⬅ חזרה לאינדקס

עמלות מט"ח והפרשי שער המרה

🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2023 17:35
היי,

מכרתי לפני שבוע מניות ESPP בכ 130K$.

דיברתי מבעוד מועד עם הבנקאי שלי וקיבלתי אישור להנחה של 50% על עמלת ההעברה מהברוקר (0.19% לפני ההטבה) ועל עמלת המרת המט"ח (גם 0.19% לפני ההטבה).

היום רציתי לבצע את ההמרה (הכסף מהווה הון עצמי לרכישת דירה + תשלום מס הרכישה), ולהפתעתי גיליתי כי קיים אלמנט שלא דובר עליו

שמהווה 0.9% נוספים - הפרש בשער ההמרה מהשער היציג... זה סכום מאד לא מבוטל של כ 4700 ש"ח נוסף על העמלות.

בפנייה לבנקאי הוא אמר לי שאין לו הטבה על השער הזה, לאחר שלחצתי - אמר שינסה להשיג 0.5 פרומיל. אני מחכה לתשובה על זה.

שאלותי:

1. האם מנסיונכם אכן ניתן לקבל הטבה שכזו? (בנק טפחות)

2. אם לא - איזה אופציות אחרות אתם מכירים? זה צריך להיות זריז כי אני צריכה לשלם עד סוף החודש.

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2023 17:46
כאשר מכרתי RSU יכולתי לבקש מהנאמן את התמורה בשקלים.

אני לא יודע אם זה היה יותר משתלם, אבל אין לי ספק שבבנק היו עוקצים אותי על פעולות דולריות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2023 18:08
צודק, אבל כשמכרתי חשבתי שיש לי הטבה בבנק ושזה יצא יותר זול. לא ידעתי על ההפרש בשער.

השאלה עכשיו שזה כבר בוצע - אם יש מה לעשות כדי לשפר את העמלה החזירית שהם רוצים
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2023 19:01
אפשר (לא יודע ספציפית על מזרחי טפחות, אבל מעריך שזה לא שונה מכל בנק אחר).
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2023 18:35
טוב, מעדכנת שהצלחתי לעקוף את הבנק - שווה ביותר:

במיטב טרייד הם מבצעים המרה למט"ח ללא עמלות, רק מרווח של 2.1 אג' למטבע.

אם זו הפעולה היחידה שרוצים לבצע, אין אפילו צורך בפתיחת חשבון - מעבירים להם את הכסף לחשבון זמני, הם ממירים ומחזירים בש"ח לחשבון.

הכל מהיום להיום (גג למחרת אם התחלנו את התהליך בשעה מאוחרת).

לסכום שהמרתי, קיבלתי אפילו הטבה יותר שווה - מרווח של 1.5 אג'.

הצלחתי לחסוך ע"י כך מעל 2000 ש"ח של דמי ההמרה + עמלת ההמרה שהבנק היה לוקח - כ 560 ש"ח נוספים
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2023 20:42
אל תדאג הם יגנבו אותך גם במקרה הזה. לפי מה שזכור לי כולם משתמשים בארץ באותו נאמן. אם תסתכל על טבלת המחירים תראה שבשקלים הם לוקחים לך עלמה מאוד גבוהה על המרה. ואם אתה בדולרים הם דוחפים את זה בעמלות אחרות. גנבים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2023 21:13
אתה כנראה צודק, אבל זה כלום ביחס למה שמס הכנסה לוקח לי.

אני משתדל להתרגז מהדברים הגדולים ולא מהקטנים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2023 23:13
על RSU משלמים מס פירותי, לכן כדאי למכור אותו כשההכנסות נמוכות יותר (אחרי פרישה / בזמן אבטלה וכד').

אני לא מכרתי את ה RSU שיש לי אלא מניות ESPP שנמצאות בבית השקעות אמריקאי, לא דרך נאמן.

גם שם היתה אפשרות שהם ימירו לשקלים לפני ההעברה, אבל אפילו לא בדקתי את האופציה (פעם הבאה אבדוק).
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2023 20:36
מה הכוונה מרווח של 2.1 אג' למטבע?

כלומר אם השער היציג הוא 3.741 אז מיטב טרייד יתנו 3.72 שקלים לדולר?
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2023 11:31
אז מה בעצם היה התהליך,

העברת מהברוקר ישירות למיטב, המרת אצלם לשקלים, ואז משם לבנק?

או שהדולרים כבר בבנק והעברת אותם ממנו, למיטב, ובחזרה?

במידה והאופציה השניה, היו עלויות מיוחדות מצד הבנק כדי להעביר את הדולרים לברוקר?