⬅ חזרה לאינדקס

תשלום מראש על שירותים/מוצרים כגידור מאינפלציה

🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2023 15:02
מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2023 15:23
פוסט עצל.

עובר לפורום פוסטים מאיכות נמוכה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2023 15:27
בגדול זה בסדר, אבל:

1. חושף אותך לסיכון שלא תקבל את המוצר. אפשר לצמצם את זה, תלוי בעסקה.

2. כמה כסף אפשר לגדר ככה? הוצאות של חודש אחד? לא סקלבילי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2023 15:52
טרחה גדולה בשביל חיסכון קטן, אם בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2023 16:56
גם שלא תצטרך
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2023 17:05
אני גם חשבתי על זה, זה אולי לא כסף גדול, אבל דברים כמו קניות לבית, דברים שלא מתכלים בזמן קצר, כמו טואליטיקה, מה הבעיה לקנות מלאי של שנה קדימה? עצם זה שאני שוקל את זה אומר שהריבית שאני יכול לקבל על החסכון נמוכה מהאינפלציה שאני צופה. ואגב במקרה של החסכון הוא נטו, לעומת הריבית על השקעה שהיא ברוטו.

כן זה כסף קטן, אבל לאדם שאין לו בעיה עם תזרים, וזה רק עניין של כמה יחסוך החודש, למה לא? מחשבה במקום לדעתי
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2023 17:09
עקרונית זה נכון, אבל מספיק שנניח היה קצת לח במחסן וחבילה אחת של נייר טואלט העלתה עובש, וזה לא היה כדאי. אני מזמין באינטרנט מוצר טואלטיקה שפיתחתי סוג של תגובה אלרגית אליו, עכשיו יש לי כמות שלו שאין מה לעשות איתה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2023 17:12
כמה שירותים בתשלום חודשי אתה באמת צריך?

אני אזרוק פה משהו שאולי לא כולם מכירים, בחלק(כל?) מהערים אפשר לקבל הנחה בארנונה אם משלמים מראש
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2023 17:43
אני משתדל איפה שזה נראה לי שזה חוסך וגם יותר נוח.

אבקת כביסה,טבליות למדיח וכו' רכשתי במרוכז כמות ל2\3 שנים,זול יותר ונוח שתמיד יש במחסן וגם מוריד עומס ומשקל מרשימת הקניות השוטפות.

חלקים לרכב אני רוכש בעצמי לרוב אז לפני שלוש שנים רכשתי כול מה שצריך ל4 טיפולים מחו"ל,גם נוח וזול בהרבה מלרכוש כול שנה בארץ לפני הטיפול.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2023 10:41
יש בזה משהו, אין ארוחות חינם, ואולי כדאי לחשוב על זה עוד טיפה ולהגיע לרשימת מוצרים שיותר אידיאלית לזה (אוקי לא נייר טואלט, כן משחת שינים. רק דברים מוכחים ולא חדשים).
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2023 19:41
כמה כסף חסכת, לעומת המקום שזה תופס לך במחסן?

אתה יודע שרכבים לפעמים נגנבים או עוברים תאונות?

נראה לי שבלפחות 90% מהפעמים שאני קניתי דברים מראש, יצא ש"פספסתי" - המחיר ירד/יצא מוצר טוב יותר/גיליתי שאני כבר לא צריך את מה שקניתי/פתחתי וגיליתי שהמוצר תקול.

מנסיוני, ב-99% מהפעמים עדיף לקנות בשביל להשתמש ולא בשביל לאגור.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2023 22:36
לא הרבה מקום ביחס למה שזמין וגם לא הרבה כסף

אבל כמו שציינתי זה גם יותר זול וגם יותר נוח.

נכון אבל נדיר ואפשר למכור את זה במקרה הזה או להעביר לרוכש הבא במקרה של מכירה.

אני העדפתי לרכוש בעצמי חלקים מקוריים גם ככה וקניה כזאת יצאה פחות מחצי מלרכוש כול שנה בארץ וזה עוד בהנחה שהמחיר לא עולה.

גם פה היה נוח לי להתעסק בזה פעם אחת שבה אני משקיע טיפה יותר ובעצם בהשוואה שלמתי על חלקים לתחזוקה של שנתיים וקבלתי לארבע בלי להתעסק בלהזמין חלקים כול שנה.

נשמע קצת קיצוני אבל כן מסכים שלרוב זה נכון.

נראה שהכוונה פה היא להצביע על דברים שכן עבדו לחלק מהחברים סביר גם שלא יתאים לכול אחד.