⬅ חזרה לאינדקס

קיזוז הוצאות לשכיר

🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 19:31
הי,

לאחרונה התחלתי לתת ייעוץ פיננסי בתשלום.

מאחר ומדובר בעבודה נוספת שלי ולא ברור מה היקף הלקוחות שיהיו לי ובכמה אוכל לטפל, בחרתי לא לפתוח תיק עצמאי במס הכנסה

אלא לעבוד דרך חברה כשכיר, שדואגת לקיזוז המיסים תמורת עמלה(5%). נראה לי שבשלב ראשון זה סבבה , כי הבנתי שרואה חשבון לשנה עולה 4000ש"ח(זה העלות?),

כלומר עד הכנסות של 80000ש"ח בשנה לא שווה לי לפתוח עוסק פטור.

אני היום נמצא במדרגת מס 35%(בגלל העבודה הראשונה) ומעוניין להוריד את תשלומי המיסים למינימום והבנתי שאפשר לקזז הוצאות כשכיר.

נכון שזה אפשר לפי החוק, אך האם מס הכנסה סבבה עם זה? או שהוא מערים קשיים?

הבנתי שאפשר לקזז דברים כמו:

- הוצאות הקשורות ללימודים ולהשתלמויות וכן ספרות מקצועית

- הוצאות הקשורות לחברות באגודה מקצועית

- הוצאות תחזוקה כמו אינטרנט, חשמל, ארנונה, מים, וועד בית עבור החלק היחסי - האם חייב להיות חדר יעודי המשמש רק כמשרד לעבודה(היום עובד מהחדר שינה)?

האם קיזוז ההוצאות הנ"ל תלוי בסכום שאני מרוויח בחודש או בהיקף המשרה? נגיד אני מרוויח 1000 ש"ח בחודש ועובד 15 שעות, זה רלוונטי?

אשמח לתגובות\טיפים למי שיש לו ניסיון בנושא.

האם פתיחת עוסק פטור מאפשרת קיזוז הוצאות נוספות?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2023 10:32
ממש ממש ממליץ להפוך לעוסק (אתה יכול להיות פטור בהתחלה)

אם אתה פטור אין צורך במקדמות מעמ ואז רו"ח מספיק לדוח שנתי ו4 אלף נשמע לי מוגזם.

אתה יכול גם להתנהל עצמאית, ולשלם לרו"ח לפי בנק שעות בשביל שאלות.

לגבי הוצאות זה נכון אבל השאלה כמה אתה רוצה להדליק את מס הכנסה... (בשכיר אתה לא תוכל לקזז)

על הכנסה שנתית של 5000 אלף שקל תרים הוצאות של 10 אלף שנה אחרי שנה, נראה לא סביר....
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2023 11:03
למה שדרישת הוצאות תדליק את מס הכנסה?

אתה מדבר מנסיון?

בגדול מס הכנסה מאפשר להתנהל בהפסד במשך שנתיים מהקמת העסק לאחר מכן הוא לא מאפשר לך הוצאות שגדולות מההכנסות. זה לא מדיניות רשמית, אבל כך הבנתי שזה מתנהל.
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2023 12:26
אכן, המבחן הוא פוטנציאל רווח ולא ריווחיות מהשנה הראשונה.

יש פסק דין על שכיר עם משכורת גבוהה שהיה לו תחביב של נסיעה באופנועי שטח. הוא היה נוסע מדי פעם לתחרויות ומרוויח בהן סכומים מאד קטנים (הוא לא היה ברמה של המקצוענים). הוא ביקש לקזז הרבה הוצאות וסורב, למיטב זכרוני, מהטעם שאין פוטנציאל רווח לעסק של הנהיגה, אבל לא מאחר שהפסיד בפועל (ושם היה מדובר בהפסד של מספר שנים).
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2023 18:01
יש הרבה רו"ח שלוקחים לעוסקים פטורים 100 שקל בחודש.
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2023 20:36
זה לא רק השיקול הכספי. יש את השיקול של לא מעוניין להתחיל לדווח על כספים שיש לי למס הכנסה. הכל כשר כמובן.ללא קשר לעסק הנ"ל. הבנתי שעצמאי בוודאות יצטרך להגיש הצהרת הון.

מה דעתכם?

מילא אם היה הכנסות גדולות מהעסק, אבל כרגע מדובר במשהו צדדי שעושה בשעות הפנאי. בנוסף למשרה מלאה כשכיר.

