⬅ חזרה לאינדקס

מניית דיב' VS מכירת מניות:

🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2023 06:00
מעביר את הקופ"ג הישנה ופטורה שלי עם 135k לIRA, לקנות MSCI ACWI.

תוהה לגבי איך לתקוף את נושא תשלום ד.נ:

לשים מניית דיב' מחלקת VS מכירת מנייה "פעם ב"

(עם עוד כמה שיקולים)

לטובת דיב': מעדיף מאוד שמניות דיב' ייכסו את הד.נ אוטו', קצת עבור חסכון בזמן ובפוקוס (שאשאב להתעמק ולהתעסק בזה), הרבה עבור לא להגדיל את הסיכוי לבצע פעולות מפחד/חמדנות בתקופות רעות/מצויינות.

לטובת מכירת מנייה תקופתית: למיטב הבנתי (ביצעתי חישוב אינטואטיבית) כדי שיהיה מספיק ריט1 (לדוגמה) לד.נ השנתיים הצפויים שלי (370+-) אם היא נותנת 0.2שח למנייה x4 פעמים בשנה אני צריך 465 מניות שלהם, בעלות של 15.5ש' זה 7.2k. יותר מ5% מהתיק, האם זה לא מוגזם רק כדי לקבל את הדיב' לסגור ד.נ? (יודע שה% שלה יירד עם הזמן אבל מבחינת נפח היא תגדל כי אצטרך לקנות יותר ממנה עם השנים כדי לכסות את הד.נ שייגדלו.

(ואם תגידו "אל תקנה רק ממנה" אז צריך להתעסק בלחשוב איזה מניות דיב' לקנות וזה חוטא למטרת האוטוציה)

אפשר למכור "פעם ב" אבל אני לא רוצה לאבד מלא תשואה על זה (לאורך עשרות שנים). נראה כרגע שמכירה של מנייה בודדת של Msci ב243שח תספיק ל7.7 חודשי ד.נ וזה נראה לא מאוד יעיל. (אאל"ט היחס הזה די יישמר כי התיק, ואיתו ד.נ, ייגדלו ביחס ישיר למחיר המנייה, צודק?)

למרות שמצד שני גם דיב' שמחלק אחת לרבעון יישלם ד.נ ל-3 חודשי ד.נ.

יש גם את האופציה של לקחת את הגרסה הדולרית המחלקת של msci אבל אז גם אצטרך להמיר את הדיב' מ$ - לשח וזה גם חוטא למטרת אי הכניסה לחשבון (והתעסקות) וגם גורר עלויות שהופכות את זה לפחות יעיל. (יש מצב להפוך את המרת הדיב' לשח אוטו'? כמה עלות ממוצעת להמרה? האם זה עניין מבחינת יעילות התיק?)

לסיכום, הפרמטרים להחלטה:

התעסקות מינימנלית כדי להקטין סיכוי להתעסק ולבצע פעולות (חשוב)

חסכון בזמן ופוקוס (קצת פחות חשוב)

יעילות התיק לעשרות שנים (תלוי בסכום אבל עוד קצת פחות חשוב)

מה אומרים?

נ.ב:

+חישבתי כאילו צריך להשאיר מזומן בחשבון רק עבור ד.נ לבית ההשקעות ולא עבור ד.נ של הנייר עצמו, זה נכון?

+באיזו תדירות הקרן של MSCI דולר/יורו מחלקת?

+ייתכן שיהיו 2 חשבונות IRA נפרדים ולא מסונכרנים שאאלץ לעשות בהם את הפעולה הנבחרת, האם זה משנה משהו?

