⬅ חזרה לאינדקס

איך אני יכול להמר על השקל מול הדולר?

🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2023 10:45
לפני כמה חודשים כשהיה את כל הבלגן סביב השער דולר/שקל מאד רציתי להמר על השקל כנגד הדולר

(דהיינו שהיחלשות השקל היא זמנית ובטווח היותר רחוק השקל יתחזק)

הרצון להמר די סותר את מהות הבלוג כאן אבל בעיקר הייתי שמח לדעת איך זה מתבצע פרקטית

אני חדש לכל התחום של השקעות ולא ממש מכיר את המושגים השונים (משתדל לקרוא כאן ולהחכים)
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2023 13:07
הפורום אינו תומך בהימורים כלשהם.

מוזמן לקרוא הכל מההתחלה באתר זה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2023 13:36
חפש: פורקס

אך זה לא מומלץ
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2023 13:37
אם במקום להשתמש במילה "הימור" היית משתמש במילה "גידור" או "ביטוח" לא היית מעורר זעם :)

אם אתה מנסה להרוויח כסף מהימור על כיוון כלשהו של FOREX, אז פה זה לא המקום.

אם אתה מנסה להגן על עצמך (למנוע הפסד או לגדר את הפורטפוליו שלך) מתרחישים שונים - זה סיפור אחר.

אני לדוגמא רציתי להגן על עצמי מהמשך היחלשות השקל ולכן העברתי את הקרן הכספית שלי לקרן דולרית. זה לא נסיון להרוויח כסף אלא למנוע תרחיש קטסטרופלי מבחינתי של צניחה נוספת בערך השקל.

"פרקטית" - רוב ההימורים בשוק ההון נעשים ע"י אופציות ונגזרים - קרי, חוזים מחייבים שנאכפים ע"י מתווכים (כמו הבורסה עצמה או הברוקרים).

אתה "חותם" על חוזה (וירוטואלי) מול מישהו אחר כשכל אחד מכם "מהמר" הפוך: אתה מהמר שיעלה, הוא מהמר שירד (נניח), ובתאריך מסויים - העניין מוכרע.

"כסף חכם" משתמש בכלים האלה לגידור (לדוגמא - יבואן/יצואן שיש לו תלות גבוהה בשער חליפין יכול להשתמש באופציות כדי להגן על עצמו מתנודות קיצוניות בשער),

"כסף טיפש" משתמש בהם כדי להמר כמו בקזינו
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2023 13:41
הייתי במצב זהה לשלך עם תחזית הפוכה.

גיליתי להפתעתי שאני חסום בכל החשבונות להשקעה כזו בסיכון גבוה, והשקעה בסיכון נמוך לא עניינה אותי.

מזל שלי ושלך, שנינו היינו מפסידים כסף כי מאז שבדקתי את הכיוון הזה, השער לא השתנה משמעותית.

עריכה: אם מישהו קורא ומשום מה חושב שאני דוגמה חיובית למשהו, אז תודה, אבל במקרה הזה הייתי לא שקול ואני ממש לא ממליץ על קו ההשקעה הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2023 14:03
דוקא להיפך. לפחות הוא מבין שזה הימור ולא "ביטוח"
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2023 14:09
שזה הרבה יותר טוב מהגדרות הרשות ל"קרן מנוטרלת", ושם עובדים המצטיינים של המצטיינים של החוג לכלכלה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2023 16:07
אימצתי. מהיום אני קורא לקרן מנוטרלת מט"ח, קרן מהמרת מט"ח. נראה איך זה יתפוס
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2023 00:10
קודם כל תודה לכל מי שהגיב!

בטווח הבינוני, הדולר בבעיה גדולה (הדפסות, קריפטו, ומדינות שמפסיקות להשתמש בו)

השקל לעומת זאת בבעיה אחרת, הכל מצויין עבורו! (חוץ מבנק ישראל שבכח מנסה שלא יעלה)

אין לי ספק בכיוונים של המטבעות

השאלה אם פרקטית מבחינת זמנים ועלויות יש לי דרך בכלל להרוויח מזה

(אני סתם נוקט בגישה נחרצת, ברור שתמיד יש נעלם ואין דרך לחזות את העתיד)
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2023 00:16
מזל שהשווקים בעולם לא קוראים ברוטר, אחרת הם לא היו יודעים שה fed מדפיס בלי הפסקה ושסין ורוסיה מנסות כבר שנים ליצור מערכת מוניטרית מתחרה, ע"ע בריקס, ומכיוון שהשווקים עדיין לא שמעו על כך, הם לא מתמחריפ זאת בערך הדולר כבר היום.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2023 00:26
הימורים לא טובים לבריאות הפיננסית שלך,ידיעה מהיום. גדולים וטובים ניסו ורוב המקרים נגמרו במפח נפש...

