⬅ חזרה לאינדקס

קיזוז הכנסה דיבידנד מחו"ל בהפסד הון בישראל

🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2023 21:42
בשנת המס 2022 יש לי הפסד הון בישראל שרק חלקו קוזז כנגד הכנסה מדיודנט חו"ל, הדוח 867 של מיטב דש מראה שרק חלק מהפסד ההון קוזז כנגד הדיודנט. אני מעוניין לקזז את כל ההפסד ע"י חישוב מחדש בטופס 1322 כך שאצטרך להעביר כמה שפחות הפסד הון לשנה הבאה.

מס שאלות -

א. האם מותר בכלל לקזז הפסד הון שוטף בישראל כנגד הכנסה בחו"ל ? לא מצאתי שום התייחסות לכך

ב. בטופס 1324 (הכנסות חול) אני רושם את הכנסת הדוודנט אחרי הקיזוז ומשם מעביר את אותו המספר לטופס 1301 ? המקור למספר יהיה הסכום שיצא לי בטבלת העזר השניה בטופס 1322 (סך הדוודנט המקורי פחות הפסד ההון)

ג. את סכום המס ששולם בחול אני גם כן רושם ב 1324 כפי שהוא, אני מבין שהסכום יתוסף לסך הניכויים במקור ששלמתי לאורך השנה (למרות שהוא לא הגיע למס הכנסה בארץ)

ד. איך מתיחסים למס ששולם בחו"ל עם ההכנסה מדוונט חו"ל התאפסה ? סביר שהאמריקאים לא יחזירו לי אותו.

בתודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2023 21:48
יש כמה שרשורים בנושא, מומלץ לקרוא.

בגדול - לא רק שאפשר לקזז הפסד הון ישראלי מול דיבידנד אלא חובה לעשות זאת. הבעיה שזה בעיקר פוגע בך ולא עוזר לך.

זכות הראשונים למיסוי דיבידנד היא למדינת התושבות של הנייר המחלק, ואותם לא משנה אם יש לך הפסד הון או לא. מה שאומר שבמקום לקבל הפסד הון שאתה יכול להעביר לשנה הבאה, אתה מקבל "זיכוי מס זר" שאפשר להעביר לשנה הבאה.

הבעיה שזיכוי מס זר מוגבל יותר גם בכמות השנים שאפשר להעביר קדימה וגם בשאלה מול מה מותר לך לקזז אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2023 21:50
היה לך גם הפסד הון בחו"ל?

הפסדי הון זר מקוזזים תחילה נגד רווחי הון זר ודיבידנד זר.

רק אם אחרי זה נותרה יתרת דיבידנד שלא קוזזה, ניתן לקזז אותה כנגד הפסד הון ישראלי.

שאלה נוספת, מה אחוז המס בדיבידנד שלא קוזז?
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2023 22:40
מהדוח של מיטב דש זה לא ברור מה היה מקור ההפסד (מקומי או חול) למרות שספציפית סביר שכל ההפסד שנוצר מפדיון או מכירה של אג"ח בארץ, חבל שהדוח לא מצוין בצורה ברורה את ה'סלים' של מגני המס שנותרו כך שיהיה קל יותר לשייך אותם להכנסות ספצפיות.

בלי קשר - איך מנהלים את 'זיכוי מס זר' ואיך 'מפעילים' אותו בשנים הבאות ? משהו שדומה לטופס ההפסדים המועברים 1344 ?

אם היתה של הכנסת דוודנט בחול של 10K (מס 2.5K) ושולם עליו מס של נניח 1K בחו"ל , לאחר שעשיתי את הקיזוז האם אני ממשיך לרשום 1K ששולם בחו"ל ונניח 0 בסכום הדוודנט ? ברור שהיה נחמד עם מס הכנסה היה מצרף את ה 1K לסך מה ששלמתי למס וכך הייתי מקבל החזר לעו"ש של 1K בסוף השנה. אני לא כל כך מבין את אני מגלגל את ה 1K קדימה, האם הוא יכול ל'החליף' את המס שאני משלם לישראל ??

במקביל אחפש עוד שרשורים בנושא
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2023 22:46
זה לא באמת משנה.

כן, משהו דומה.

כמו שאמרתי - יש דיון שמסביר את זה בדיוק. ממליץ לך פשוט לחפש אותו בפורום, יש שם את כל הפרטים.

