⬅ חזרה לאינדקס

אג"ח ארה"ב - סיכון מטבע

🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2023 00:59
משיקולי פיזור גאוגרפי אני רוצה שחלק מהכספים שלי יישבו ב-IB. לאור הקצאת הנכסים שלי, והרצון למקסם יעילות מיסויית (לנצל ככל שאפשר את החשבונות הפטורים לנכסים מסוכנים ובמידת האפשר להשקיע בנכסים סולידיים רק בתיקים הפרטיים), יש לי שלוש אפשרויות:

1. רכישת מניות ב-IB במחיר של הגדלת החלק הסולידי בחשבונות הפטורים

2. רכישת אג"ח ארה"ב (מח"מ קצר/בינוני) ב-IB במחיר של סיכון מטבע

3. שילוב בין 1 ל-2 (לרכוש ב-IB גם מניות וגם אג"ח ארה"ב)

המטרה של החלק הסולידי מבחינתי היא כפולה: (1) שמירה על יציבות במקרה של טלטלה בשווקים וצניחה משמעותית בחלק המנייתי (הרגעה פסיכולוגית שתעזור לי לדבוק בתכנית); (2) הגנה מסוימת, גם אם לא מלאה, מפני אינפלציה. טווח ההשקעה הוא מינימום 20 שנה.

מה הייתם עושים אם הייתם אני? מוותרים דה-פקטו על הטבות מס (1), נוטלים סיכון מטבע (2), או הולכים על שילוב ביניהם (3)?
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2023 07:34
זה:

אג"ח ממשלתי אמריקאי קצר/בינוני אכן מטפל ב2 הסעיפים שציינת.

לא יעוץ!
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2023 09:49
למה היית בוחר באופציה (2)?
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2023 10:03
כי היא עונה על המטרות שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2023 10:11
נראה לי שלרוב יהיה עדיף למשוך את הכסף ולהשקיע עצמאית כל עוד מדובר בנתח סולידי, פשוט כי הטבת המס כבר לא שווה הרבה, אפשר לקנות למשל דרך הבנק קרן כספית עם מיסוי ריאלי ולשלם דמי ניהול נמוכים..

כלומר קרן השתלמות באמת צריכה להיות 100% מניות, וגם אז לא בטוח שזה משתלם (בעיקר אם לא IRA, יש על זה דיונים נפרדים).
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2023 10:35
פיזור אני מבין, אבל לא מובן לי בשביל מה לרכוש אגח עם סיכוני מטבע ב IB ? מכמה סיבות.

1. אם האגח מיועד להגנה מנפילה בשוק, (איזה שוק ? ) מה יעזור לך אגח בדולר ? אלא אם כן אתה שוקל לעזוב את הארץ.

2. הטווח הוא לא קצר, בטווח כזה, בשביל מה אתה צריך אגח בכלל ? למה לא מדד מניות רחב כמו ACWI

3. מפני איזה אינפלציה אתה רוצה להגן ? אני לא רואה איך אגח אמריקאי מגן עליך בפני אינפלציה בארץ. יש כמובן קורלציה, אבל הגנה ?

לא ייעוץ כמובן.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2023 11:05
נכון, אבל גם אג"ח ממשלת ישראל מסוג דומה יענה על המטרות שלי, אז למה לא לרכוש אותו בתיקים הפטורים בארץ וב-IB לרכוש מניות?
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2023 11:46
כי הם פטורים ממס, עדיף שיהיו שם נכסים בעלי תשואה גבוהה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2023 12:07
אוקיי, אז בנסיבות הספציפיות האלה - היית לוקח את סיכון המטבע (הפוטנציאלי) לטובת מקסום הטבות המס (הוודאיות). תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2023 12:19
הכוונה היא לירידות חדות בנכסים שעוקבים אחרי מדדי מניות גלובליים

האג"ח ממלא שתי מטרות, לראשונה יש אפקט פסיכולוגי משמעותי מבחינתי - מזעור תנודתיות של התיק בכללותו + הגנה מסוימת מפני אינפלציה. זה כמובן לא סותר את העובדה שהחלק המנייתי כולל מדדי מניות רחבים

התכוונתי להגנה במובן שהיות והאג"ח נושא תשואה כלשהי, הוא ממזער במידה מסוימת (גם אם לא מלאה) את השחיקה האינפלציונית של הכסף לו היה נשאר במזומן, בין בדולר, בין בשקל.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2023 12:22
אני אישית כן, במיוחד כי הסיכון הזה הוא גם סיכוי: יתכן והדולר יתחזק וטכנית זה אפילו מפחית לך סיכון של המדינה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2023 22:51
ראשית לכל הייתי מפנים היטב שאם -

אז מקרים של טלטלה בשווקים יבואו וילכו כמה וכמה פעמים ומה שהכי חשוב זה להתעלם, להתעלם ועוד פעם להתעלם.

להבין שאת הפילוסופיה צריך להעביר מהתיאוריה אל הפרקטיקה. אחר כך אפשר לתכנן הקצאת נכסים. אבל קודם כל להפנים ולהתעלם.