⬅ חזרה לאינדקס

המלצה למוסד לימודים מעודף לתואר שני במדעי המחשב

🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2023 15:12
שלום,

אשמח לחוות דעת ממי שיודע - באיזה אוניברסיטה הכי כדאי ללמוד תואר שני במדעי המחשב ( עם או בלי תיזה כרגע זה פחות חשוב, כאשר אוניברסיטת ת"א לא רלוונטית כי סגרו כבר את ההרשמה לסמסטר הקרוב שרלוונטי וכנראה שגם לא לבר אילן)?

אשמח גם לעזרה בהיקף ההשקעה שמצריך התואר בשבוע (נניח לשנתיים הראשונות ללא השנה של התיזה) בחלוקה של זמן להרצאות וכו' (והאם צריך לצפות לימים לא מרוכזים שבהם אפשר ללמוד נניח יום בשבוע את כל ההרצאות וכו') וזמן השקעה לעבודות וכו' (אפשר לתת השוואה ביחס לתואר ראשון נניח 30% וכו').

הערות:

- אני אישית מאיזור חיפה וכן מעדיף ללמוד באיזור, יותר נוח משהו קרוב, אני לא יודע עדיין לגבי הסיכויים לטכניון, אבל כן רלוונטי אוניברסיטת חיפה למשל, אבל בכל מקרה אשמח גם להתייחסות במידה ויהיה רלונוטי למכון ויצמן ובן גוריון בפרט.

-למי שממליץ על מקום והוא מרוחק, אשמח אם יוכל לפרט כמה זה מעשי למי שנוסע מרחוק והאם מקשה על שילוב עבודה ביחד ברגע שהמקום לימודים רחוק.

- אם אפשר להתייחס גם לרמת הלימודים ומבחינת המעסיקים בתעשייה למי נותנים יותר חשיבות (אם בכלל וזה רלוונטי).

- אם יש למישהו הצעה למחלקה קרובה למדעי המחשב (למשל מערכות מידע בטכניון או משהו דומה) אפשר גם להציע.

- הרעיון זה ללכת לתחום בתואר שיותר קרוב ל-ML או ראייה ממוחשבת אבל זה לא סגור ב-100%

תודה לכולם
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2023 20:20
המחלקה למדמח במכון ויצמן היא הכי טובה בארץ בימינו. והמקום כיפי באופן כללי.
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2023 21:57
יש דרך סבירה להתקבל עם ממוצע 85?
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2023 22:12
לא יודע. תצטרך לבדוק בעצמך. אני למדתי שם לפני 35 שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2023 23:09
קצת אני מסית מהנושא המקורי של ההודעה אבל חשוב לי לדעת כי זה אחד השיקולים ללמוד את התואר:

[נערך לבקשת הכותב]

אשמח גם כאן לחיזוק מה הכיוון הנכון לשיקול דעתכם?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2023 01:59
תואר שני מצריך השקעה.

הקורסים קשים יותר, אלו לא קורסים ברמת מבוא כמו בתואר הראשון.

אם המטרה שלך למצוא עבודה לא בתחום המחקר אין צורך בתואר שני, חבל על הזמן שלך.

אם באלך ללכת לכיוון המחקר אין מנוס מתואר שני ומעלה.

כפי שמשתמע מדבריך אתה פוזל לכיוון תואר שני כי לא הצליח לך בראיונות עבודה, עדיף שתתמקד בלימוד לראיונות עבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2023 08:52
+1

אחרי התואר השני הראיונות יהיו קשים אפילו יותר, והתואר השני ממש לא בהכרח יכין אותך אליהם.

לדעתי קבלה לעבודה בהייטק היא עניין לא פשוט, יש תהליכים ארוכים של לפחות 4 שלבים בד"כ שבסופם המעסיק צריך להחליט שאתה האדם הכי מתאים לתפקיד.

