⬅ חזרה לאינדקס

כמה זמן לוקח לרואה חשבון [מיסוי לאזרחי ארה"ב]

🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2016 11:02
-עריכה-

כתבתי את הפוסט הזה לפני שהייתי מודעת שיש עוד הצתות באיזור חיפה, קרוב אלי ולעוד אנשים יקרים בפורום.

מאחלת לכולם שיעבור מהר ובשלום ללא שום פגיעה >:( :'(

אני רוצה בינואר לפתוח חשבון בבית השקעות, (עם תחילת שנת המס).

ואני ממש ממש אבל ממש לא מרוצה מהרואה חשבון שלי.

אני צריכה לדווח לirs על חמש שנים אחורה.

נעזוב את זה שכל ההתקשרות היא באנגלית והרבה פעמים הוא לא חזר אלי וקשה לתפיסה.

נעזוב את זה שלקח לי כמעט חצי שנה להבין איזה טפסים צריך בעצמי (וההורים לא עזרו במיוחד),

ושלא יכולתי להפגש איתו בגלל המרחק אולי היה פשוט מראה לי.

והכי-

זה הגיוני שאחרי חודשיים וחצי שהבאתי לו את החומר, עוד לא קיבלתי את הטפסים לעבור עליהם ועל חתימה?

-האם מותר להמליץ בפרטי על רואי חשבון למס אמריקאי?

-האם רצוי רואי חשבון נפרדים לארהב ולישראל? לפחות עד שלומדים להגיש לבד נכון.

-כמה זמן צריך לקחת לרואה חשבון להגיש טפסים לשנה אחת?

-הבנתי שרצוי להפגש עם כמה אנשי מקצוע ולהחליט לאיזה מתחברים יותר. אבל מה עושים בפגישה עם כל אחד? האם "פגישת ההיכרות" עם כל אחד היא בתשלום?

- מה העלות של הגשת טפסים? (לישראל בנפרד ולארהב בנפרד) במה זה תלוי?

האם ראיתי נכון בגוגל שדיווח לרשויות בין 250-500 והצהרת הון 1000-2500?

מה גם שממה שהבנתי fbar פחות מסובך מ1040..

אז אם נניח השקעתי בקרן נאמנות קטנה ויש לי רווח של עשרות שקלים בודדים אז עלות הדיווח השנתית היא סביבות 1500?

- השאלה הכי חשובה מבחינתי: בגלל שלעניין המיסוי יש השפעה לא קטנה על בחירת אסטרטגיה ובחירת הקצאה בהשקעות, רצוי שאבין בעצמי. נכון שיש את הבלוג הנהדר של @FIYaacov אבל האם זה לגיטימי לבקש מרואה החשבון הסברים ואף ארוכים בנושאים מסוימים? או שמבחינתם הם צריכים להגיש ורזי המקצוע לא ענייני.

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2016 11:45
ועוד שאלה, נניח עוד לא נסיים עד ינואר.

שאלתי אותו אם אוכל בכל זאת לכתוב בw9 שאני מגישה וענה לי שכן.. האם זה נכון?

במה אני אסתכן?
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2016 11:55
@שמעון פורשר
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2016 15:01
שלום אנא-אל.

יש גם בישראל רואי חשבון אמריקאייםשיכולים לתקשר איתך גם בעברית וגם באנגלית.

אם את צריכה לדווח ל-IRS חמש שנים אחורה אני מניח שאת אזרחית אמריקאית. אם את לא אזרחית את צריכה להנפיק מספר מס אמריקאי (ITIN).

באופן נורמלי צריך לקחת לרואה חשבון כ-10 ימים להפיק את הדוח לאחר שכל המסמכים נמצאים בידיו.

העלות היא בין 1,150 ש"ח ל-1500 ש"ח בתוספת מע"מ תלוי אם את עצמאית או שכירה.

שימי לב שכאזרחית אמריקאית את צריכה לדווח על כל הכנסותייך בכל מקום בעולם ללא קשר למקור הכנסתך או למקום מגורייך.

דיווח FBAR רלוונטי רק לאזרחים אמריקאים או בעלי גרין קארד שיש להם חשבונות בנק מחוץ לארה"ב עם יותר מ-$10,000.

לגבי W-9 את יכולה לחתום ללא חשש. ממילא הטופס אינו נשלח ל-IRS.

אם את צריכה עזרה נוספת אשמח לייעץ לך בפרטי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2016 15:13
@שמעון פורשר תודה רבה.

הטופס w9 שאומר למוסד הפיננסי שאני מדווחת, מבחינתם (המוסד הפיננסי) זה לכסות את עצמם שאני אומרת שדיווחתי כן? זה לא שהם על דעת עצמם יפנו לIRS.
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2016 19:50
לאחר שהתפניתי מחיפה בשלום, אני אנסה לעזור לך לעשות טיפה סדר.

על מה מדובר? FBAR או דוח שנתי?

