⬅ חזרה לאינדקס

הכל בסדר עם מניית הפלטפורמה ThinkOrSwim ? (הbff שלי , אגב)

🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2023 10:36
אהלן חבר'ה ,

אני מעריץ מושבע של הפלטפורמה TOS , ובכלל של כל דבר שקשור לחברה , לרבות השירות לקוחות הטכנולוגיה וכל דרכי הניהול שלהם,

אבל המנייה ביום מסחר האחרון , המניה אגב-צארלס שוואב - שרכשה אותה, ירדה אתמול מעל ל12 אחוז, דבר שקורה בחברות , גם טובות, אבל אם למישהו יש מידע שיכול להוסיף על מה קורה בחברת ההשקעות הזאת, שאני כל כך מעריץ, אשמח שיציף, אני יודע שמוסדי מכר 8.5M מניות מהחברה.

אני לא מתכוון להילחץ או להלחיץ, החברה הזאת לדעתי הטובה בשוק הגלובאלי, בכל הקשור למסחר, כשמשקללים את הכל , אבל , ניתוח מעמיק יכול לפחות להפיג חששות ולהבין מה קורה .
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2023 10:40
למה אתה מעריץ חברה? זה לא בריא לערבב השקעות ורגשות.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2023 11:04
חח ... יש כל כך הרבה סיבות , רובן ברורות, אל תפתח את התיבת פנדורה הזאת בבקשה.

המטרה שלי פה היא להבין עניינית מה קורה לחברה ולהבין מה הלך הדברים , לנתח, להיות שקול ואנליטי. אני בסדר, תאמין לי.

אגב, אם אתה מדבר על החוקי שנה א במסחר , שאסור להתאהב בחברה, זה קשור להשקעה שלך, לא לנותן שירות, אין בעיה לאהוב נותן שירות ולכבד את מה שהוא עושה בשבילך , לא צריך להיות מיזנתרופ,

גם יכלת להסיק מעצם השאלה שלי , שאני בוחן מגוון קשת פעולות אפשריות בהתאם לניתוח ולצפי ממצב החברה בגדול, המטרה היא לעקוב בשלב זה, עוד אין מקום לבהלה. אני מקווה שאתה מצליח לרדת לסוף דעתי
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2023 11:31
ניסית לחפש בגוגל?

אתה באמת חושב שזה הפורום הנכון לשאול את השאלה הזאת?

ניחוש מושכל בלי לחפש שום דבר שקשור לחברה הזאת, זה קשור באופן ישיר או עקיף למשבר הבנקים שמתגלגל כעת. זה התחיל מהבנקים הגדולים בארה"ב, המשיך לכלל הסקטור הפיננסי ועכשיו גם הבנקים האירופאיים חטפו.

סיכוי טוב שזה דומינו מעניין מאוד שנפל וההשלכות שלו עוד לא התממשו.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2023 11:42
מי שמך להגיד לי שזה לא המקום הנכון...

הראש שלך עובד או על אוטומאט? יש לאנשים מאות אלפי שקלים בחברה השקעות הזאת, ואני מציף בעיה קשה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2023 11:46
עזבו..

תמחקו את ההודעה אכנס לדיון בreddit במקום.

לא מבזבז את הזמן שלי על ההתנגחויות חסרות הטעם והריח האלה יותר, קיוויתי לדיון מקצועי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2023 12:35
כאן אתה מקבל מגוון דעות.

חלקן מועילות וחלקן לא כל כך.

כך הפורם עובד ולא רצוי לרדת לפאן האישי.

בדרך כלל לוקח לדיונים זמן מה להתפתח ויש דיאלוג של שאלות/תשובות.

אבל, כנראה שאתה סוחר יום ומצפה לתשובה אינסטנט, אז שוואיי, שוואי, סבלנות בבקשה.

