⬅ חזרה לאינדקס

משועמם בעבודה, מתעניין יותר בפיננסים

🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2023 09:02
אני כמה שנים מתכנת בהייטק וקצת פחות זמן משקיע פסיבי, עם הזמן אני רואה שאני מעדיף לקרוא ב Wall Street Journal, לדבר על תיאומי מס, זכויות בנייה, סיכונים פיננסים, התנהגות של אגרות חוב והשקעות וכולי מאשר תכנות, ניסיתי לכוון את העבודה לכזו בחברה עם זיקה לפיננסים ועבודה עם נתונים וזה עדיף, אבל אני עדיין מרגיש משועמם.

גם מחוץ לזמן העבודה קצת משעמם לי, אני לא מרגיש שיש משהו שאני לא מספיק לעשות בגלל העבודה, אלה שהיא לא מספקת אותי וזה משפיע על ריכוז וכולי אז אני גם מודאג פה ושם שיהיו לא מרוצים ממני כי אני לא מסוגל לתת 100% מעצמי בעבודה.

העצה בבית היא לקחת חופשה ארוכה (נשמע לי שלא יפתור לי את הבעיה, יש לי מספיק זמן פנוי).

או לעשות תואר בכלכלה למשל, אבל אני חושש מאי הודאות אם תחום העניין הזה יחזיק אצלי שנים, מבחנים זה לא כיף, והעלות ההזדמנות הכספית של הזמן של לימודים במקום הייטק.

אני מחפש מה אני יכול לעשות כדי למצוא סיפוק ביום יום :roll:
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2023 09:11
ברוך הבא לפורום.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2023 09:14
אולי כדאי לך

או שגם זה לא מספק אותך?

אתה חושב שאם תעבוד בתחום התחביב שלך זה עדיין יעניין אותך לאורך זמן כמו עכשיו?

ומה לגבי הבדלי שכר, אם יש? זה משנה לך?
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2023 09:19
אם הגעת להייטק דרך תחום מסויים ייתכן ואתה יכול להשתמש באותם כלים על מנת לפתור בעיות בכלכלה.

למשל אם מדובר במדעי המחשב או הנדסה אז סיכוי סביר שלא מעט מהמתמטיקה ואו הפיזיקה יכולה להיות רלוונטית.

אני מניח גם אם מדובר בשיווק יש הרבה תחומי חפיפה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2023 10:22
אני במצב דומה מאוד (גם עובד בהייטק ומתעניין יותר בפיננסים ובעוד דברים), לדעתי הבעיה פשוט שכשזה נהפך לעבודה יש בזה הרבה דברים לא מעניינים שצריך לעשות וכנראה שזה יקרה גם אם תלך לעבוד בפיננסים או בכל תחום אחר. כשאנחנו קוראים wsj או פוסטים של המשקיעה או מה שזה לא יהיה זה כיף לנו כי אנחנו בוחרים לעשות את זה, כשזה נהפך לעבודה יש הרבה דברים שאתה לא בוחר לעשות בעצמך ואז זה כבר לא כזה כיף. לדעתי הפתרון הוא להתייחס לעבודה כעבודה ותו לא ולעשות את הדברים שאתה אוהב בשאר הזמן, אני עשיתי תואר מהצד וזה סיפק אותי זמנית (זה קשה, את רוב המסלולים אי אפשר לשלב עם עבודה של 5 ימים בשבוע).
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2023 10:41
- ייתכן והחלפת עבודה תביא לך עניין מעצם השינוי.

- ישנם קורסים מעמיקים בפיננסים שניתן להרשם אליהם בשביל ההשכלה והעניין, לא בהכרח מקצוע:

שווי חברות

הערכת שוומ אגרות חוב

הכרת הדוחות הכספיים

ומה לא…
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2023 10:49
דעתי:

אל תתבלבל בין עבודה/מקצוע לתחביב.

בתחום הפיננסי מאד קשה לעבוד והעבודה לרוב אינה מתגמלת, בניגוד גמור והפוך לתחום ההיי-טק.

