⬅ חזרה לאינדקס

מס רווח הון ריאלי ESPP/RSU

🕒 פורסם בתאריך: 03/06/2023 00:20
אז כמו שחלקכם מכירים Esop (הנאמן) לוקח מס מקסימלי במקור (62% מס פירותי/שולי, 28% מס רווחי הון).

בהקשר של מס שולי, בדרכ מקום העבודה אצלנו עושה החזרים לפי מדרגת המס האמיתית שלך וגם החזר על מס יסף במידה וצריך.

השאלה שלי היא כזאת, בהינתן ושינויי מטבע גורמים לרווחים נומינלים ולא ריאלים, האם מקום העבודה יודע לחשב את מס רווחי הון בהתאם? לדוגמה: אם הנייר עליה 10% והשקל עבר פיחות של 5% אז מס הרווח צריך להיות רק על 5%.

האם מישהו חווה את זה? האם יש הבדל בין RSU וESPP בהקשר הזה? כי הרי RSU לא באמת נקנה בהענקה בשקלים כמו ESPP.
🕒 פורסם בתאריך: 03/06/2023 19:37
עד כמה שאני יודע, המיסוי נעשה במטבע העסקה ולכן למעסיק אין בכלל במה להתחשב. ב-RSU דולרי לשער השקל/דולר אין משמעות על המיסוי. ב-ESPP מתבצעת המרה הדרגתית של ההפקדה החודשית (השקלית) לדולרים ולכן למשל ב-ESPP בין אוגוסט 2022 ופברואר 2023 נקנו עבורי מניות בשער דולר של 3.45 בעוד שבסוף פברואר השער היה משמעותית גבוה יותר. ועדיין, המיסוי התבצע בדולר, ולכן מרגע הקנייה, לשער הדולר/שקל אין השפעה על המיסוי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/06/2023 20:23
מקום העבודה הוא לא זה שמחשב את מס רווח הון אלא הנאמן.

מקום העבודה רק מיישר לך את תשלום המס לפי המס השולי הנכון, בהתאם להכנסה שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 03/06/2023 20:52
תודה. הבנתי.

כנראה הבלבול שלי נבע מזה שהסתכלתי על זה בשקלים כל הזמן... במידה והנאמן עושה את המיסוי במטבע הדולר אז זה מסתדר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/06/2023 21:25
נקודה מעניינת - בעוד שבנייר ערך רגיל המוכר מרוויח מהמיסוי הריאלי ומעדיף שמחיר הקניה יחושב לפי שער הדולר הגבוה יותר בין קניה ומכירה, ב RSU זה דווקא חיסרון כי זה דוחף עוד חלק מתמורת המכירה למיסוי לפי מס שולי?