⬅ חזרה לאינדקס

ניהול תיק השקעות בגיל 30

🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 15:35
לאחר כל הדיבור סביב קרנות דיבידנדים (vigi וכו׳), האם בגיל 30 יש טעם בלקנות קרנות דיבידנים אם אני אדם בעל משכנתא, ילדים ועבודה מסודרת?

האם בגיל הנוכחי יהיה חכם יותר להשקיע בs&p 500, ת״א125 ואג״ח (אחוז כגילי) ולהתקדם ככה עד שיהיה מספיק כסף להעביר אל קרן דיבידנדים שתוכל להכניס פאסיבית?

או שיש טעם בלהחזיק נתח מסוים (יחסית קטן) בקרן דיבדנדים?

אני מנסה להבין מה האסטרטגיה הנכונה בעבודה עם קרן דיבידנדים בתיק שמשלב השקעה במחקה מדד בגיל 30.

ההיגיון הבריא אומר להשקיע כמה שיותר במחקה מדד, להגדיל את התיק כמה שאפשר ואז ביום אחד להעביר נתח משמעותי לדיבידנדים ליצירת הכנסה פאסיבית, השאלה מתי זה קורה? איך אדע שזה הרגע?

תודה, מקווה שהייתי ברור D:
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 15:39
למה?

מדוע מאותו רגע אתה מעדיף להעביר כסף למדינה במקום לעצמך?
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 15:39
התכוונתי אל קרנות כמו vigi
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 15:42
הקרנות האלה נתנו תשואה גבוהה יותר מהסנופי? או פחות תנודתיות?
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 15:48
חילוק דיבדינדים בצורה יציבה שאפשר להסתמך עליה?
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 15:53
כאשר הדיבידנד מחולק, במקביל שווי המנייה יורד.

רוצה תזרים? תעביר כסף מכיס ימין לכיס שמאל.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 16:23
נשמע לי כמו הדבר הכי פחות הגיוני לעשות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 17:17
משקיע דיווידנדים אמיתי לא הולך לקרנות. לא מסיבה עקרונית כלשהי, אלא שפשוט קרנות הדיווידנדים בדרך כלל מזעזעות - בייחוד הגדולות והמפורסמות.

אני רווק בלי דירה ואני משקיע בדיווידנדים. אם הייתי עכשיו פלוס דירה, הייתי ממשיך עם הדיווידנדים ומחזיר את המשכנתא בקצב שלה. לא רואה סיבה למה פתאום לעשות את הזיג-זג הזה לסנופי, חברות צמיחה עם שאיפה לזגזג לדיווידנדים חזרה. אתה ממש משווה פה תפוחים לעוגות - אלה תחומים שיש ביניהם חפיפה לא גבוהה כמו שאתה אולי רוצה לחשוב.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 17:20
מזעזעות במה? בדקתי כמה מהם וחלקן מעולות, אף משקיע באחת כזו.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 17:31
אפשר לשאול מדוע, כאשר נראה שהקונצנזוס להבנתי הוא שהן פחות יעילות מבחינת מיסוי (מבצעות בפועל מכירה כפויה)?
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 17:40
אני פשוט לא מסכים עם הרבה מההחלטות שמתבצעות שם. אפשר לראות בתיק שלהם חברות שמחלקות דיווידנד 9% שנתי - שזה נחשב ללא יציב בכלל.

אבל נגיד ואני מסכים ב-100% עם הבחירות שלהם - כשאתה מכניס כספים לקרן, אז מנהל הקרן צריך לקנות לך מניות מכל החברות. גם אלה שאין בהן כבר הרבה ערך דיווידנד (אבל אולי היה שם פעם). אני חושב שהעוצמה הכי גדולה של משקיעי דיווידנדים זה הגמישות שיש לך לאתר אפשרויות טובות בשוק ולאסוף אותן כשהן מציגות את עצמן. אבל זו עבודה שעושים מאהבה, ואני מבין שלא לכולם יש פנאי או שזה מעניין אותם.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 18:08
אם מתאים לך מדד אז לך על זה מההתחלה ואם דיבידנדים לך על זה מההתחלה, מה ההיגיון לתכנן מראש למכור ולהחליף באמצע? תיצור לעצמך אירוע מס משמעותי הרבה יותר מאשר "חוסר יעילות של דיבידנדים".
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 21:21
איזה החלטות? אני מדבר על מוצרים פסייבים שעוקבים אחרי מדדים, אין פה החלטות בכלל.

1. אני אמריקאי, אין לי ברירה אלא להשקיע במוצרים מחלקים בלבד.

2. אני צריך תזרים שאינו רווחי הון.

אז הם עפות מהמדד, המדד הוא דינמי ולא סטטי, גם מה חברה כזו או אחרת עושה לא מעניינת אותי מעניין אותי מה התעודה עצמה עושה (כמו כל מוצר עוקב מדד) וחלקן עושות עבודה מעולה.

יש לי פנאי וזה מאד מעניין אותי ובכל זאת התעודות יעשו עבודה טובה ממני, מפוזרת ממני, עם פחות עמלות ואירועי מס ועם שורה אחת באקסל במקום עשרות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2023 00:59
אשמח אם תוכל לציין מי המעולות לדעתך? / במי השקעת?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2023 06:46
למה אתה צריך תזרים שאינו רווחי הון, אורי? דיבידנדים ממוסים כמו רווח הון, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2023 08:10
מטעמים שלי.

המיסוי אינו זהה, מיסוי דיבידנדים הוא על השקל הראשון, מיסוי רווח הון הוא רק על הרווח ולפעמים רק על הרווח הריאלי. המיסוי לאמריקאי יכול להיות שונה וגבוה יותר לעיתים ברווחי הון לטווח קצר (אחזקה לפחות משנה).

אני השקעתי בSCHD שהיא טובה מאד לדעתי, בטוח ישנן עוד.