Billionaire Carl Icahn conceded that he was wrong to bet on a broad market downturn, a forecast that cost his firm close to $9 billion
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2023 00:55
מבלי להיכנס לפרוצדורה של חוזה עתידי ( בקצרה הבטחה בין מוכר לקונה בתאריך מסוים לקנות כמות דולרים מסוימת בתמורה לכמות שקלים מסוימת) אם יש לך 100 שקל והיייתי נותן לך אפשרות של חמישים אחוז שתרוויח ארבעים שקל וחמישים אחוז שתפסיד ארבעים שקל אבל מה שבטוח תשלם חמישה שקלים המרות של המטבעות ועמלות (המספרים לאורך כל הדוגמה אינם מדויקים הם ממחישים רעיון והארבעים זה מספר שהצבתי באיקס) כך הסיכוי שתרוויח שלושים וחמישה שקלים שווה לסיכוי שתפסיד 45 וחמישה שקלים היית נכנס לעסקה ? אם הייתי אומר לך שיושב לו בסיכוי די סביר בית השקעות אימתני מולך עדיין היית נכנס לעסקה הזאת? אם אתה תפסיד 45 הוא בהכרח מרוויח 37 כי הוא משלם לעובדים שלו פחות ממה שהוא מקבל בעמלות מכירה וקנייה של לקוחותיו. הוא עדיין יכול להפסיד יותר ממה שהוא יכול להרוויח אך הוא עדיין מאמין בצידקתו ונכנס לעסקה. איני ממליץ על הימורים מסוג זה ואיני ממליץ על לא להמר הימורים מסוג זה הדוגמה באה להמחיש במה הימור על מטבעות כרוך. אני משקיע מתחיל. אם יש טעויות באמור לעיל אשמח שיתקנו אותי.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2023 12:52
השימוש בדולר ירד בעשרות אחוזים בתקופה של שני עשורים (מהזכרון, אל תתפוס אותי על הדיוק)
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2023 12:52
אפילו המשקיעה כתבה שהיא מקבלת את הרעיון של הימור עבור מי שרק מתחיל ואין לו מה להפסיד כי אין לו גם ככה כלום...

(אני מלא חרטה שלא נכנסתי לטסלה כשהייתה ב100 דולר אחרי שמאסק קנה את טוויטר, לא השקעתי מעולם ולא ידעתי איך לקפוץ למים

אותו דבר בקורונה כשהיו הנפילות הגדולות, מקווה להבא לא לפספס הזדמנויות)
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2023 12:55
זה בדיוק מה שאני מנסה לברר כאן

אין לי מושג איך המסחר הזה מתנהל בכלל אז מלכתחילה אין לי יכולת להביע דעה

הנקודת הנחה ממנה אני יוצא שמדינת ישראל בטווח של שנים רק תעלה ותצמח

וכל הבלגן הנוכחי יישאר בגדר אוויר חם

אם על הדרך אני גם יכול להרוויח מזה, מה טוב

(אני מקווה שאני לא מעצבן כאן וותיקים ויודעי דבר, אני בקושי בתחילת דרכי ומשתדל ללמוד)
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2023 12:57
הבעיה היא בעיקר אם מישהו הימר והצליח לו, ואז הוא נוטה לייחס את הזכייה בהימור לאיזו הצלחה אישית שלו או כישרון להכות את השוק, וכתוצאה מכך ממשיך להמר עד שמפסיד הכל.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2023 12:59
ירד לפי איזו מדידה? אבסולוטית? ביחס לחלקו בכלל הסחר העולמי? ביחס לכמות הדולרים המודפסים?
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2023 12:59
כמובן, מקווה לא להגיע לשם

מלכתחילה מערב סכומים שאני יכול להפסיד
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2023 13:00
ביחס לחלק בסחר העולמי, אני חושב שזה היה באיזור 70% וכיום זה יותר קרוב ל40%
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2023 13:01
וכמה רווח (אבסולוטי או באחוזים מהתיק) תפיק אם ההימור שלך הצליח?
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2023 13:03
אם המספרים שלך נכונים (ואני מעריך שלא), רוב הירידה כבר קרתה. אז להמר נגד הדולר זה כמו להמר על מזג האוויר של אתמול.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2023 15:07
תסגל לך הרגלי השקעה טובים, זה ישמש אותך להמשך החיים.תנסה להיגמל בהקדם ממחלת ה FOMO.

מציע לקרוא את הבלוג ביסודיות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2023 16:39
רציתי לקרוא את הבלוג ביסודיות, התחלתי, שמרתי כמה עשרות סימניות ולא חזרתי אליהן

וככה נמנעתי במשך שנים מלהשקיע...

עכשיו שיניתי גישה, קודם להכנס ולהשקיע
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2023 16:48
אז קודם תשקיע ואחר כך תהמר.

אני מבין שאתה אוהב סיכון, אז שים 97 אחוז מהתיק במדדי מניות מפוזרים. חכה חודשיים ותראה אם המים לא חמים מדי.

אם עדיין הכל בסדר, תהמר ב 3 אחוז הנותרים (שבינתיים יכולים לצבור ריבית).