⬅ חזרה לאינדקס

המסע שלי :)

🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2023 12:00
שלום לכולם,

אני כבר קורא בבלוג מעל שנתיים, בין אם זה הפוסטים של המשקיעה או של חברי הקהילה. אז קודם כל, תודה ענקית! העשרתם לי את הידע ברמה שמילים לא יכולות לתאר. תודה אישית לכמה מכם, אתם אפילו לא יודעים אבל עזרתם לי המון:

@אורי ג. @yossik

@roneng @FIYaacov

קצת על עצמי

בן 28, גר במרכז, נשוי באושר וייתכן בקרוב +1 (מקווה מאוד שכן). כרגע עושה דוקטורט, וצפוי לסיים אותו לקראת סוף 2026. בעל תואר ראשון בהנדסת מכונות ותואר שני בהנדסת מכונות + ביומכניקה.

בבית גדלתי לא עם הרבה (בלשון המעטה), מה שנתן לי מוטיבציה להילחם ולהגדיל את ההון שלי עד כמה שאני יכול. באופי שלי אני לא אדם כל כך בזבזן, ויודע להסתפק במה שיש.

כרגע ההכנסה שלי מורכבת ממשכורת מהאוניברסיטה + מלגה חודשית שאני מקבל. אשתי בימים הקרובים מפסיקה לעבוד כדי לרדוף אחר החלום של להיות עצמאית, זה צעד שדיברנו עליו רבות ושנינו מאוד "בתוך זה" ומוכנים לעשות את ההקרבות הדרושות.

הכנסות

מלגה 6.5K (צפוי לעלות בחודשים הקרובים) + משכורת שנעה בין 7K ל10K.

הוצאות:

5K שכ"ד והוצאות דיור נוספות.

4K~ הוצאות משתנות, כולל קבועות (חשמל, מים וכו') והוצאות מזדמנות כמו אוכל בחוץ וכו'.

יש לנו רייזאפ לצורך מעקב אחר התזרים שלנו, מה שמאוד מקל עלינו בניהול.

יש לנו רכב אחד.

נכסים:

תיק השקעות ממוסה מנוהל באופן עצמאי במדד העוקב אחר SP500 - נכון להיום 68K. (קיים רק בזכותכם).

פנסיה שלי מסלול sp500 מחקה מדד - 15K

פנסיה של אשתי מסלול sp500 מחקה מדד - 10K

קרן השתלמות מסלול sp500 מחקה מדד - 5K

עו"ש - 10K

קרן כספית - 75K

פקדון בנק (שמשתחרר ב07/24) - 160.5K

אין הלוואות או התחייבויות

סה"כ עם פנסיה: 343.5K

בלי: 313.5K

אנחנו עדיין לא יודעים לגמרי מה התוכנית ארוכת הטווח שלנו, האם לקנות דירה? ואם לא, האם להשקיע באפיקים בעלי יותר סיכון מקרן כספית/פקדון בנקאי. כרגע הרוב המוחלט של ההון שלנו מושקע באפיקים סולידיים בעיקר לצורך שמירה על ערך הכסף. התוכנית בחודשים הקרובים היא להפקיד את ההפרש בין ההכנסות להוצאות שלנו לקרן הכספית תוך השארה של כ10K בעו"ש.

דבר חשוב נוסף, בתחילת יולי אנחנו עוברים לדירה של ההורים של אשתי ל4~ שנים פחות או יותר בתמורה שנעשה שיפוץ בדירה (לא משהו מוגזם) גם בשביל שיהיה לנו נעים יותר וגם כדי להעלות את ערך הנכס. המעבר הזה צפוי לחסוך לנו המון המון הוצאות הקשורות במגורים (כ5K בחודש).

מטרות לטווח הארוך:

לחשוב על דרכים להתקרבות לעבר עצמאות כלכלית, לא בהכרח לצורך פרישה מוקדמת.

תמיד להמשיך ללמוד - בכל תחום שרלוונטי לחיי.

להקים משפחה.

מטרות לטווח הקצר:

להחליט בדיוק מה התוכניות לטווח ארוך שלנו. כרגע אנחנו רשומים להגרלות של מחיר למשתכן, אולי התוצאות של ההגרלה תעזור לנו בהחלטה.

להעלות את ההכנסות שלי כמה שניתן.

לעזור לאשתי כמה שאני יכול כדי לקדם את החלום שלה.

לסיים את הדוקטורט ולהרגיש שזה אכן היה שווה את זה.

אשתדל לעדכן בהתפתחויות לפחות אחת לחודשיים.

אני עושה את היומן הזה גם כדי לקבל תובנות מהקהילה היקרה שאני באמת מעריץ, וגם בשביל מעקב שלי ולראות את ההתקדמות לאורך הזמן.

אשמח לתובנות, הצעות ייעול, מחשבות ותהיות!