אתה רוצה לפתח תחביב בתחום הפיננסים? מעולה, לך על זה. אל תעשה את הטעות של לנסות להפוך את זה לקריירה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2023 10:58
+1
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2023 11:17
Job is a job is a job...

תחשוב על הכסף ובזמנך החופשי תתעסק בתחביבים כדי למלא את החסר.

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2023 11:29
אם תחליט לחזור ללימודים כהכנה לשינוי קריירה או להרחבת אופקים, אז אם יש לך תואר ראשון אל תעשה תואר ראשון נוסף בכלכלה.

עדיף בהרבה תואר שני במינהל עסקים, פחות השקעה, יותר מעשי, יותר התחשבות באנשים עובדים, יותר קורסים בזיקה להשקעות ושווה יותר בחיפוש עבודה בשוק ההון אם תחליט לעשות הסבה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2023 12:58
קיבלתי

כן הרבה דברים צריכים להסתדר נכון בלי הפתעות לרעה כדי שזה יהיה טוב מהמצב הקיים

מרגיש שהקריאה מספיקה חלקית, אבל האנשים סביבי לא ממש רוצים לדבר על הדברים האלה.

כן משם החשש שלי שלהחליף עבודה זה יקר מדי ביחס לעכשיו מבחינת שכר.

ותודה לכל המגיבים D:
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2023 13:55
תוכל להרחיב?
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2023 14:29
אין כ"כ על מה, פשוט תחום בלי הרבה ביקוש לעובדים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2023 14:47
וחלק גדול מהן הן בעצם שרות לקוחות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2023 16:54
לרובנו אין מישהו בסביבה ששמח לשוחח על זה, מזל שיש את הפורום כאן.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2023 17:01
אני מאמין שכמו שכתבו כאן אין לבלבל בין עבודה לתחביב

מציע לך משהו שיכול לספק מהצד.

לנסות לפתור בעיות של אנשים בתחום הכלכלי.

לדוגמה אתה יכול לקחת כאן כמעט כל יום אשכול חדש, שנפתח עם איזו שאלה.

אל תמשיך לקרוא את המשך הפוסט, אלא תחשוב איזה נקודות אתה צריך לדעת בשביל לענות על השאלה, תחקור אותן, תחזור לאשכול ותראה האם ענו עליהן.

תסכם את הנקודות שהתחדשו לך בקובץ ייעודי.

אם תמשיך כך יום אחרי יום. בסוף השנה כבר יהיה לך הרבה מאוד ידע מסודר שאתה יכול ליצוק אותו למאמרים ופוסטים.

תוכל לפרסם אותם, ואנשים כבר יגיעו אליך עם שאלות משלהם.

בשלב הזה אתה יכול להמשיך לענות בחינם, ואם כבר אין לך זמן, תוכל לסנן על ידי דרישת תשלום. (כמובן שיש להגדיר את הייעוץ כתכנון פיננסי ועם כל הגבלות החוק הנדרשות בענין זה)

אם תראה שאתה ממש נסחף לתחום, כנראה שזה הזמן לחשוב על הסבת מקצוע.

המון הצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2023 22:16
תתחתן
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2023 23:21
בלשון המעטה... את ממש נחמדה ונעימה בת עמק.

מה עם כל ההסתלבטויות?

ומה עם זה שמלגלגים עליך בפנים שאתה תימני קמצן שחושב כל היום על כסף?!?!?!?!?!?...

המזל שאני משתף המון כי רוצה לעזור לאחרים כמו שהמשקיעה עזרה לי ושגם לא מזיז לי את ה- WEBOS מה אומרים עליי.

(אגב, אני תימני קמצן שחושב כל היום על כסף).

פיספסתי משהו?

הוא נשוי.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2023 07:11
אין מצב שנשוי היה אומר שיש לו מספיק זמן פנוי :)

זה בגלל שאתה תימני, לא בגלל שאתה קמצן.

אני אשכנזיה ואף אחד לא מלגלג עלי בגלל שאני קמצנית (רק אני צוחקת על זה).

אבל באמת שיש מיעוט שמתעניין בנושא של כספים והשקעות, רובם מתעניינים בכסף לצורך הוצאות :>