אני מניח ששאלת כאן בפורום כי אתה מעריך את פורום המשקיעה על reddit.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2023 12:53
ויחד עם זאת, אם נסתכל בשרשורים על מניות ספציפיות (טבע/טסלה/צים/רוקו/אמאזון) נראה שחכמת ההמונים פה בפורום לא מסוגלת לקבוע אם המניות יעלו או ירדו - ואין בזה שום דבר מפתיע.

לכן כאשר מישהו שואל על מנייה ספציפית, עבורי לפחות זה דיון עקר. אולי חוץ מהאספקט הפסיכולוגי של שיתוף ברגש של ההפסד או הנאה מההימור מי צדק.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2023 13:10
לפחות לגבי אמאזון וטסלה, אני חושב שהדיונים התפתחו בצורה מאוד מעניינת, ושאלה כמו האם המניה תעלה או תרד היא שולית בשרשורים אלו (חוץ מכמה משתמשים שטורחים לספר כמה הם הרוויחו היום ואיך הם ידעו לתפוס את העליה בזמן. אלו באמת תתי דיונים חסרי משמעות).
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2023 01:26
מעריך את התגובה שלך, אני חושב שחלק מהתגובות אפילו גרועות מלא מועילות, הן מטעות , פוגעות בפוקוס הענייני ומזיקות והיה עדיף שלא היו נכתבות מלכתחילה - לא חייבים לכתוב דברי הבל, היום המניה ירדה עוד 12% , אני שוקל להעביר חלק מהכסף לIB, אבל אם קורה משהו ואני רוצה לעזור לעצמי ולאחרים - צריך להבין את הדברים מהר ולפעול עוד יותר מהר, החברה צארלס שוואב רכשה את TDA עם TOS לפני שנה בכמה עשרות מיליארדים , יכול להיות שזה קייס סטנדרטי מוכר כמו טבע שבו החברה מכניסה לפה יותר ממה שיכולה ללעוס, עם יותר מידי שאיפות אימפריאליסטיות, אולי זה הקייס וכשיו החברה בבעיה רצינית, אני חוקר את עיקרי הפרטים עכשיו לגבי סיבת הירידה , מאוד מקווה שאין צורך לדאוג יותר מידי ולהעביר את הכספים, זאת החברה הכי טובה שיצא לי לעסוק מולה ומקווה שהדברים יתבהרו כשוליים בקרוב, אבל אי אפשר להעריך את זה כך באופטימיות ולעצום עיניים כשיש הרבה כסף בפלטפורמה שלהם .

זאת לא הכוונה, הכוונה היא לנתח עניינית מה כדאי לעשות עם הכסף בפלטפורמה, האם כדאי להעביר חלקית, להעביר הכל, להשאיר, לא לדאוג, כן לדאוג,

מתי לדעתך זה הזמן לחשוב על הדברים האלה, כשאומרים לך שאי אפשר למשוך את הכסף ואתה תקוע כמו לקוחות של FTX למשל ? או מראש כשאתה מריח שמשהו לא טוב קורה , ושאולי יש בעית עסק החי בחברה , וצריך לפעול מהר כי יש חלון הזדמנויות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2023 01:27
כנראה שאני שם אותך בכיס הקטן כמשקיע וסוחר עם מעל ל20 שנות ניסיון, אתה אפילו לא הילד שלי , אתה זרעון.

הרמה שהגעתי אליה , היא לא משהו שתגיע אליה גם אם תהרוג את עצמך במשימה, קא פיש ?