+האם בכל מקרה אאלץ כבר להתעסק בזה הרבה וכבר עדיף לקחת את 2 הואנגרד ולחסוך 0.07% בד.נ ולאזן את התיק לעיתים? (0.13% VS י0.2%)

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2023 07:40
בקופ"ג עם דחיית מס, עדיף לקחת קרן צוברת. קרן מחלקת תשלם מס גבוה יותר על הדיבידנדים בחלוקה, למרות שהחשבון פטור (ישראל היא לא זאת שגובה את המס). בקרן צוברת המיסוי נמוך יותר והצבירה נחשבת כרווח הון (שהמס עליו נדחה/פטור).

דמי הניהול הם שבריר אחוז (בערך 0.2, 0.3?) לשנה. אז גם שנה שלמה של מזומן לתשלום דמי הניהול מהווה סטייה אפסית מהתכנית שלך.

סטייה הרבה יותר קטנה מאשר להחזיק חמש אחוז במנייה בודדת.

לקנות מניה בודדת זה מסוכן. אם הדיבידנד שלה ירד משמעותית בכל מקרה תצטרך לחשב מסלול מחדש.

אוטומטי לגמרי זה לא יהיה, וגם כשכן יהיה חודשים של מזומן מחכים לגביית דמי הניהול.

נכון. אתה לא משלם ישירות את דמי הניהול של הנייר, זה קורה פנימית.

אצלי 'איחדו' את כל הקרנות כך שזה חשבון אחד גדול. אני חושב שזה תמיד ככה.

הואנגארד מחלקים דיבידנדים ולא צוברים
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2023 08:46
לדעתי עדיף למכור מניה אחת של MSCI ACWI לכיסוי ד"נ אחת ל-X חודשים. ככל שאתה מעונין להתעסק עם זה פחות תשאיר לעצמך קצת יותר מזומן בחשבון.

לי באופן אישי לא מפריע להיכנס לקופ"ג ב-IRA אחת לכמה חודשים ולמכור מניה כדי לכסות ד"נ. זה לוקח דקה (כולל התחברות לחשבון).

המזומן בשווי מניה אחת שתשמור בצד עבור ד"נ מהווה 0.1% מהכסף שלך, כך שמדובר במיקרו אופטימיזציה שההשפעה שלה על התשואה שלך לאורך עשרות שנים זניחה עד כדי לא קיימת.

נכון
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2023 18:55
סתם על הדרך, אני חושב שבחשבון פטור אין הבדל מיסוי בין אירית צוברת למחלקת.

תודה רבה לכם, סגרתם לי פינה, אמכור מנייה וזהו.

חג שמח!
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2023 22:00
הפטור הוא על מיסים מקומיים, הקרנות האלה לרוב ממוסות במקור כך שיש מס גבוה יותר למחלקות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2023 00:39
בתיק פטור אין הבדל במיסוי בין אירית מחלקת לאירית צוברת.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2023 03:57
למה אנשים חושבים שאם אתה לא מקבל את הדיבידנד אז האמריקאים לא לוקחים עליו מס?

תשלם מס דיבידנד גם בצוברת, הם לא פראיירים
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2023 07:51
צודק, טעות שלי. עדיין חוסכים עלויות קנייה, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2023 07:58
נכון, במקרה שיש קניות.

כאן פותח הדיון מדבר על החזקת קרנות מחלקות רק בכמות שתספק את עלות דמי הניהול בתיק, והכספים לא ישמשו לקניה חדשה.

אז מבחינת מסוי, אין הבדל בין קרנות איריות צוברות לקרנות איריות מחלקות.

ומבחינת התעסקות, אם יש לו כמות מתאימה של מחלקות, אז הוא אכן נפטר מהצורך בהתעסקות בתיק.
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2023 11:32
הבעיה היחידה שאין (או לפחות אני לא מכיר) איריות מחלקות שנסחרות בש"ח, מה שאומר שהדיבידנד מתקבל במט"ח ועדיין נשארה ההתעסקות של להמיר מט"ח לש"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2023 22:38
פעם שמעתי על אפשרות תאורטית של המרה אוטומטית של הדיב' לשקל.

מישהו יודע אם זה באמת מתאפשר?