דוח שנתי בדרך כלל מספיק שלוש שנים אחורה בגלל שזה ההתיישנות שלו. כמו כן תוודאי שבאמת היית חייבת להגיש בשנה מסוימת (בדרך כלל אם הרווחת מעל 10,000 דולר באותה שנה).

בתור אמריקאית עדיף להימנע מקרנות נאמנות שאינן אמריקאיות, משום שהמיסוי עליהם דרקוני. כמו כן, רווח בשקלים לא משנה להם, אלא כמה השינוי של הקרן היה בדולרים. ישנם מצבים שהיה לך רווח בשקלים והפסד בדולרים.

אשמח לעזור לך עם זה, פשוט תפרטי פה אילו הכנסות היו לך, ואגיד לך אילו טפסים צריך.

לדעתי עם אישור של אחד המנהלים זה אפשרי.

לדעתי להיפך, היות ויש דינמיקה כלשהיא בין הדוחות פה לדוחות שם. לרוב מה שעושים זה מגישים את הדוח פה באפריל ומבקשים הארכה בארה"ב עד אוקטובר. והדוח הישראלי והשומה שמופקת בעקבותיו הוא סיכום והוכחה להכנסות שלך מהשנה החולפת שאת יכולה להסתמך עליו במילוי הדוחות האמריקאיים. לכן אם תמצאי מישהו שהוא יודע גם וגם זה מפשט בהרבה וכמו כן הוא יוכל לייעץ לך לגבי התיאום העדין בין שתי מערכות המס.

לארה"ב זה לרוב 300 דולר על הגשה בסיסית (הכנסה מעבודה, רווחי הון, ריבית) ועוד 50-100 דולר על כל טופס מסובך נוסף. זה לפחות משיוט שלי בכמה אתרים.

זה ממש עניינך, אם כבר את לוקחת רואה חשבון אז את לוקחת אותו בעיקר בשביל הידע שלו במסים ותכנון מס (חוקיים כמובן) המילוי של הדוחות הוא פעולה טכנית. ראוי לציין שיש גם אנשים שנקראים Enrolled agents שהם סוכנים שמותר להם למלא דוחות בתשלום ולייצג אותך אל מול ה-IRS. לפעמים הם עדיפים משום שהם מתעסקים רק במסים, לעומת רואי חשבון שמתעסקים עם נושאים פיננסיים אחרים שאינם מיסוי. הם לרוב יותר זולים מרואה חשבון (לפני שלוש שנים קיבלתי הצעה ל-150 דולר להגשה בסיסית מאחד כזה).

הרבה פחות

בכל מקרה, תנשמי עמוק ואם הרו"ח לא יגיש בקרוב אשמח לעזור לך אם כל שאלה שיש לך.
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2016 19:54
@FIYaacov שמחה שפונתה בשלום ומקווה שאתם בסדר
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2016 20:09
תודה רבה. היה יום מעניין.

בכל מקרה, גם אם יגיש אל תוותרי ותבקשי העתקים של הכל. יש כאלה שמגישים אלקטרונית ואז גם הם לא צריכים שתגיעי לחתום.

זה יעזור לך להבין מה ואיך לעשות בשנים הבאות
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2016 20:17
@FIYaacov כן אני כמובן אדרוש לראות (ואשווה למה שלמדתי מהבלוג שלך :) )

אם זה לא יעשה לי בעיות להצהיר בw9 שאני מדווחת כדי לפתוח חשבון אז זה קצת פחות מלחיץ שלוקח לו הרבה זמן, אבל זהו סיימתי לחכות בסבלנות....
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2016 10:46
טופס w-9 נשאר מתוייק במרתפי הבנקים. אין לו כל משמעות אלא במקרה שה-IRS יעשה AUDIT על הבנק עצמו.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2016 18:41
@FIYaacov @שמעון פורשר

אבל w9 זה לא גם בשביל "להלשין" עלי מכוח הfatca?
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2016 20:58
מה זה משנה? את מחויבת גם ככה לדווח ב-fbar.

זה רק דרך "לאכוף" את זה. תיאורטית הבנק אמור להעביר איזשהו מידע למס הכנסה ישראל ומס הכנסה ל-irs. לא ידוע עדיין מה ההשלכות של זה היות וזה רק בספטמבר נכנס לתוקף, ומדברים על זה שטראמפ אולי לא יבטל fatca אבל בטח הוא לא יאכוף את זה בקנאות כמו שאובמה רצה
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2017 10:40
שלום לכולם נעים להכיר.

נאמרו הרבה דברים נכונים בפורום הזה.

יחד עם זאת הגשת דוחת מס אמריקאים הנם עניין אינדיבידואלי שמשתנה מאדם לאדם בהתאם למצבו המשפחתי ההכנסות שלו ועוד.

מי שמעוניין בייעוץ שיצור אתי קשר בפרטי אני מבטיח שהוא לא יתאכזב
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2017 11:16
נעים מאוד גם כן.

מי אמר שלא?

אם הכוונה שלך הוא ייעוץ בתשלום, אסור לפרסם כאן שירותים בתשלום.

כמו כן, אם יש לך משהו להוסיף לדיון, נשמח לשמוע.