה לקבל רק עוד כמה עשרות שנים - בשקלים.

סה"כ - הון נזיל בשקלים (מושקע בשוק המקומי + ק.השתלמות) - 2X

הון לא נזיל בשקלים, כולל עתידי מהוון להיום - 12X (נניח הפסקת עבודה עוד 5 שנים ותשואה ריאלית 0% על השקעות לנצח).

הון נזיל לא בשוק המקומי - 3X

סה"כ חשיפה לשוק מקומי/שקלים - 14X (סוג של LCC עם הנחות קצת שמרניות, כמו עבודה 5 שנים קדימה ואז כלום).

שוק זר - 3X

נניח שקרן הפנסיה וההשתלמות משקיעות 33% מהנכסים בחו"ל - זה הופך ל-13X מול 4X

עכשיו, ישראל מהווה פחות מ-1% מהתל"ג בעולם, גם ככה יש לי הטייה לשוק המקומי (עבודה, פנסיה, ירושה), ולכן העברת כל הכסף משוק ההון המקומי לחו"ל כביכול עושה שכל.

במקום יחס של 13-4, מכירת ני"ע ישראליים וקניית מניות זרות ישנה את היחס ל-12-5 לטובת ישראל, מתוכם 4-1 נזילים, ו-11-1 לא נזילים - כך שיש "סיכון" נזילות כתוצאה מסיכון מט"ח בעיקר, אבל החשיפה לארץ טיפה יורדת.

איך אתם מסתכלים על זה? האם יש במחשבה הזאת היגיון לדעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2023 22:53
אני לא מבין למה אתה מודד כל מני X-ים בשקלים כשאתה יכול תוך יום להמיר אותם לדולרים.

או לנכס ריאלי כמו מניות.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2023 23:09
X זה סתם, כדי להשוות בסוף יחס.

אם אני ממיר לדולרים - אני לא יכול להשקיע בשוק ההון המקומי בשקלים.

25% מהתיק שלי בישראל במניות ישראליות, 75% בחו"ל.

השאלה היא תכלס אם לאור זה שיש לי המון חשיפה עקיפה לשקלים - שכר מעבודה, פנסיה, ק.השתלמות, ירושה - כדאי לעבור ל-100% חו"ל, כי בפועל עם החשיפה העקיפה הנוספת לשקלים - עדיין רוב ההון שלי חשוף לשקלים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2023 00:02
אסביר שוב.

אתה מדמיין שהחשיפה שלך היא בשקלים. נניח שתעשה עם עצמך הסכם שעם קבלת משכורת אתה ממיר אותה מיד לדולר. האם עכשיו אתה עדיין חשוף לשקלים? מה אם תמיר לזהב?

בהנחה שהקרן השתלמות/פנסיה הן במניות גלובליות, גם אם השקל קורס הן שומרות על הערך.

ירושה - נניח שזה דירה. ברור לך שדירה זה לא שקלים, נכון? דירה זה בטון ורישום בטאבו.

ואם הירושה היא שקלים אז תמיר לדולרים אחרי קבלתה.

זו חלוקה שאולי כדאי לשנות למקרה שיהיה משבר בישראל, כלומר כדאי לפזר יותר. אבל שוב, לא קשור לשקל.