לא.

זאת בדיוק הבעיה - זיכוי מס זר (במקרה הזה) אתה יכול לקזז רק מול דיבידנד זר שנוכה עליו במדינה הזרה פחות מ25% (שזה נדיר) או מול רווח הון זר (כלומר רווח הון בנייר זר).

אתה לא יכול להשתמש בו כדי לכסות רווח הון ישראלי או דיבידנד ישראלי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2023 23:05
אם לא כתוב אז הוא ישראלי.

כן דומה, רק שזיכוי מס זר צמוד למדד והפסד מועבר לא, ובנוסף זיעוי מס זר מוגבל לחמש שנים.

הכנסה 10K דיבידנד תקוזז מול הפסד הון של 10K.

כן אן כל הדיבידנד קוזז אז אתה רושם הכנסה 0 ומס 1000 וכמובן מדינה.

השנים הבאות תוכל לקזז אותו מול מס, על רווח הון זר, או על דיבידנד זר שממסה פחות מ־25% בחו"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2023 15:02
שאלה נוספת לגבי סדר הקיזוז - שאלתי רואה חשבון והוא אמר שהפסד הון (שוטף) בישראל מקזזים קודם כנגד דיוודנט/ריבית מחול ורק אז כנגד דוודנט/ריבית ומישראל. מה ההיגיון שבכך ?

אורי
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2023 17:43
ממה שאני מכיר, המצב הפוך - הפסד הון ישראלי (כלומר בנייר ישראלי) מקוזז קודם מול רווח הון/דיבידנד/ריבית מישראל ורק אם נשאר משהו זה מקוזז מול דיבידנד זר.

יכול להיות שאם הפסד ההון זר (כלומר בנייר ערך זר) אז מקזזים קודם מול דיבידנד זר.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2023 18:37
הוא טועה ומטעה.

הפסד הון זר, יקוזז קודם נגד רווחי הון זרים, רווחי הון מועברים, דיבידנדים והכנסות פסיביות אחרות זרות.

רק אחרי זה אם נשארה יתרה היא תקוזז כנגד רווחי הון ודיבידנדים בישראל.

נ.ב.

אם אתה חושב להגיש את רווחי ההון בצורה שונה, אז תתחיל קודם בהבנה מהיכן הפסד ההון נוצר.

תתחיל להכין טופס 1325 שתצטרך בשביל הטענה שלך לחישוב שגוי.

אחרי הכנת הטופס אתה תדע מהיכן נובע ההפסד ואם חוקי לקזז אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2023 20:30
חוזר ומבהיר - הפסד ההון היה בארץ ולא בחול.

השאלה היא האם קודם מקוזז הדודנט מחו"ל או הדיבידנט/ריבית מהארץ. אם סכום הדיבידנט קטן הרי שגם הסכום המותר בזיכוי (זיכוי מס חול) יקטן (כרגע הברוקר חישב אותו עבורי - המס ששולם בחו"ל על הדיבדנט)
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2023 20:45
אם הפסד ההון הוא ישראלי, אתה בוחר מה לקזז, דיבידנד/ ריבית (על ניירות ערך) בארץ/ זר
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2023 20:53
תודה על התשובה , האם יש העדפה היכן להתחיל ? לדעתי עדיף הדיבידנט/ריבית בארץ כדי לקבל החזר עוד השנה
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2025 15:26
הגשתי דוח וקיזזתי הפסד הון ישראלי כנגד דיב׳ זר כמקובל.

פ״ש ביטל את הקיזוז ובשומה שערך רשם את זה בהפסד הון מועבר.

להבנתי הוא טעה כי חובה לקזז הפסד הון כנגד דיב׳ זר (תוך יצירת עודף זיכוי מס זר). טוב שיהיה, רק חבל שזה סכום ממש קטן הייתי שמח לכאלו טעויות בסכומים גדולים.

@FIYaacov
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2025 15:30
זה היה הפסד הון שוטף או מועבר?
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2025 15:34
שוטף.

לא היו לי בכלל הפסדים מועברים משנים קודמות לשנת הדוח המדובר.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2025 15:53
האם שירות כמו "אלפי" עושה אופטמיזציה לנאמר פה? או שצריך יועץ מס עם גישה יותר מעמיקה לעניין?