⬅ חזרה לאינדקס

הסבר על השקעה באג"ח באמצעות קרנות מחקות

🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2023 15:09
במידה ואני בוחר להשקיע באגרות חוב באמצעות קרנות מחקות, נניח iShares $ Treasury Bond 1-3yr

איך אני מודד את הביצועים של הקרן כדי להחליט על קניה/מכירה? הרי פה לא מדובר בהערכת אגרת חוב ספציפית עם מחיר, קופון ומחמ

כיצד אני מעריך את השינויים הצפויים בקרנות כאלו?
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2023 15:14
באופן פשטני, זה יתנהג כאילו גלגלת בעצמך אג"ח עם מח"מ של 2.

להערכה מדוייקת יותר תצטרך לבחון את אחזקות הקרן ולעשות ממוצע משוקלל.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2023 21:32
אני רוצה לנצל את השירשור ולשאול:

אבל האם זה סביר לצפות שהקרן תעשה תשואה כמו האג"ח שהיא מחזיקה? כלומר אם התשואה של אג"ח בשוק האמריקאי זה בערך 4% בממוצע - אז סביר שהשנה הקרן תעשה 4%? הקרן מחקה לסוף התקופה של האג"ח או שהיא מנסה "להכות את השוק" וכל הזמן למכור ולקנות אג"ח כדי להיות רווחית?
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2023 21:37
בגדול כן, אבל לפני דיפולטים ודמי ניהול ולקחת בחשבון שהריבית עצמה משתנה כל הזמן.

תלוי אם היא אקטיבית או פסיבית.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2023 21:42
קודם בוא נשאל את זה על אג"ח יחיד: אם התשואה לפדיון של האג"ח היא 4%, האם האג"ח יעשה 4% השנה?

התשובה היא : כן, אלא אם כן הריבית תשתנה באופן מפתיע. אם היא תשתנה אז האג"ח ייתן יותר או פחות מהצפוי כרגע.

אחרי שהבנו את זה לאג"ח יחיד, אז קרן זה פשוט אוסף של אג"חים ולכן תתנהג כמו הממוצע שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2023 22:14
לא מדויק, אסביר:

ככל שהזמן עובר המח"מ של האג"ח הולך ומתקצר ובסביבת ריבית נורמאלית הסיכון שלו יורד ולפיכך התשואה שלו גם צפויה לרדת, כלומר הוא אמור לתת תשואה גבוהה יותר בתחילת דרכו מאשר סופו.

בקרן אין את התכונה הזו (לטוב או לרע) כי המח"מ נשאר זהה.

גם שיטת חישוב התשואה לפדיון קצת מטעה, כי היא מניחה שאתה תשקיע מחדש את הקופון ברוטו באותו האג"ח בהנחה שתשואתו לפדיון תשאר זהה להיום, מה שכמובן לא סביר.

אם רוצים לעסוק בקירובים אז זה מספיק טוב.