⬅ חזרה לאינדקס

טריפל סיבים - עזרה

🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2023 10:34
אני מחובר בטריפל (סיבים) לאחת מחברות התקשורת- טריפל כאמור כולל טלפון , אינטרנט וטלויזיה.

אני עובד מהבית ולכן השימוש באינטרנט הוא חשוב מאד עבורי.

אחת לכמה שבועות קורית תקלה ואין לי אינטרנט, טלפון וטלויזיה. למעשה ניתוק מוחלט. בד"כ שולחים לי טכנאי שבא אחרי יומיים כשבזמן הזה אני לא יכול לעבוד ולא לראות טלויזיה. בכל פעם יש בעיה אחרת- בד"כ הבעיות לא בציוד אלא בכבלים.

השאלה שלי – איך אפשר למנוע מצב של ניתוק כללי ? כלומר שאם הטלויזיה לא פועלת אז שלפחות האינטרנט יעבוד ולהפך.

אני לא חושב שמעבר לחברת תקשורת אחרת יפתור את זה ומנסה למצוא פתרון אחר.

כשהייתי מנותק – התחברתי בנקודה חמה דרך הטלפון אולם הגלישה הייתה איטית.

אשמח לשמוע פתרונות/המלצות.
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2023 11:55
להחליף ספק אינטרנט לבזק או סלקום, 0 downtime.
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2023 11:57
גם פרטנר בסדר גמור.
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2023 12:54
האם קיים בשוק ראוטר סלולרי שתומך בגלישה מהירה ?

ואז אולי לקנות סים נוסף שיתחבר אליו?

אילו עוד פתרונות יש ?

המחיר של ספקיות אחרות יחד עם טלויזיה גבוה יותר לכן אני לא שש לעבור .
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2023 20:33
כן, יש ראוטרים כאלה. ולמעשה הטלפון שלך יכול לשמש ככזה.

אם באזור שלך יש תמיכה בדור 5, אתה יכול לקבל אינטרנט סלולרי ממש מהיר.
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2023 22:37
כשהשירות טלוויזיה וטלפון מבוסס על האינטרנט אז ניתוק באינטרנט בהכרח יגרור ניתוק של כל השאר.

אם אתה רוצה הפרדה אז קיים פתרון יקר:

טלוויזיה דרך לווין(yes) או דרך כבלים(hot) וטלפון קווי דרך בזק (כל השאר החברות מציעות רק VoIP שזה מבוסס אינטרנט).

לדעתי אם אין צורך בלחצן מצוקה אז בשנת 2023 אפשר לסמוך על האינטרנט שיהיה יציב מספיק כדי לסמוך עליו גם לשירותים האחרים.

בארץ פרוסות כרגע 3 תשתיות אינטרנט של סיבים: בזק, פרטנר והוט. (סלקום למשל משווקת סיבים מבוסס על תשתית בזק) . סהכ כל החברות טובות אבל לפעמים יש אזורים שהפריסה בהם פשוט לא טובה ויש בהם תקלות כל יומיים לעומת אזורים אחרים שאין בהם תקלה אחת גם אחרי 10 שנים. אבל ללקוח הפרטי אין דרך לדעת עד שהוא מתחבר או לשאול שכנים.

אם הבעיה היא בתשתית(הכבלים שפרוסים מחוץ לבית) לדעתי הפתרון הוא בדיוק הפוך ממה שאתה חושב, והוא לעבור לחברה עם תשתית אחרת (במידה ויש בכלל באזור שלך) לקוות שיהיה טוב יותר. סיב זה מאוד רגיש, זה כבל שיש בתוכו זכוכית שיכולה להשבר די בקלות. יכול להיות גם שהטכנאי התקנה עשה עבודה לא טובה והסיב שעובר מהבית שלך לארון תקשורת ברחוב שבור באיזה חלק שגורם לבעיה. אבל קשה לומר בלי באמת לדעת מה הבעיה. בכל מקרה אני חושב שאם חברה עושה בעיות בתדירות כזאת גבוהה עדיף לשלם יותר ולעבור לחברה אחרת. לי למשל לא הייתה תקלה אחת מאז שהתחברתי, כבר מעל שנתיים, ואני חושב שזה משהו בסיסי לצפות לו
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2023 22:41
קו גיבוי בנוסף של חברה אחרת, זה מה שאני עושה.

יתירות עולה כסף.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2023 00:59
יס כבר הודיעו שבעתיד הלא רחוק יפסיקו לשדר בלוויין וישתמשו רק בשידור על גבי הרשת.

אם אתה מחובר גם לאינטרנט של הוט, בסבירות גבוהה תקלה בשירות שלהם תפגע גם באספקת האינטרנט וגם בשידור הטלוויזיה.