⬅ חזרה לאינדקס

לא מסכימים לשבור פיקדון

🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2023 09:25
לפני שנה פתחתי פקדון בבנק מזרחי על 500,000 ש"ח עם תחנת יציאה כל שנתיים.

כמובן שאחרי עליית הריבית זאת התבררה כהחלטה גרועה ואני מפסיד עשרות אלפי שקלים בשנה.

כשניסיתי לשבור את הפקדון, קיבלתי תשובה שזה בלתי אפשרי, אפילו עם קנס. הבנקאית בדקה עם מחלקת פקדונות וזאת התשובה שהיא קיבלה.

האם יש לי מנופי לחץ כלשהם או שזה אבוד?
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2023 09:39
הבנק מרוויח עליך גם בדרכים אחרות, כמו כרטיסי אשראי, משכנתא, פעילות בני"ע וכו. אולי גם מבני משפחתך.

ככל שתאיים (ותעשה צעדים) להעביר את הפעילות הזו לבנק אחר, ייתכן שיתייחסו אליך יותר ברצינות.

מה ללמוד מהסיפור:

1. חשיבות של נזילות.

2. אני מקווה שהפקדון צמוד. אחרת במקרה של פיחות פשוט תאלץ לצפות בכסף מתאדה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2023 10:04
לא צמוד.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2023 12:26
במזרחי יש אפשרות להלוואה על בסיס הפיקדון. תברר איתם את התנאים. התוצאה הסופית לא מאוד שונה משבירת פיקדון עם קנס.

אבל בגדול, תמיד יש מחיר להימור לא נכון: כשלקחת את הפקדון, קשה היה לנבא שהמדד והריבית יטוסו ככה. ובינתיים הבנק כבר השתמש בכספי הפקדון למתן הלוואות עם מאפיינים דומים (כמובן, במרווח ריבית מסויים ליצירת רווח). אי אפשר לצפות שעכשיו יתנו לך להחליף מסלול בלי שתשלם את ההפסד היחסי שנובע מבחירת האפיק.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2023 16:37
לא ברור איך הגעת לסכום הזה.

גם לא ברור מה היית רוצה לעשות - לשבור את הפקדון ואז מה? לסגור שוב לשנתיים ולהתחרט בעוד שנה בגלל שנסיבות כלשהן השתנו?

אז אולי אתה מפסיד קצת שקלים, אבל אתה מרוויח כאן לקח חשוב מאד שילווה אותך לשנים ארוכות אם תנסח אותו לעצמך בצורה ברורה, וזה יהיה שווה לך הרבה יותר.

עצה שלי - תתמקד בלקח (ממש תרשום אותו לעצמך על נייר ותשמור אותו) ולא בהפסד מהעבר.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2023 17:13
יותר כיף ללמוד לקח כזה על סכום של 5000 ש"ח...

עדיין אם יש חשש שהשקל הולך לקרוס (וזה לשרשורי הפוליטיקה) אז אולי שווה לשלם את הקנס.

מה לעשות עם הכסף? נניח לשים חצי בקרן שקלית וחצי בקרן דולרית, נותן איזה מידה של גידור.

+1
🕒 פורסם בתאריך: 26/02/2023 12:21
הייתי משלם את הקנס אם היה לי איך! אבל לא מוכנים לשחרר את הפקדון אפילו עם קנס.
🕒 פורסם בתאריך: 26/02/2023 12:22
ניסית מה שכתבו? לקחת הלוואה כשהפקדון הוא הערבון?
🕒 פורסם בתאריך: 26/02/2023 12:22
אם הריבית עלתה ב-2%, הפסדתי 10,000 שקל. אם הריבית עלתה ב-4%, הפסדתי 20,000 שקל.
🕒 פורסם בתאריך: 26/02/2023 12:26
האמת שלא. איך שהפקידה אמרה לי את המילה "הלוואה", מיד אמרתי "לא". אני אלרגי להלוואות. הרי את הכסף הזה רציתי להשקיע באפיק סולידי, כי רוב התיק שלי כבר ממילא במניות וזה היה אמור להיות החלק היציב. אז נניח שאשקיע את ההלוואה בקרן כספית. כדי שההלוואה תהיה מוצדקת, הריבית עליה צריכה להיות נמוכה יותר מריבית של קרן כספית. אין סיכוי שזה יהיה המצב.
🕒 פורסם בתאריך: 26/02/2023 12:27
זה נכון. כיוונתי רק לתרחיש שאתה חושש שהשקל יחלש מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 26/02/2023 12:48
לא בדיוק

אם שמת 500K לפני שנה, ונשאר לך עוד שנה לתחנת יציאה

אז אתה מפסיד רק את ההפרש ריבית בין מה שנותנים לך היום על הפיקדון

למה שאתה יכול לקבל בפקדון לשנה היום

נניח קיבלת אז 2 אחוז ריבית שנתית לתקופה של שנתיים

והיום אתה יכול לסגור את הכסף לשנה בריבית של 3 אחוז

אז ההפסד שלך הוא רק 1 אחוז לשנה ועל 500K זה 5K סהכ

בדרכ במזרחי נותנים הלוואה בגובה הריבית שהיית מרוויח מכל המסלול, זה לא ריביות רגילות

כלומר תוכל לקבל את כל ה500K בלי הריביות של השנתיים

שווה לשאול ולבדוק, לא יודע כמובן אם זה יהיה כלכלי או לא

*לקח - יתרון לפקדונות קרמבולה שאפשר לצאת מהם בכל יום ללא קנס..
🕒 פורסם בתאריך: 26/02/2023 18:00
כמו שענו לך כבר הריבית לא עולה פתאום ב-2% ביום אחד, ובטח שזה לא קורה בדיוק יום אחד אחרי שנעלת פקדון לשנתיים.

תעשה חשבון בלי התלהמות ותראה שה"הפסד" שלך הוא כנראה פי עשר קטן יותר ממה שאתה חושב.