⬅ חזרה לאינדקס

החלפת / גניבת דוד שמש בבניין מגורים

🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2023 16:46
טוב משהו שנתקלתי עכשיו ולא חשבתי שבכלל שאפשרי

לפני שנה החלפנו דוד שמש בדירה ישנה שמשכירים

אחרי בערך חצי שנה התחילו בעיות בעיקר סביב קצר חשמלי שיורד גשם

מפה לשם החשמלאי שהבנו (לא קשור להתקנה וללא אינטרס, כי לא משווק דודים) אמר שהדוד שלנו מאוד ישן ובטוח לא הוחלף בשנה האחרונה וכנראה שיש שם טעות

מסבר שהדוד החדש נמצא ליד הדוד שלנו, ועל הדוד שלנו רשום מספר דירה אחר

האם ריאלי שבאמת מישהו יחליף (יגנוב) פיסית בין הדודים?

המחשבה הראשונה שלי שהמתקין הראשון התבלבל, אבל כן אז זה פתר את הבעיה לפחות בחודשים הראשונים

*כן הדירה רחוקה יחסית ממני, אז אני פיסית לא הייתי שם ולא ראיתי בעיניים את ההחלפות דודים או בכלל

מישהו נתקל במשהו דומה?
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2023 17:06
זה הכי הגיוני.

אם לא עלית לראות את ההחלפה בפעולה , יכול להיות שהוא החליף דוד ישן בישן.
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2023 17:08
אפשרות נוספת היא שבעלי הדירה הסמוכה הזמינו גם כן תיקון לדוד והמתקין שלהם עקץ אותם ומכר להם את הדוד שלך.

הייתי מברר מולם אם הזמינו תיקון כזה בשנה האחרונה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2023 17:38
לא לשכוח לתעד.
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2023 18:07
זה לא, כי התקנו 2 דודים חדשים ביחד (אנחנו ועוד שכן) של חברה מסוימת ויש 2 דודים כאלה יחידים וחדשים על הגג

זה ההימור שלי, כי כן בערך חצי שנה אחרי עשו שיפוץ מאסיבי בדירה שהמספר שלה מופיע במקום שהדוד שלנו נמצא

איך בכלל פונים בכזה דבר?

זה משהו שבכלל קורה?
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2023 18:08
תבקש מהמתקין מספר סריאלי
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2023 19:49
אני ראיתי כמה פעמים שהיו שינויים במיקומים של הדודים, כי כולם רוצים להיות צמוד לנקודה שהצינורות יורדים למטה, כי אז המים החמים מגיעים יותר מהר, וזה חוסך מים וחשמל.

הגיוני גם שיכול לקרות שמישהו יגנוב כי זה באמת לא מסובך...

אבל קודם כל הייתי בודק טוב שזה לא רק שינוי מיקום של הדוד, וצריך לבדוק טוב (ולא להסתמך רק על הרישום על הדוד, או על סדר הצינורות שיורדים) שזה אומר לסגור את המים בדוד ולראות אם יש מים חמים בבית, או להדליק את הבוילר ולבדוק אם יש חשמל בדוד, והגיוני שהאיש מקצוע שהבאת ידע לבדוק את זה, אבל אני הייתי מוודא מפורש שבטוח שזה לא בסך הכול החלפת מיקום.

ואם בדקת טוב ובאמת גנבו לך את הדוד אז בתוספת למה שכתבו לך עצות מצוינות, אולי יש לך צילום מהמתקין על ההתקנה שזה יכול להוכיח שהמתקין שלך התקין במיקום הנכון.
🕒 פורסם בתאריך: 20/03/2023 09:56
רעיון מעולה

כן בדקנו את זה הפעם עם החשמל, וגם עם הצינורות מים חמים

אין לי אבל בהחלט זה לקח חשוב להמשך

וגם לרשום על הדוד מראש את מספר הדירה

תודה