⬅ חזרה לאינדקס

תכנון לטווח ארוך מבחינת צפי מס

🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2023 21:23
שלום!

אנחנו מנסים לתכנן יעדים כלכליים לטווח ארוך מאוד (20-30 שנה) - שמים כסף בשוק ההון לטובת מימון אירועים גדולים בעתיד - בר מצוה, חתונה, עזרה לילדים וכו'.

הכנסתי בתכנון שהצפי, לפחות בטווח הארוך (כשרוב הכסף יהיה ריבית דריבית) ש25% מהכסף ילך למס.

האם בפועל זה באמת מה שקורה? או שכשמגיעים 'לרגע האמת' בפועל המס הוא לא על כל הסכום. ואם כן, לכמה לדעתכם עליי להיערך?

כדי שיהיה פשוט, נניח שאני שם כעת חצי מליון שח בשוק ההון, ומצפה שלאורך השנים אשתמש ב2 מליון שח. האם אני אמור לשלם מס על מליון וחצי שח?
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2023 21:46
בלי להתחשב בעניין של רווח ריאלי: זה לא באמת מה שקורה כי אתה יכול "למכור בשכבות". כלומר, אתה מוכר קודם את החלקים שיש בהם הכי פחות רווח. בהנחה ואתה משקיע לאורך זמן סכומי כסף קטנים ולא את כל הסכום מההתחלה (שזה תרחיש פחות נפוץ כי רב האנשים מכניסים כסף מהמשכורת) אז ברור שתוכל למכור סכומים משמועתיים ברווח נמוך יחסית. לכן המס לא יהיה 25% מכל הסכום.

בשביל לחשב במדויק תיקח הנחות כמו השקעה של 5K כל חודש לאורך 20 שנה ואז משיכה של 50% מהתיק בהנחה של ריבית 8% ריאלית שנתית ותבדוק כמה מס זה אמור לצאת אם אתה מושך את ה50% האחרונים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2023 00:49
השאלה אם בפועל זה באמת מה שקורה (אני מחפש תשובה של מישהו שכבר נמצא בשלב הזה של משיכות אחרי עשרות שנים של השקעה....)

לדוגמה: נניח שאני מוכר בשכבות, אני מעריך שיש מיסוי קטן. מצד שני תיתכן שכבה שיצא שדווקא הפסידה, ואז בעצם הסכום שפטור ממס נהיה קטן יותר.

ויש גם קיזוז הפסדים במס.

שורה תחתונה, ממה שאני מבין יש פער (וכנראה שהוא לא כ"כ קטן) בין התיאוריה לבין כמה בפועל תשלם.

אם זה רק להכניס לאקסל, זה באמת יותר קל, למרות שגם בזה אם יש נוסחה קיימת (מעריך שיש) זה בהחלט יכול לעזור

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2023 09:33
אם מישהו יכול לענות נשמח, תודה...
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2023 09:49
כל כך הרבה דברים יכולים לקרות תוך 30 שנה, לעשות עכשיו אופטימיזציה על מיסוי במשיכה זה די מגוחך.