צריך לדעת להתכונן לתהליכים כאלו, לספר טוב את הסיפור שלך, לדרוש שכר בהתאם לשוק ועוד המון דברים אחרים. אני מאמין שיש אנשים שנותנים שירות כזה, לדעתי כדאי לנסות לפני שמשקיעים ככ הרבה זמן וכסף בתואר שני.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2023 09:08
למדתי המון לפני, שדווקא שלמדתי לא היו שואלים כמעט או באותה תקופה היו פחות מזמינים לראיונות, בשלב מסוים החלטתי שחבל מאוד על ההשקעה לפני כל ראיון ככה להשקיע והיית הולך עם מה שאני זוכר, למרות ששוב לא בהכרח החלק הטכני פסל, הרבה פעמים רק ראיון היכרות פיזי פסל (למרות שעשיתי ודיברתי מה שצריכים לדבר כיבכול, הפגנת ביטחון וכו').

הגעתי לשלבים הסופי במעט ראיונות, וגם מקום אחד שכן קיבלו בסופו של דבר היה חוסר הסכמה על שכר (שזה משהו קשה מאוד שהולכים לטווח רחב של חברות שיש אחת שיכולה לשלם בקושי חצי ממה שמקובל (ולא תמיד קל לדעת זאת)).

בקיצור אני חשבתי שזה שהמון זמן אחרי התואר הראשון לא עסקתי בתחום יוצר רושם אצל המעסיקים וגורם להם הרבה פעמים לוותר ולקחת אחרים, ולכן חשבתי על התואר השני (שדרך אגב בזמנו זה היה משהו שתוכנן מזמן רק שלא יצא לפועל, אבל כרגע זה יותר בגלל לחדש משהו בקורות חייים ולא בגלל חשיבה על כיוון מחקרי למרות שלא פוסל אפשרות כזאת כי אהבתי מאוד את הלימודים).
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2023 09:14
כן בקורס של התיכנות שסיימתי לא מזמן היו המון הרצאות על זה מבחוץ וגם אנשים מהתעשיייה ומנטורים וכו' ואפילו יצא לי לעשות סימולציות עם מנכ"ל עם עבר מאוד עשיר של ניסיון שנתן לי פידבקים בחן את הגישה שלי בראיון כולל חלק טכני, קורות חיים וכו' אבל שוב במבחן התוצאה אני עדיין מחפש.

מאוד מפליא אותי איך יש בוגרים קורס בלי טיפה ניסיון בלי תואר מתברגים במשרות תיכנות ויצא לי לראות לא מעט אנשים (גם כאלו שהיו בתואר שלמדתי) והיו רחוקים מאוד מלהבריק והצליחו בהחלט למצוא משרות פיתוח והתקדמו למשרות בכירות.

אני בהחלט חושב שעשיתי מספיק בשביל לקבל לפחות כמה הצעות סגורות לכל הפחות בחברות הקטנות, אבל נו זה עדיין לא קורה

ובגלל שחבל לי מאוד על ההשקעה לריק חשבתי בינתיים לעשות משהו שקרוב לתחום כמו למשל לעשות משהו שאני אוהב וזה ללמוד ולעשות תואר בתחום ואולי תצמח תועלת מי יודע.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2023 10:40
אתה יודע כמה עולה תואר שני עם לוקחים בחשבון שכר לימוד ועלות אלטרנטיבית של זמן עבודה?

לפי מה שאני מבין ממה שכתבת, למדת בעצמך, גם שאלות ליטקוד למיניהן וגם ידע טכני רלוונטי, אבל לא עשית אי פעם תהליך עם מקצוען בתחום שיעזור לך להבין למה אתה לא עובר ראיונות, נכון?

ציינת משהו על זה שלא מעריכים פרויקטים שעשית ללקוחות, יכול להסביר על אילו פרויקטים מדובר? מה עשית ובאיזה פלטפורמה?

