🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 19:31
הי,
לאחרונה התחלתי לתת ייעוץ פיננסי בתשלום.
מאחר ומדובר בעבודה נוספת שלי ולא ברור מה היקף הלקוחות שיהיו לי ובכמה אוכל לטפל, בחרתי לא לפתוח תיק עצמאי במס הכנסה
אלא לעבוד דרך חברה כשכיר, שדואגת לקיזוז המיסים תמורת עמלה(5%). נראה לי שבשלב ראשון זה סבבה , כי הבנתי שרואה חשבון לשנה עולה 4000ש"ח(זה העלות?),
כלומר עד הכנסות של 80000ש"ח בשנה לא שווה לי לפתוח עוסק פטור.
אני היום נמצא במדרגת מס 35%(בגלל העבודה הראשונה) ומעוניין להוריד את תשלומי המיסים למינימום והבנתי שאפשר לקזז הוצאות כשכיר.
נכון שזה אפשר לפי החוק, אך האם מס הכנסה סבבה עם זה? או שהוא מערים קשיים?
הבנתי שאפשר לקזז דברים כמו:
- הוצאות הקשורות ללימודים ולהשתלמויות וכן ספרות מקצועית
- הוצאות הקשורות לחברות באגודה מקצועית
- הוצאות תחזוקה כמו אינטרנט, חשמל, ארנונה, מים, וועד בית עבור החלק היחסי - האם חייב להיות חדר יעודי המשמש רק כמשרד לעבודה(היום עובד מהחדר שינה)?
האם קיזוז ההוצאות הנ"ל תלוי בסכום שאני מרוויח בחודש או בהיקף המשרה? נגיד אני מרוויח 1000 ש"ח בחודש ועובד 15 שעות, זה רלוונטי?
אשמח לתגובות\טיפים למי שיש לו ניסיון בנושא.
האם פתיחת עוסק פטור מאפשרת קיזוז הוצאות נוספות?
תודה
לאחרונה התחלתי לתת ייעוץ פיננסי בתשלום.
מאחר ומדובר בעבודה נוספת שלי ולא ברור מה היקף הלקוחות שיהיו לי ובכמה אוכל לטפל, בחרתי לא לפתוח תיק עצמאי במס הכנסה
אלא לעבוד דרך חברה כשכיר, שדואגת לקיזוז המיסים תמורת עמלה(5%). נראה לי שבשלב ראשון זה סבבה , כי הבנתי שרואה חשבון לשנה עולה 4000ש"ח(זה העלות?),
כלומר עד הכנסות של 80000ש"ח בשנה לא שווה לי לפתוח עוסק פטור.
אני היום נמצא במדרגת מס 35%(בגלל העבודה הראשונה) ומעוניין להוריד את תשלומי המיסים למינימום והבנתי שאפשר לקזז הוצאות כשכיר.
נכון שזה אפשר לפי החוק, אך האם מס הכנסה סבבה עם זה? או שהוא מערים קשיים?
הבנתי שאפשר לקזז דברים כמו:
- הוצאות הקשורות ללימודים ולהשתלמויות וכן ספרות מקצועית
- הוצאות הקשורות לחברות באגודה מקצועית
- הוצאות תחזוקה כמו אינטרנט, חשמל, ארנונה, מים, וועד בית עבור החלק היחסי - האם חייב להיות חדר יעודי המשמש רק כמשרד לעבודה(היום עובד מהחדר שינה)?
האם קיזוז ההוצאות הנ"ל תלוי בסכום שאני מרוויח בחודש או בהיקף המשרה? נגיד אני מרוויח 1000 ש"ח בחודש ועובד 15 שעות, זה רלוונטי?
אשמח לתגובות\טיפים למי שיש לו ניסיון בנושא.
האם פתיחת עוסק פטור מאפשרת קיזוז הוצאות נוספות?
תודה