איך סיבבת את זה שהמניה ירדה היום שוב מעל ל12% נגדי במקום להגיד שטוב שהצפתי את זה אתמול והנה זה ממשיך - רק מוכיח שהפוסט שלי היה חשוב מלכתחילה, הבנתי שיש בעיה אתמול כי מוסדי מכר 8.5 M מניות .
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2023 01:54
חח. אז איך נתת לי וייב כזה ... אתה לא רואה חשיבות לכך שאני מנסה להימנע מלהיתקע עם כספים בחברה שייתכן ובתהליכים מתקדמים להיות במצוקה, עם כל מה שקורה בשוק, ואני סובר שצריך לזהות את הגופים שצריך להשאיר אצלם את הכספים. זה צריך לעשות מבעוד מועד, אני צריך להצטער על כך שאני מנסה לצפות את זה סטטיסטית? זה ניהול סיכונים נטו. זה קריטי, מי שלא פרו אקטיב עם הכספים בשוק מסוכן כמו היום, יכול בהגה המקצועית - להידפק חזק מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2023 05:48
על פי הגרף ההיסטורי של המניה , נראה שבכירים אוהבים לעשות Pump and Dump , כי אפשר. אז, בינתיים אני בסדר עם ההנחה שאין מה לדאוג- זה רק חלק מטבע העולם הפיננסי הקלוקל בו זה עסקים כרגיל. זה מסתדר גם עם העניין שמוסדי זרק סחורה והתחיל את כל הסחרור. המנכל של החברה ושל המחזיקות העיקריות נראים סבירים, לא ראיתי מקרי נוכלות מיוחדים על שמם או מוזרויות בסגנון של טיפוס כמו SBF . לא ברמה שאני סובר שצריך לדאוג (מי שמתעד ועוקב אחר כספו).

הם מקום 8 מהבנקים בארה"ב גם בשווי שוק וגם בנכסים , יש להם את יתרון הגודל ללא ספק.

מבחינת הערך שהם נותנים- לפחות בtrading - הטוב ביותר , לדעתי. שזה פקטור רציני.

השיח בחוץ - שזאת הזדמנות קניה, אין חדשות מיוחדות על משהו שנשבר בחברה , לפי שעה.

אני לא הייתי משקיע זמן בלבדוק דוחות ולבדוק הרבה מעבר לפחות במצב הנוכחי אין צורך.

איך שאני רואה את זה , צריך לעקוב ולחפש חדשות או שמועות לגבי משהו משמעותי שכרגע לא קיים, אבל זה רחוק מלהיות במצב היסטרי , רק לעקוב ולהעריך מחדש במידה והנפילות ממשיכות, ואפשר להעביר חלק או כל הנכסים לIB שנמצאת במצב גרפי נהדר .

לקוחות של SVB שהרגישו מוטרדים מכך שהמניה של הבנק שלהם נפלה 74% , והרגישו בחודשים שלאחר מכן לבדוק את הדברים ואולי להעביר נכסים לבנק אחר די עזרו לעצמם לצאת מהמצב לחץ הנוכחי, כנ"ל FTX ורבים אחרים. מי שאוכל אותה אלה הלקוחות שאמרו להם שיהיה בסדר ואין מה לדאוג, והאמינו.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2023 07:52
ילדים, כאן הגננת.

מעט צניעות, להתייחס לגופו של הדיון ולא לרדת לפאן האישי.

אמירות מסוג זה:

לא מקובלות כאן בפורום ואני בטוח ש @המשקיעה לא תעריך סוג כזה של דיאלוג בסלון שלה..

תודה על ההקשבה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2023 08:02
בנק בינוני נפל בארה"ב והFED השתלט עליו, בנוסף לבנק אחר שקרס לפני כשבוע, יש פחד שזה יותר בעייה יותר רוחבית, במיוחד בבנקים הקטנים והבינוניים.

לא, הההפך, הגדולים מרוויחים מהסיפור.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2023 09:21
משתדל ועושה את המקסימום איפוק והבלגה, אבל האמת שהוא ספציפית נגע בנקודה רגישה אצלי -המשלח יד שלי כמנתח טכני לעומת הזלזול ביחד עם ההרגשה שחשב שהפסדתי ושמח לאיד , לא הייתי עושה זאת לאף אחד.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2023 09:23
כמו תמיד, הגדולים ירוויחו
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2023 09:23
לא מדויק, ב2008 הגדולים הפסידו כמו כולם, חלקם נעלמו.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2023 09:42
גם היה במרץ... הלכתי לרענן את הזיכרון קצת
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2023 09:54
עוקב בדריכות, בשל האפשרות שהמצב יהיה רע מאוד מהר מאוד, להזיז נכסים מהמקום בעייתי לבטוח יותר מהר. מקווה שהתסריט של ray dalio לא יתעורר לחיים, כי בינתיים יותר מידי ממה שניבא קורה. (בסרטון יוטיוב שלו).

