⬅ חזרה לאינדקס

איך קונים תעודת סל?

🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2023 12:35
אני מנסה לרכוש iShares $ MSCI ACWI UCITS ETF-TA בעלות של כ-4500 שקלים.

אני נכנס לאתר הבנק (שוק ההון) ובוחר את הנייר לפי מספרו. בשדה "כמות ביחידות" אני בוחר 20, שזה יוצא בערך הסכום שאני רוצה.

בוחר " הגבלת שער (LMT)" והמערכת דורשת לכתוב את שער ההגבלה, אפשר באחוזים משער הבסיס. אני חושש שפה אני עושה טעות כלשהי. אני רוצה לקנות 20 יחידות, לפי המחיר שלהם. אז אני רושם 1%.

זה מעביר אותי לדף הבא שבו כותבים שזה יוצא 4600 ומשהו, העמלה 20 שקל, מקובל. ואז אני כותב "כן", מעביר את הפקודה. מקבל הודעה "הוראתך התקבלה בהצלחה!" ירוק.

ואז על פניו נראה כאילו שזה ירד לי מהעו"ש, אבל אז כעובר יום-יומיים אני רואה שהנייר לא נרכש והפעולה לא עברה.

מה אני עושה לא נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2023 11:03
אם אני מבין נכון פשוט שידרת הוראה שלא פגשה מוכר.

כשאתה משתמש ב-limit, אתה מסתכן באופציה שההוראה שלך לא תתממש.

מה שבעצם קורה זה שאתה מקבע את המחיר המקסימלי שאתה מוכן לשלם, כנראה שאין מוכרים שמעוניינים למכור במחיר הזה.

באופן כללי בניירות סחירים כדאי לשים פקודת market וזהו.

זה מבטיח שההוראה שלך תתבצע במחיר השוק. אולי תפסיד קצת מאשר אם היית שם limit חכם. תלוי כמה הנייר סחיר.

בטווח הארוך זה ממש לא משנה. תנודות תוך יומיות של מניות יכולות להיות גדולות מההפרש.

אם אתה מעוניין, תוכל לקרוא על המנגנון ולהבין טכנית מה קורה כדי שתוכל לבצע פקודות כפי שאתה רוצה.

לחלופין, אתה יכול פשוט להתקשר לבנק שלך ולבקש שיבצעו את הקנייה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2023 11:37
בניירות שיש לכם נפח מסחר קטן מאוד זה יכול להיות בעייתי. לא שזה המקרה המדובר כאן, אבל חשוב להבהיר.