יכול להיות שאתה לא מסביר בצורה מספיק עובה את החלק הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2023 11:11
[נערך לבקשת הכותב]

חשוב להדגיש שהיום רוב הראיונות שמוזמן אליהם זה עם ניסיון של לפחות שנתיים בערך (כאשר למשרות של מתחילים לחלוטין לא חוזרים בכלל כיום, בשלב הראשון שחיפשתי עבודה כן היו קוראים למשרות כאלו שפחות היה ניסיון לפי קורות החיים), ואני מרגיש שיש פערים בין מה שאני יודע לפי הניסיון שקיבלתי לבין דברים ששואלים (לאו דווקא הפתרון תרגילים, אלה כל מיני מונחים ושיטות שלא בהכרח יצא לי להכיר בניסיון שקיבלתי בעשיית פרויקטים שבהחלט יש פער בניסיון שמקבל שכיר בהייטק לבין עצמאי בפרויקטים בתור מתכנת יחיד במערכות קטנות יחסית). מצד שני קצת קשה להבין אם זאת בעיה - חוסר ניסיון עם "בשר", מה היתה הבעיה בשלב הקודם שחיפשתי עבודה שחישפתי עבודה כמו כל בוגר תואר ללא ניסיון מעשי בשוק?
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2023 11:45
מקרה קלאסי שבו אתה מחפש דרך עקיפה כדי להשיג מה שאתה רוצה.

מהכתוב אני מבין שאתה רוצה למצוא עבודה בתחום הפיתוח, לא לעשות תואר שני.

אולי השאלה צריכה להשתנות לאיך להגיע למצב שבו אתה משיג עבודה.

במקום ללכת לכל הכיוונים, עדיף לבחור כיוון אחד ולהשקיע במה שצריך כדי להגיע אליו.

אתה בהחלט יכול להאשים את המראיינים במקומות שהלכת אליהם שהם לא מעוניינים לשמוע, אבל אם נחזור לזה שאתה רוצה למצוא עבודה, אולי כדאי שתבין לאט לאט מה הם כן מעוניינים לשמוע ותתחיל לדבר על זה במקום.

אתה לא מפציץ בחלק הטכני? תשתפר. קשה בחלק הפרונטלי? תשתפר. תקרא תוכן רלוונטי, לבקש עזרה מאנשים שכבר נמצאים בתעשייה ומראיינים אנשים אחרים, תבין איזה חומר צריך להיות טוב בו בשביל הראיונות (ולא, לאף אחד לא אכפת שזה לא רלוונטי ב100% לעבודה עצמה.).

בקיצור, אתה מחפש עבודה, תשחק את המשחק שכולם משחקים.

אין שום סיבה לענות ציפיות שכר עד שעברת את כל שלבי הראיונות.

לאף אחד לא אכפת ששלחת פעם קורות חיים ואתה שולח שוב. לא לעבור ראיון לא שורף אותך בשום מקום.

לא יודע למה לקחת הפסקה של 4 שנים, אבל תנסה להציג את זה בתור משהו חיובי או בתור משהו שהיית חייב לעשות בחיים.

למה אתה הולך למשרות שצריך בשבילם ניסיון אם אין לך ניסיון?
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2023 12:54
קל להגיד (שיפורים וכו') אם זה היה בתחילת התהליך אין בעיה, אבל בגלל שזה הגיע למצב מאוס ולא יכול עוד לעשות חזרות ועוד שאלות ומבחנים שלא ראיתי מהם תועלת והשקעתי עליהם המון זמן עוד בתחילת התהליך ממש. זה מחזיר אותי שוב למעגל חוזר שאני חוזר על דברים שעשיתי ולא הועילו.

בשלב הנוכחי אחרי כמה ראיונות במקומות שונים הגעתי למסקנה שאז חיכיתי שנה ויותר כדי להחליט להפסיק בתהליך החיפוש, אבל מצד שני זה מה שמעניין אותי לעשות וזה מה שאני יודע למרות חוסר קבלת ההזמנות עד כה מהשוק בחוץ.

אין בעיה להמשיך לשלוח, אבל שיש משרות רבות רלוונטיות שמפורסמות על ידי חברה כזאת או אחרת שלא חוזרת אז נשאר קומץ יחסי של משרות שיכול להתאים ורק מהן אפשר לצפות לחזרה בשלב הזה.

ציפיות שכר כבר שואלים בטל' לפני שבכלל הגעתי לאיזה שהוא ראיון, וניסיון להתחמחק מלענות לא מועיל.