מקור אחר שאני מסכים איתו לגמרי מדבר על קטליסטים לנפילות ענקיות , שאם יקרו עלולות להעיב על הגרף של חברות גדולות וחזקות, ואולי זה ייצור ריצה לבנק. הם העלו שם כמה תנאים לנפילות ענק שיכולות לגרום לסיכון של מצב כזה:

קטליסט כלשהו לדרבון נפילות (זה יכול להיות משהו כלשהו, למשל החוק שמנסה להעביר ביידן על מיסוי רווחים לא ממומשים בשוק ההון-הזוי, או הודעת בוקר על משהו שנשבר וייצור את הקטליסט הזה), תנופה חזקה ומהירה של אנשים שמאסו בשוק ההון ומעבירים מסיכון לחוסר סיכון -יעדיפו 5% בטוח בבנק מאשר סיכון בזמן של ספק רב, יש בכירים בשוק ההון האמריקאי שמדברים על הסכנה של עומס הווליום הנוכחי של 0DTE options שזה אופציות בעלות 0 ימים לפקיעה שהפך להיות פופולרי במיוחד- שעלול להחריף מאוד מאוד את הווליום. בגלל שהdealer צריך לקנות או למכור הרבה מניות כנגד אותן אופציות בהתאם לגמא - ככל שהמחיר יירד חזק יותר לאופציות מחוץ לכסף הדילר יהיה חייב למכור ים של מניות בשביל להגן על עצמו, הפחד מSystemic Risk ואפקט דומינו.

כל אלה בהחלט גורמים לי לראות את החוזק של IB ולשקול שאם המצב ייהפך להיות רע יותר, אעביר כספים- חלק או הכל, בהתאם למצב ולניתוח. ועדיין אפשר להמשיך להשתמש בפלטפורמה של TOS גם אם לא מושקעים שם.

אני רואה את זה כאל מי שחושש-אין לו מה לחשוש, ומי שלא חושש-צריך , אני לא בהכרח מאמין שיקרה משהו קטסטרופלי.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2023 10:25
משהו קטסטרופלי כבר קרה: זה הנפילה ה2 בגודלה של בנק בארה"ב מאז ומעולם (שאינו בנק השקעות) וFED השתלט עליו.

כרגע לא ידוע אם יהיה גישה לכספים (כ200B$) למפקידים השונים שמעל 90% מהם מחזיקים שם יותר מאשר מה שמבוטח ע"י הFED.

לא ברור אם וכמה הFED יתן גיבוי לכספים אלו ומתי יהיה גישה אליהם.

השוק בפאניקה והוריד הרבה בנקים קטנים ובינוניים בעשרות אחוזים בשוק, אף אחד לא יודע מה באמת האיתנות הפיננסית שלהם ואם גם הם מחזיקים נכסים כאלה במאזן.

השוק כולו בחששות מפני הבנקים ואנשים מושכים פיקדונות ומזומן וקונים את הנכס הכי חסר סיכון בעולם: אג"ח ממשלתי אמריקאי ובגלל זה היו אתמול עליות מחירים חדות באג"חים האלה לכל טווח המח"מים.

