⬅ חזרה לאינדקס

התייעצות בנוגע לקרן השתלמות ובית ספר פרטי

🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2023 14:44
אנו במעקב של מספר שנים אחרי נושאי הדיון וההמלצות בפורום. אנו בגיל 30+ נשואים פלוס 2 ילדים בגילאי הגן ומעוניינים להתייעץ לגבי מספר נושאים.

אני עובד במשרה מלאה ואשתי דוקטורנתית שמקבלת מלגה.

מצב פיננסי:

דירה בבעלותינו (אזור חיפה): (בא אנו גרים) בשווי של כ-1.4 מיליון (כרגע). ייתכן ורצה לשדרג מגורים בשנים הקרובות אך כרגע לא מתוכננן...

משכנתא: של כ- 180,000 במסלול פריים מינוס 0.8, החזר חודשי של 1300 ש"ח

תיק השקעות: שווי נוכחי 730,000 (70 אחוז מושקע ב- ISHARES MSCI של בלאקרוק ו-30 אחוז בקרן כספית)

קרן השתלמות: ושווי נוכחי 200,000, מסלול מחכה SP500 (דמי ניהול 0.35%)

פנסיה: צבירה של כ-400,000 שלי וכ-150,000 של אישתי

הכנסות ממשכורת ומילגה:

כ- 35,000 בחודש

הוצאות:

כ-16,000 בחודש

מספר שאלות:

1. נחשפתי להמלצה לפדות קרן השתלמות נזילה ולהשקיע לבד בתיק הממוסה, בהנחה והתיק לתקופה של כ-10-15 שנה האם מומלץ לדעתכם?

2. הבכור עולה שנה הבא לכיתה א'. יש בית ספר עירוני צמוד בשכונה בא אנו גרים (נוח מאוד, הילד יכול ללכת לבד) אולם איכותו סבירה.

אופציה נוספת היא בית ספר פרטי. השיקולים בעד הינם בממוצע ילדים פחות בעייתים, מספר ילדים נמוך יותר בכיתה וכו'.

השיקולים נגד הינם מרחק (מצריך הסעות) ומחיר גבוה (כ-2500 ש"ח בחודש). האם מישהו התלבט בסוגיה כזו בעבר ויש לו המלצות?

תודה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2023 14:58
אנחנו עברנו לפני כתה א לאזור יקר משמעותית כדי להרוויח בית ספר טוב.

השיקול היה כמו אצלכם -הסעות ותשלום על מסגרת פרטית -מול שכירות גבוהה יותר.

זה שווה את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2023 16:13
כנראה שלא וגם אם כן ההבדל לא יהיה גדול, לא הייתי טורח.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2023 18:46
אשמח להפנייה איפה בישראל ישנם בתי סםר פרטיים שאינם דמוקרטי/אנטרופוסופי, לגילאי חטיבה עדיף
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2023 19:16
מספר ילדים נמוך - נכון.

פחות ילדים בעייתיים - בכלל לא בטוח וכנראה תלוי איך אתה מגדיר בעייתיים. אולי בית הספר הפרטי יסנן ילדים אלימים, אבל ככלל אחד השיקולים של הורים לשלוח לבית ספר פרטי (יקר) הוא עד כמה הילד יסתדר במסגרת הרגילה. אני מכיר משפחה בה שלחו ילד לבית ספר פרטי בעיקר מהשיקול הזה. אז אולי "בעייתי" זה לא PC, אבל בהחלט ילדים שזקוקים ליותר תמיכה.

לגבי החסרונות - ניתוק מהילדים בשכונה הוא חסרון בעיני.

יתרון / חסרון הוא מעורבות גדולה יותר של ההורים בבית הספר הפרטי. יכול לפעול לשני הכיוונים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2023 19:45
מניסיון של ארבעה ילדים.

בי"ס ממלכתי יסודי הקרוב לביתי באחת מערי השרון ה"שוות", בברושורים הוא נראה לפחות כמו שלוחה של הארווארד. בפועל מדובר בתירוץ עלוב לבי"ס במאה ה 21, טיאטוא בעיות קשות מתחת לשטיח, אלימות וביריונות שלא זוכים למענה, מורים אדישים שרק רוצים לגלוש בנחת לעבר הפנסיה ושלא יפריעו להם, מנהלת חסרת רצון או יכולת לעשות אפילו את הטריויאלי ביותר כמו לפטר מורה גרוע או להרחיק תלמיד בריון מבית הספר. רמת לימודים בינונית במקרה הטוב.

בבי"ס דמוקרטי רואים את התלמידים, מדברים אליהם בגובה העיניים, בעיות שיש בכל מקום מוכרות ואשכרה מטופלות - להבדיל מ "מטופלות". התלמידים שותפים מלאים לחינוך שלהם, מרגישים חלק מבית הספר, ואוהבים ללמוד - שזה הדבר החשוב ביותר.

בי"ס דמוקרטי הוא לא בהכרח הרעיון הטוב ביותר, יש גם חסרונות, אבל לדעתי הוא עדיף על הרוב המוחלט של בתי ספר ממלכתיים בארץ כרגע.

אין לי ניסיון עם בתי ספר פרטיים אחרים.

המחיר? סביבות 1500 עד 2000 ש"ח לחודש כפול ארבעה ילדים כפול מספר השנים - תעשו לבד. פלוס כמה אלפי הסעות הלוך ושוב. לי זה היה שווה.

לא תמיד עדויות של הורים הן מייצגות או מקור טוב למידע. מניסיון, 40% מההורים תמיד מרוצים, מכל דבר.

לדעתי אם אתם יכולים לעמוד בכך- לכו על בי"ס פרטי/דמוקרטי. לא מתאים? בבי"ס הממלכתי הקרוב תמיד יקבלו את הילד שלכם (הם חייבים).