יש ניסיון בתחום אבל לא הניסיון שאולי אליו המעסיקים מצפים כלומר יש פערים מסוימים (לא הרבה, אבל הרבה כלים ודברים שרק שעובדים בתעשייה בחברות גדולות שומעים עליהם או יוצא לעבוד איתם לא יצא לי להכיר ולפעמים פוסל בסופו של דבר המעומדות).

לדוגמא - היה ראיון בחברת סטרטאפ עם משכורת התחלתית גבוהה, ועשו הרבה ראיונות וזה היה שבקושי היה לי ניסיון וידעו בדיוק את הפערים ומה חסר ובכל זאת רצו, ואז אחרי שכבר היה ברור שהכל סגור וצריכים לשלוח חוזה, קיבלו רגליים קרות בעיקר בגלל חוסר הניסיון (שדרך אגב כמה דברים שלא ידעתי אז והיו חסרים, להשלים אותם היה בקושי ימים בודדים) וביטלו.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2023 14:42
אני מבין שנמאס לך. אתה מוזמן לעשות מה שאתה רוצה עם החיים שלך, ואם מיצית מבחינתך את שלב ההשתפרות כרגע, אולי ללכת לתואר שני יכול להיות ריענון טוב בחיים. מצד שני, אתה מחפש חותמת ממוסד טוב שיראו שאתה תותח, אבל זה לא יעזור **לדעתי** אם נמאס לך ואתה לא מוכן לבצע תהליך אמיתי של השתפרות.

לא מועיל למי?

אני באותו התחום כמוך ואני אף פעם לא אומר ציפיות שכר עד לרגע האחרון שאומרים לי שמעוניינים שאני אצטרף.

אם זה לא מתאים לחברה שאני מתראיין אליה, בדרכ עדיף לסגור את התהליך באותו הרגע.

תהיה בן אדם בעל עמוד שדרה ותסביר שלזרוק מספר באוויר כרגע זה חסר משמעות כשאתה מתראיין לעוד מקומות. תוסיף שאתה מעוניין לעבוד אצלם ושנושא השכר הוא לא big issue מבחינתך.

תעמוד על שלך בעניין הזה.

תאמין לי שלמראיין אין איך לריב איתך על זה.

ותאמין לי שאם עברת 2-3 ראיונות והגיעו איתך לשלב האחרון, זה שתגיד מספר כלשהו שם לא יגרום להם לזרוק אותך במדרגות... הם השקיעו בך כל כך הרבה זמן כבר שיהיה מפגר מבחינתם לא להציע לך הצעה נגדית. אתה מנצח פה בכל מקרה.

תשמע חבר, אתה לא בן אדם מיוחד. אתה מתראיין למשרות בשכר גבוהה שיש בהם הרבה מתמודדים. מה לעשות, 90% מהראיונות הולכים חרא, או שלא מתקדמים סתם.. זה המצב.

כמו שכבר אמרתי, אתה שומע בראיונות ובאינטרנט איזה נסיון מחפשים. פשוט תתחיל ללמוד עוד דברים אחרי כל ראיון, ולאט לאט בראיון הבא אתה כן תדע לדבר על הדברים. משתפרים לאט לאט כמו בכל דבר בחיים.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2023 14:54
מוכן אבל בשלבים הקודמים זה לא מה ששינה את התמונה. נראה יותר שהחלק של משהו חדש (כמו תואר או משהו דומה) אמור להשכיח את הזמן הארוך שלא עסקתי בתחום (שבהחלט חלק מהותי פסלו בעיקר בגלל הנושא הזה)

כתבת פה דברת מאוד מעניינים, כי שמעתי הרבה דעות בנושא גם מהאנשים שאמורים לדעת לתת תשובה בנושא הזה, ולא שמעתי תשובה דומה - זה מאוד דומה למה שאני חושב, ואני בכמה הזדמניות אמרתי דברים דומים אבל לא התעקשתי "לא לגלות" מה השכר כי מהצד שלהם היה חשוב לשמוע מספר או טווח (וזה בעיקר נכון למגייסות שבלי שתגיד להם טווח אז הן לא מקדמות את הראיון הלאה).

