⬅ חזרה לאינדקס

אלמנט דחיית מס בקרן השתלמות IRA

🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2023 09:47
האם זה נכון שבקרן השתלמות IRA מנוהל עצמאי אין תשלום מס עד למשיכת הקרן ? כלומר משקיע יכול לקנות ולמכור מניות באופן אקטיבי במהלך כל השנה ולא לשלם מס עד למשיכת הקרן ?

במידה וכן, האם יהיה עדיף למשקיע האקטיבי להשקיע שם מעבר לתקרה השנתית בגלל אלמנט דחיית המס על פני השקעה בברוקר זר עם עמלות זולות יותר ?
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2023 10:00
כן, בדיוק כמו בקרן השתלמות מנוהלת. כל עוד הכסף בתוך הקרן, אין תשלום מס (לרשויות בישראל. יתכן מס למדינה זרה על דיבידנד / קופון).

מעבר לעלות קניה ומכירה, יש דמי ניהול לברוקר וגם לגוף המנהל, שעשויים לפגוע בכדאיות של מהלך כזה, וגם תלוי לאיזו תקופה אתה מייעד את הכספים. כתלות בשני הנתונים האלו אפשר לבצע סימולציה של הכדאיות.

בנוסף, רק עצמאי יכול להפקיד עצמאית. אצל שכיר אין לך יותר מדי משחק בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2023 10:06
נכון.

אבל גם בהשקעה לטווח ארוך בתיק השקעות רגיל יש לך דחיית מס עד שאתה מוכר את הנייר.

כלומר אם אתה משקיע אז אין באמת הבדל. אם אתה סוחר זה סיפור אחר, אבל אז העמלות כבר הרבה יותר משמעותיות.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2023 10:19
הכוונה לא לאחד שסוחר אקטיבי ברמה היומית/שבועית אלא לסוחר שעושה שינויים בתיק מדי כמה חודשים/שנים ורוצה לדחות את תשלום המס ואז הפתרון יכול להיות יותר רלוונטי
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2023 11:08
מבחינתי שניהם מהמרים באותה מידה.

אישית אני דוגל בהשקעה לטווח ארוך, כלומר את מה שאני קונה היום אני לא מוכר עד שאני צריך את הכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2023 11:10
אין לי ניסיון בזה בעצמי אבל אם אני לא טועה קראתי פעם שהיתרון בקרן IRA זה שאין ״מלכודת מס״, ככה שאם קרן מסויימת החליטה להעלות דמי ניהול אפשר פשוט למכור אותה ולקנות אחרת בדמי ניהול נמוכים יותר ללא קנס של תשלום מס במעבר כמו שיש בתיק ממוסה רגיל