לא יודע כמה אוכל להקדיש לזה וכמה לקוחות אשיג. אז לא בא לי סתם להסתבך עם מס הכנסה.

כמובן שאם ההכנסות יגדלו והזמן שאעסוק בזה יגדל אז זה יישקל מחדש.

מה דעתכם?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2023 00:09
זה נדרש אחת לכמה שנים לא זוכר מה החוק, מה אכפת לך להגיש הצהרת הון? אז האח הגדול ידע כמה כסף יש לך, זה בסך הכל לאסוף כמה ניירות ולשלוח לרואה חשבון, בסוף הכסף שלך לא אמור להיות מפוזר ביותר ביותר מ5-10 מקומות.

העיקר לדעתי הוא שלא תיתן לאספקט הבירוקרטי לגרום לך לקחת פחות הזדמנויות כאלו.

לעבודה כעצמאי יש ערך גדול מאוד לדעתי, גם אפשר לקזז הוצאות ולשלם פחות מס, וגם עבודה כעצמאי יכולה להוסיף המון לתחושת הערך העצמי שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2023 10:56
תודה חבר.

סתם עוד שאלה שעלתה לי, נגיד מישהו שעובד גם כשכיר וגם עצמאי?

אם הוא מתפטר\מפוטר מהעבודה שלו כשכיר, האם הוא יכול לקבל דמי אבטלה ובמקביל לעבוד כעצמאי?

לדעתי נראה שכן, כי אין קשר. האם מישהו יודע?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2023 13:07
בסוף שנה יחשבו כמה הרוויח כעצמאי בתקופת האבטלה (לפי ממוצע חודשי) ויפחיתו את זה מדמי האבטלה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2023 16:07
זה בגדול עובד נגד עצמאיים החוק הזה, כמו שהסבירו בתגובה מעלי:

אבל זה כסף קטן, יש גבול לכמה אבטלה אפשר לקבל, זאת חשיבה של שכיר, אם אתה באמת רוצה להיות גם עצמאי ולחשוב בגדול, אז לא כדאי לתת לדברים כאלו להרתיע אותך, אם אתה מפחד מדברים כאלו אתה יכול לעבוד עם חברות כמו 'עצמאי שכיר' אבל קח בחשבון שתשלם המון מס הכנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2023 16:31
למה המון מס הכנסה? מס הכנסה לפי המס השולי שלי. הבעיה היא כמובן העמלה 5% של "עצמאי שכיר" +מעמ , ששני אלה אני גובה מהלקוחות ולא מגיעים אליי.

רגע, שאלת המשך, אם אני עובד ב 2 מקומות כשכיר ומפוטר מאחד מהם, האם דמי האבטלה שאקבל מושפעים מהשכר שאקבל בעבודה השניה כשכיר("עצמאי שכיר")?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2023 17:34
לא יודע, תסתכל בכל זכות, אבל גם ככה יש גבול לגובה האבטלה שכל מי שעם שכר נורמלי מגיע אליו.

המון מס זה כי תשלם לפי המ השולי שלך על כל ההכנסה, אם תוכל להכיר בהוצאות תוכל בקלות להוריד את הרווח עליו אתה משלם מס.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2023 17:54
אבטלה עובדת על ימים, אם אתה עובד כשכיר במקום השני מספר ימים בשבוע שהוא לא 5, תוכל לקבל בגין הימים שאתה לא עובד בהם. יש נוסחא מורכבת.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2023 21:58
ישנה את ההצעה שהוזכרה פה בשרשור מקביל שעכשיו רוצים לאשר בחוק ההסדרים, הכרה אוטומטית ב 20% הוצאות, למי שיש לו הכנסות עד 100K.

ובלי כל הכאב ראש של הגשת דוחות וכו'.

זה באמת יהיה הפתרון האולטמטיבי עבורי.

השאלה מה לעשות בינתים? כרגע אני נדפק עם 5% עמלה + 17% מע"מ. כסף שאני גובה ולא רואה מזה שקל.

וזה בלי לדבר על המס הכנסה.

למישהו יש רעיון יצירתי חוקי? מבלי לפתוח עוסק פטור.

אולי להיות שכיר במשרה חלקית בתחום הייעוץ? היתה לי איזה שיחה עם איזה משרד, אבל הם רצו משרה מלאה..אולי אנסה עוד

רעיונות נוספים?

תודה