מהנק' מבט שלך 90% זה הממוצע לכולם, גם לבעלי ניסיון בשוק?
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2023 15:06
אשמח בכל מקרה לשמוע עוד חוות דעת על מוסדות לימודים מתאימים לתואר שני ואם אפשר להתייחס לשיקולים שציינתי (במיוחד המרחק).

בנוסף, יש לי כנראה אפשרות לעבוד בחברת סטרסטאפ בתור מפתח תוכנה בשלב זה ללא שכר (רק לשם צבירת ניסיון בתעשייה)

וחשבתי על הדבר הבא, אשמח להבין האם זה יכול לעזור מהנק' מבט שלכם (למי שעובד כמפתח במיוחד למנהלי צוותי פיתוח):

לעבוד שם מספר חודשים בהיקף קטן של שעות (נניח תוך כדי לחפש עבודה או לשלב עם פרויקטים בתור עצמאי) ואז בקורות החיים הדברים גם מצטיירים אחרת : מצד אחד אני מציג שיש לי ניסיון מהשוק התעשייתי בתור שכיר (אמנם ללא שכר ואפשר פשוט לא לציין זאת) ובנוסף התנסות בכל מיני כלים ודברים בהיקפים יותר גדולים ממה שיצא לי לעשות עד כה לבד אבל מצד שני זאת חברה קטנה ובינתיים יש שם רק מפתח אחד עם ניסיון של כמה חודשים בלבד, והם בתהליך בנייה ולא ברור כמה יהיה ממי ללמוד דברים קצת יותר מתקדמים (כלומר זה די דומה למה שאני יכול לעשות לבד רק שהדרישות בפרויקט יכולה להגיע להיקפים ולהתנסות בדברים יותר מורכבים ממה שהייתי רגיל אליהם).

האם יש מה לשקול את הרעיון?
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2023 10:35
אשמח לקבל תגובה כלשהי בפרטי אבל לגבי :

אוניברסיטת חיפה

לעומת בן גוריון והעברית

כאשר יש חשיבות לעניין הנסיעות (מאיזור הצפון).

אני מבין שאפשר לרוב יום בשבוע להגיע ללימודים בלי לפזר את הקורסים על יותר מזה ?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2023 12:58
העברית אוניברסיטה מעולה, מדמח ברמה דומה לזאת של מכון ויצמן.

בן גוריון גם טובה מאוד, הייתי מדרג אותה ליד תל אביב והטכניון.

אוניברסיטת חיפה ברמה מחקרית נמוכה במדמח. לא הייתי ממליץ לתארים מתקדמים, וכנראה גם לא לתואר ראשון.
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2023 13:30
מה קורה עם מכניסים לבחירה את החשיבות של הנסיעות מאיזור חיפה, כמה זה משפיע במיוחד אם רוצים לשלב עבודה באיזור כאן?

כמה ימים בשבוע בממוצע צריך להיות בתואר שני במדמ"ח באוניברסיטה? וכמה עוד השקעה בבית בשבוע?

הערה - אשמח אם תוכל לערוך את ההודעה ולהסיר את החלק עם החוות דעת שלילית, בגלל זה העדפתי הודעה בפרטי.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2023 14:58
תחליט אם אתה עושה תיזה קודם כל.

יש חשיבות גם למנחה שיהיה לך, יש לי חבר שהדרים עד ב״ש כדי לעשות תיזה אצל מנחה שממש רצה.

כל המטרה בסוף התואר השני זה לצאת עם תיזה, לא רואה טעם לסיים תואר בלי.
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2023 15:10
"רצה" מה פירוש (לפי מה חשב שהוא המתאים, רק שמע עליו שהוא חזק בתחום של הנושא למחקר או היכרות שמעבר)?

במה זה תלוי שהמנחה יסכים (בהתאם לנושא/יכולת של הסטודנט)?
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2023 16:03
לצערי אני לא יודע לענות לך, אני רק יודע שהוא הלך לכנסים ושמע והייתה גם התכתבות בינהם.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2023 12:47
כל הקורסים במכון ויצמן במחלקה למדעי המחשב מועברים באנגלית?
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2023 14:39
אם מישהו, כולל המרצה, מבקש אז הקורס באנגלית.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2023 21:07
מבין הקורסים שאני עשיתי שם כולם חוץ מאחד או שניים היו באנגלית
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2023 17:46
בטכניון יש תואר שני בפקולטה למדעי הנתונים עם התמחות ב-data science

האם זה די שקול לתואר שני במדעי המחשב בהנחה שמחפש קירבה לתחום ה-ML (כי יכול להיות שלשם יותר רלוונטי להירשם בטכניון וגם טוב מבחינת הקירבה)?

