⬅ חזרה לאינדקס

מכירת s&p500-115925 שיקלי, וקנייה מחודשת בדולר, היא אירוע מס ?

🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2023 21:58
היי ערב טוב

מקווה שניסחתי נכון את הכותרת, אבל אסביר למה אני מתכוון

גם אני כמו מייק קניתי לא מעט אשס.חוץ SPX 500, מס’ נייר 115925 בשקלים בגוף השקעות גדול ומוכר

וקצת חושש להמשיך להחזיק את זה בשקלים בגלל מה שהולך פה

אני תוהה האם מכירה של הכל, המרה של השקלים לדולרים באותו גוף בלי למשוך החוצה כלום, וקנייה מחודשת של המדד בדולרים, תיהיה אירוע מס שיצרוך ממני בירוקרטייה כלשהי ?

יש יתרונות או חסרונות למהלך כזה ?

אפסיד פה משהו ?
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2023 22:00
אירוע מס שלא יצריך בירוקרטיה כי הברוקר/בנק הישראלי ינכה מס במקור.

אתה יכול לבקש מהברוקר לבצע המרה של הנייר לנייר בדולרים - תהיה עמלה של עד כמה עשרות דולרים ללא ארוע מס.

אם אתה ממשיך להחזיק באותו מקום - זה לא משנה אם הנייר בשקלים או בדולרים - מדובר באותו נייר. כדאי להמיר לדולרים רק אם מתכננים להעביר לברוקר זר.
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2023 22:01
מכירה זה אירוע מס.

ניתן להמיר לגרסה הדולרית ללא מכירה ואז זה לא אירוע מס.

לדעתי רק חסרונות.

החשש אם כבר צריך לנבוע מאיפה זה מוחזק, לא באיזה מטבע זה נקוב.

לא שאני מצדיק חשש שכזה, רק מציין עובדות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2023 22:23
החשש לא מוצדק, השווי של הקרן יהיה בדיוק כאילו קנית אותה בדולרים.

היא לא חשופה לא לשקל ולא לדולר - היא חשופה למניות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2023 23:21
מה זה משנה באיזה מטבע אתה משלם? שיהיה גם בלירה טורקית

איפה הסיכון שלך בדיוק, השקל יחדל מלהתקיים ? זה כנראה יהיה סופה של מדינת ישראל הבעיות שלך יהיו גדולות יותר
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2023 00:15
ואפילו במקרה כזה, זה לא משנה אם הוא מחזיק את הגרסה השקלית או הדולרית.

אם מדינת ישראל תחדל מלהתקיים פשוט ימירו לו את הנייר לגרסה במטבע אחר. (בהנחה שהברוקר שדרכו הוא סוחר עדיין יהיה קיים).
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2023 00:45
האמת שאני כן יכול לחשוב על סיטואציה שהמדינה תהיה במצב ממש קשה ויגבילו קניית מטבע חוץ , ואז הוא יתקע עם המון שקלים בלי יכולת לברוח מהארץ עם מטח לצורך העניין.. לא?
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2023 00:48
ובמקרה הזה, מה זה משנה אם הוא מחזיק את הגרסה הדולרית או השקלית של אותו הנייר?

כל עוד הוא מחזיק את הנייר בברוקר ישראלי הוא נשאר באותה בעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2023 19:37
אני מבין לפי התגובות שפספסתי משהו

אבל, אם לדעתי ואולי אני טועה, אבל נניח שצודק

והשקל ייחלש, אין אינסנטיב להחזיק במקרה כזה מוצרים ומניות בדולר עד שהשקל (במידה ובאמת ייחלש) יחזור לעצמו ?
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2023 19:45
במקרה של הקרן (/נייר) הזו אין ממש קשר בין שער השקל/דולר לשווי של יחידה. אם השקל יחלש המחיר של יחידה נקוב בשקלים פשוט יעלה בהתאם. למשל, אם מחר השקל צונח ו1000 ש"ח שווים דולר היחידות של הקרן יעלו בהתאם. המחיר בשקלים אמור להיות שווה למחיר בדולרים מומר לשקלים לפי שער ההמרה. כשאתה קונה יחידה כזו אתה יכול להסתכל על זה כ-2 אירועים שאתה 1. בעצם אתה ממיר ש"ח לדולרים 2. קונה יחידה נקובה דולרית.

חשוב גם לציין שלפי התשקיף אתה ממוסה ריאלית לפי שער החליפין. אם הדולר פתאום מתחזק מאוד והמניה עולה שקלית אתה תמוסה רק ריאלית צמוד לשער ש"ח/דולר וכל העליות שנובעות מתנודות שער הם לא נחשבות לעניין רווח בדיוק. זה אומר שאתה יחסית מוגן ממיסים אם יש היפר-אינפלציה בשער חליפין.

*אין באמור להוות המלצה/אי-המלצה. ג"נ מחזיק בנייר 1159250 הנ"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2023 11:03
אכן פספסת.

בוא נסתכל על סיפורו של פלוני אלמוני.

פלוני קנה לפני שנים מטיל זהב בשקלים, ושומר אותו אצלו בבית בכספת.

פלוני חושש שהשקל יחלש בעתיד הקרוב, אז הוא הולך לבנק ומוכר לו את מטיל הזהב תמורת שקלים, הולך לפקיד השני כדי להמיר את השקלים הללו לדולרים ואז חוזר שוב לפקיד הראשון וקונה ממנו חזרה בדיוק את אותו מטיל זהב, רק שעכשיו הוא קנה אותו בדולרים ולא בשקלים.

פלוני חוזר הביתה והחזיר את מטיל הזהב לכספת שלו.

האם לדעתך בעקבות המהלך פלוני חשוף יותר/פחות לשקל ממה שהוא היה קודם?