🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2016 11:02
-עריכה-
כתבתי את הפוסט הזה לפני שהייתי מודעת שיש עוד הצתות באיזור חיפה, קרוב אלי ולעוד אנשים יקרים בפורום.
מאחלת לכולם שיעבור מהר ובשלום ללא שום פגיעה >:( :'(
אני רוצה בינואר לפתוח חשבון בבית השקעות, (עם תחילת שנת המס).
ואני ממש ממש אבל ממש לא מרוצה מהרואה חשבון שלי.
אני צריכה לדווח לirs על חמש שנים אחורה.
נעזוב את זה שכל ההתקשרות היא באנגלית והרבה פעמים הוא לא חזר אלי וקשה לתפיסה.
נעזוב את זה שלקח לי כמעט חצי שנה להבין איזה טפסים צריך בעצמי (וההורים לא עזרו במיוחד),
ושלא יכולתי להפגש איתו בגלל המרחק אולי היה פשוט מראה לי.
והכי-
זה הגיוני שאחרי חודשיים וחצי שהבאתי לו את החומר, עוד לא קיבלתי את הטפסים לעבור עליהם ועל חתימה?
-האם מותר להמליץ בפרטי על רואי חשבון למס אמריקאי?
-האם רצוי רואי חשבון נפרדים לארהב ולישראל? לפחות עד שלומדים להגיש לבד נכון.
-כמה זמן צריך לקחת לרואה חשבון להגיש טפסים לשנה אחת?
-הבנתי שרצוי להפגש עם כמה אנשי מקצוע ולהחליט לאיזה מתחברים יותר. אבל מה עושים בפגישה עם כל אחד? האם "פגישת ההיכרות" עם כל אחד היא בתשלום?
- מה העלות של הגשת טפסים? (לישראל בנפרד ולארהב בנפרד) במה זה תלוי?
האם ראיתי נכון בגוגל שדיווח לרשויות בין 250-500 והצהרת הון 1000-2500?
מה גם שממה שהבנתי fbar פחות מסובך מ1040..
אז אם נניח השקעתי בקרן נאמנות קטנה ויש לי רווח של עשרות שקלים בודדים אז עלות הדיווח השנתית היא סביבות 1500?
- השאלה הכי חשובה מבחינתי: בגלל שלעניין המיסוי יש השפעה לא קטנה על בחירת אסטרטגיה ובחירת הקצאה בהשקעות, רצוי שאבין בעצמי. נכון שיש את הבלוג הנהדר של @FIYaacov אבל האם זה לגיטימי לבקש מרואה החשבון הסברים ואף ארוכים בנושאים מסוימים? או שמבחינתם הם צריכים להגיש ורזי המקצוע לא ענייני.
תודה.
כתבתי את הפוסט הזה לפני שהייתי מודעת שיש עוד הצתות באיזור חיפה, קרוב אלי ולעוד אנשים יקרים בפורום.
מאחלת לכולם שיעבור מהר ובשלום ללא שום פגיעה >:( :'(
אני רוצה בינואר לפתוח חשבון בבית השקעות, (עם תחילת שנת המס).
ואני ממש ממש אבל ממש לא מרוצה מהרואה חשבון שלי.
אני צריכה לדווח לirs על חמש שנים אחורה.
נעזוב את זה שכל ההתקשרות היא באנגלית והרבה פעמים הוא לא חזר אלי וקשה לתפיסה.
נעזוב את זה שלקח לי כמעט חצי שנה להבין איזה טפסים צריך בעצמי (וההורים לא עזרו במיוחד),
ושלא יכולתי להפגש איתו בגלל המרחק אולי היה פשוט מראה לי.
והכי-
זה הגיוני שאחרי חודשיים וחצי שהבאתי לו את החומר, עוד לא קיבלתי את הטפסים לעבור עליהם ועל חתימה?
-האם מותר להמליץ בפרטי על רואי חשבון למס אמריקאי?
-האם רצוי רואי חשבון נפרדים לארהב ולישראל? לפחות עד שלומדים להגיש לבד נכון.
-כמה זמן צריך לקחת לרואה חשבון להגיש טפסים לשנה אחת?
-הבנתי שרצוי להפגש עם כמה אנשי מקצוע ולהחליט לאיזה מתחברים יותר. אבל מה עושים בפגישה עם כל אחד? האם "פגישת ההיכרות" עם כל אחד היא בתשלום?
- מה העלות של הגשת טפסים? (לישראל בנפרד ולארהב בנפרד) במה זה תלוי?
האם ראיתי נכון בגוגל שדיווח לרשויות בין 250-500 והצהרת הון 1000-2500?
מה גם שממה שהבנתי fbar פחות מסובך מ1040..
אז אם נניח השקעתי בקרן נאמנות קטנה ויש לי רווח של עשרות שקלים בודדים אז עלות הדיווח השנתית היא סביבות 1500?
- השאלה הכי חשובה מבחינתי: בגלל שלעניין המיסוי יש השפעה לא קטנה על בחירת אסטרטגיה ובחירת הקצאה בהשקעות, רצוי שאבין בעצמי. נכון שיש את הבלוג הנהדר של @FIYaacov אבל האם זה לגיטימי לבקש מרואה החשבון הסברים ואף ארוכים בנושאים מסוימים? או שמבחינתם הם צריכים להגיש ורזי המקצוע לא ענייני.
תודה.