נכון שציינתי שהסיבה לתואר שני היא עקיפה (למרות שכן רציתי לעשות ללא קשר למה שהזכרתי), אבל יש איזה שהוא ערך מוסף לתואר בקבלה לעבודה, שכר, תפקידים בכירים יותר (וכן במקרה שהזכרתי להשכיח תקופה שלא עסקתי בתחום)?

בתואר שני עובדים במשרת כמעט מלאה או נהוג לחפש משרת סטודנט?
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2023 19:03
חזרו אליי ממקום מסוים והיו יחסית גלויים ביחס לאחרים, והראו ממש חשדנות למה לא עסקתי בתחום אחרי התואר, למה הלכתי להיות פרילנסר ולא חיפשתי עבודה במקום (נתתי תשובות מניחות את הדעת, אבל גם בסיום סיימו מהוססים), וזה הדגים באופן מסוים מה הרבה מקומות חושבים ולמה לא מתקדמים הלאה או לחלוטין לא מתקשרים לכתחילה.

שמתי לב גם שאין להם מושג בדיוק מה זה אומר פרילנסר (חושבים שזה פרויקטים עצמאים ולא עבור לקוחות - למרות שרשום מפורש שזה עבור לקוחות).

חשבתי האם זה נכון לרשום ממש את כל הפרויקטים שעשיתי בתור פרילנסר ולרשום עבור איזה חברה זה היה (במצב הנוכחי רשמתי מקום אחד עיקרי (לא רשמתי את שם החברה אלה עשיתי הכללה שזה תחת פרילנסר) ופירטתי מה עשיתי, ורשמתי ב-section נוסף בהכללה מספר פרויקטים אחרים וטכנלוגיות שעבדתי במשותף לכולם (בלי פירוט ספציפי כמו הקודם)).

במיוחד מעניין לדעת מזווית ראייה של מראיין (אלה שבניכם בתחום הפיתוח) מה גורם לכם הבנה והתעניינות לגבי המתמודד?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2023 19:30
כן ,ככה זה . מניחים שאם היחת פרילנסר כנראה שלא מצאת עבודה טובה כשכיר, ואם אתה מנסה להיות שכיר שוב-לא הלך לך כפרילנסר .

אם למדת במכללה זה גם בעייתי .

במקומך הייתי סוגר עבודה מבלי להתחשב בשכר ,כדי שבמקום העבודה החדש תוכל להראות נסיון רלבנטי.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2023 20:46
(לא בפיתוח)

כמו שעמית כתב, כשאדם היה עצמאי וחזר להיות שכיר, ההנחה היא שלא הלך לו כעצמאי, כי כשלעצמאי יש מספיק עבודה פוטנציאל ההשתכרות גבוה בהרבה מאשר של שכיר.

ברור שייתכנו עוד תרחישים, אבל זה התרחיש שנראה כסביר ביותר בהיעדר מידע נוסף.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2023 22:28
מה שמצחיק שהלכתי להיות פרילנסר בלי ברירה כי בכלל לא נתנו הזדמנות שלא היה לי בכלל ניסיון אחרי שנעלמתי כמה שנים מהתחום.

בקיצור קשה לרצות את כולם, ולנסות לעשות מה שאפשר.

מה שמוזר למרות שעשיתי קורס בוטקאמפ כדי למכור משהו חדש ממש מהזמן האחרון (שזה אחד הדברים שהפריעו למראיינים בסבב החיפוש הראשון) אין בכלל התייחסות אליו, ואני בהחלט שומע על אנשים שבלי שום ניסיון בתחום ורק קורס בוטקאמפ מצאו עבודה עם משכורת שלא מביישת מהנדס תוכנה. כל אחד מה שנגזר עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2023 22:34
דרך אגב, שימו לב ש-2 התשובות האחרונות שרשמו כאן זאת הסיבה שהובילה אותי מהתחלה לפתוח את השאלה בשרשור כאן לגבי תואר שני.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2023 22:34
סיימת את הלימודים ,נעלמת מהתחום לכמה שנים ואז היית שנתיים פרילנסר? זה בעייתי אצל מעסיקים בדרך כלל , אבל בכל מקרה תואר שני לא יקרב אותך לעבודה.