שוב תודה לכולם :)
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2023 00:41
תודה רבה על השיתוף

אני חושב שהכי חשוב זה קודם כל להחליט מה המטרה שלכם. רק ככה אפשר להגדיר רמת סיכון ולדעת איך לבנות את תיק ההשקעות

מעבר לזה עלו לי כמה תהיות:

1. למה בחרת להשקיע רק במדד S&P500 ?

2. החלק המנייתי תופס כרגע כ-20% מהתיק וציינת שהכנסות עתידיות יופקדו לקרן כספית כך שהחלק שלו רק ילך ויקטן עם הזמן. מה ישתנה עוד כמה חודשיים שיגרום לכם להפקיד את הכספים בצורה אחרת?

3. כמה יעלה השיפוץ? האם תוכלו לגור שם יותר מ4 שנים אם תרצו? זה ללא ספק מקפיץ לכם את יכולת החיסכון

4. האם העסק שאשתך מתכננת לפתוח עשוי לדרוש מכם לקחת הלוואות בעתיד או שיש סכום מוגדר מראש שהקצתם לטובתו?

5. האם אתה צופה עלייה משמעותית בשכר בסוף הלימודים? עוד כמה זמן נשאר ?

6. כמה זמן אתם צריכים לחכות לתשובה שתגלה לכם אם זכיתם במחיר למשתכן?
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2023 09:34
תודה על התגובה!

אני מסכים. מבחינתי להשקיע את כל הכסף באפיק מנייתי כי בעיניי לקנות נכס כרגע זה לא צעד חכם (מנקודת מבט כלכלית נטו). אשתי קצת לא בקטע, היא מגיעה מאזור יותר פסיכולוגי ורגשי. לכן אין לי בעיה ללכת איתה. אבל ייתכן ואם לא נזכה במחיר למשתכן (שכנראה מה שיקרה....) נגיע למסקנה משותפת שבשנים הקרובות נכס לא יקרה, וניתן להסתכן יותר עם הכסף.

אמונה נורא גדולה בשוק האמריקאי.

כפי שכתבתי בפוסט עצמו, הקרן נועדה לפחות בינתיים לשמור את ערך הכסף וכפי שכתבתי בתחילת ההודעה, אני מאמין שקבלת תשובה מהמחיר למשתכן תעזור לנו לגבש החלטה אחרת.

השיפוץ צפוי לעלות 55-60 אלף ש"ח. האם נוכל לגור יותר מ4 שנים? וואלה לא יודע. אני לא בטוח. זו שאלה שאוכל לענות עליה רק יותר לקראת.

לא הגדרנו מספר אבל זה עסק שלא צפויות להיות לו הוצאות מעבר לענייני בירוקרטיה של פתיחת עסק + עלויות שיווק.

את הלימודים שלי אני מסיים בין מתישהו בין יולי לנובמבר 2026. ההכנסה שלי תהיה נורא דינמית לאורך הלימודים אך בגדול במגמת עלייה. החל מנובמבר הקרוב, עלייה של 1000 ש"ח. אולי לפני נובמבר, עלייה נוספת של 2000 ש"ח, עובד מאוד קשה שיקרה. העליות הנל הן של החלק המלגה מההכנסה שלי. החל מהחודש הבא, צפויה גם הגדלה בחלק המשכורת.

מעבר לכך בסוף הלימודים, איני יודע עדיין אם אמשיך ואהיה מרצה באקדמיה, אבל אם כן יהיה עליי לעשות פוסט דוקטורט כשנתיים, ושם המשכורות יהיו פחות או יותר אותו הדבר. במידה ואחליט שאני לא רוצה, אז ההכנסה צפויה לעלות משמעותית בסוף. אציין שאני נורא אוהב ללמד וזה מאוד מספק וממלא אותי, אבל אני לא רואה את עצמי עושה את זה כקריירה, אבל בשילוב של להיות מרצה עם מחקר זה כן ייתכן. בכל מקרה, ימים יגידו.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2023 12:18
4 שנים בדירה בשביל 60אלף?

תודה גדולה להורים!

שיהיה בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2023 12:47
פתאום שמתי לב שלא עניתי לך על השאלה הזו. התשובה תהיה לקראת סוף מאי.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2023 12:48
לגמרי, עזרה ענקית. תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2023 13:11
המשכורת מהאוניברסיטה זה משכורת שהחוקר נותן מתקציב המחקר שלו?

האם זה התאפשר גם במהלך התואר השני?
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2023 13:45
המשכורת מהאוניברסיטה זה כי אני מרצה ומתרגל במקביל לתואר. המלגה בחלקה מגיעה מהתקציב של המנחה שלי, החלק השני של המלגה - מהאוניברסיטה.

אישית לא קיבלתי מלגה מתקציב המחקר של המנחה בתואר השני, ולכן בין היתר הייתה לי הכנסה מאוד נמוכה בתקופה הזו, אבל זה משהו שהוא בהחלט אפשרי וקורה הרבה.