בעקבות חששות שיש לי כיוון שעלינו להעביר סכום כסף גדול לבנק כזה בהמשך השבוע (ירד במהלך המסחר ב50% וסגר ב"רק" מינוס 15%) דיברתי עם מנהל קרן אתמול שאמר לי שהחשש אכן קיים ואני ממש לא היחיד ששואל, הם פתחו מיידית חשבונות בעוד כמה בנקים כדי לפזר את הסיכון ועושים DD מחודש על הבנקים בעצמם, כולל בדיקת המאזנים שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2023 11:16
איך אתה מתנהג עם המניות של הבנקים שקנית בזמנו, זכור לי שקנית C אולי.. אבל לא בטוח
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2023 12:28
זה קצת אירוני שהם נופלים בגלל ההצלחה הרבה שלהם בגיוס מזומנים רבים והשקיעו יותר מידי באגחים ארוכי טווח שנפלו בערכם, וכעת אותם אגחים עולים לאחר הקריסה שלהם בגלל החשש מנפילות בבנקים. כמו שאתה אומר , כדאי לבדוק את המאזן ולראות כמה מבנקים שאתה מתעסק איתם, למשל במקרה שלי -Charles Schwab, השקיעו באגח ארוכי טווח, וכמה מזומנים יש להם לפצות על ההפסד , כדי לוודא שאין חשש ממשי להתחלת bank run.

הרבה פעמים הbank runs מתחילים עם קול קורא של מישהו חזק מהתעשייה הספציפית, בדיוק כמו בFTX .

טוב שאתה נזהר עם העברת הכספים המהותית-יצא לך דווקא להעביר בתקופה המעניינת הזאת . בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2023 12:44
גם כן אירוני שבנק ההייטק שאמור להיות מתוחכם בשביל לא הבין את הדברים האלה , נראה לי שהיה די ברור בזמנו לשים את הכסף המיועד לסיכון נמוך באגח של עד חצי שנה -גג שנה, כי הריבית יכולה רק לעלות מהשלב הזה, וכבר היתה אינפלציה(בפועל , לא הדאטא המבושל) , ועוד האגחים שלהם עם מחמ של מעל ל10 שנים מהנק' זמן הנוכחית, איזו טעות. הייתי רוצה להעריך ולקוות שבנקי השקעות כדוגמת צארלס שוואב יהיו חכמים יותר מזה, כנ"ל הבנקי השקעות בארץ, שהכסף שלי גם נמצא באחת מהן , מיטב, שגם כן לא מראה מצב גרפי נהדר כל כך, אבל עדיף קצת לבזבז את הזמן עם המאזנים, כל עוד יש קפאין -זה אפשרי.

אני זוכר בזמנו ריביות שליליות באגחים , ומומחים שמסבירים שזה יכול להיות הגיוני לקנות אגח בריבית שלילית מכיוון שיבוא פראייר אחר ויקנה ממך , ותמכור לו את זה לפני סוף חיי האגח וכך תרוויח. בשביל האחוז וחצי האלה הסתכנו בהפסדי ענק. איינשטיינים אחד אחד , ואני לא חושב שזאת חוכמה בדיעבד , אני חושב שזה היה מהלך מטומטם.

בכל אופן, יהיו בהמשך הזדמנויות ענק.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2023 18:01
לא עושה כלום כמובן אבל ברור שגם הם ירדו יחד עם כל השוק וביום הקריסה אפילו עלו טיפה. אישית מופסד כ15% בשנה שאני מחזיק, לא כיף אבל לא נורא.

דווקא הבנקים הגדולים שהרבה יותר מפוקחים שמחויבים להחזיק רזרבות גדולות יותר (בנקי הG-SIB שC הוא אחד מהם) נתפסים בתור הרבה יותר בטוחים ככה שהם דווקא מרוויחים מהעניין, בהנחה ואין להם "רעלים" כאלה במאזנים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2023 13:39
שוואב הבנק הוא חברה שונה לגמרי משוואב מנהל הנכסים ומשוואב הברוקר

אני הייתי יותר מוטרדת אילו הייתי למשל עינת גז שקראה לישראלים להעביר לשם כספים כצעד מחאה פוליטי
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2023 15:43
בארץ לא יעשו לה כלום, אפילו ישבחו אותה בעיתונות.

תום ליבנה צריך להיות מודאג מתביעת משקיעים בארצות הברית.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2023 02:59
באן
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2023 08:57
היא לא קראה לאף אחד להעביר כספים.