אני לא יודע איך זה בפיתוח, אבל בתנאים האלה במקצוע שלי ,הייתי מתפשר על משרה של אחד שסיים תואר אתמול ,ולוקח כל שכר שיתנו לי . אחרי שנתיים מחפש מקום אחר כשיש לי נסיון רלבנטי יותר והעבר פחות חשוב.

לגבי משרה בתל אביב כשאתה גר בצפון -הייתי משנה את קורות החיים לתל אביב ,ומסביר בטלפון שאני עובר דירה בקרוב.מגורים רחוקים מרחיקים אותך מהמשרה. מעסיק בשנה הראשונה רק מפסיד כסף,על עובד במקצועות חשיבה , הוא לא ירצה לקחת סיכון שתפרוש כי מצאת משהו נוח יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2023 23:03
הדיון לגבי תואר שני בא לנסות לשכח את כל החשד סביב ההעילמות מהתחום וכל הקונספירציות כמו שרשמתם בהודעות האחרונות שגורמות למעסיקים להסתכל על זה בעין לא טובה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2023 00:39
אתה כנראה מציג את זה ב״עין לא טובה״.

אין שום בעיה לא לעבוד אחרי התואר בתחום ואין שום בעיה לעבוד על דברים קטנים כעצמאי, זה לגיטימי לחלוטין.

פשוט תגיד את האמת בבטחון והכל יהיה בסדר, אם אתה מפתח טוב שעונה נכון בראיונות לא אמורה להיות לך בעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2023 16:23
חבר ניסה להתקבל עם ממוצע 89. הוא נדחה מפאת עודף מועמדים על אף שהוא עבר את ציון הסף (גם באזור 90 לדעתי..).
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2023 21:39
תודה, צריך להתחיל ללקק למרצים במייל :)
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2023 10:35
אין עם זה שום בעיה, רק סיגנלינג לא טוב שיקשה מאוד על מציאת עבודה כשכיר.

לא נגזר על אף אחד שום דבר, אתה אדון לגורלך, הדור שלנו לכל אחד יש את הסיכוי להגיע רחוק, למרות שעדין כמובן יש נקודת פתיחה שונה.

לאורך כל הדרך לא לקחת פעם אחת ייעוץ מקצועי של מישהו מהתחום שיכול לעזור לך להבין איך אתה מספר טוב יותר את הסיפור שלך ומתנהל בראיונות כדי למצוא עבודה. (לפי תגובות קודמות)

אחרי תואר שני יהיה לך הרבה יותר קשה למצוא עבודה:

משרות שדורשות תואר שני וניסיון לא יקחו אותך בחשבון כי אין לך ניסיון שנראה טוב.

משרות התחלתיות עלולות לחשוב שאתה:

Over educated but under qulified

בקיצור אחרי תואר שני יהיה אפילו יותר קשה להתחיל, לדעתי אתה צריך ללמוד לשווק את עצמך ולמצוא עבודה. זאת לא משימה קלה כמובן.

מה שלא כל כך מסתדר זה שמצד אחד הצלחת למכור פרויקטים כעצמאי ולדלבר להרבה לקוחות שונים זה אומר שיש לך יכולות מכירה, סדר וארגון, יכולות תכנות טובות, תקשורת טובה ועוד, אבל עבודה כשכיר אתה לא מצליח למצוא.
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2023 10:52
אז לפי מה שאתה מתאר, אם עשיתי תואר(כל תואר) אני יהיה חייב להתקבל לעבודה ממש אחרי כי אחרת אני יתקשה למצוא עבודה.

אני חושב שזה ממש לא נכון, זה לא שחור ולבן, זה הכל תלוי איך פותח השרשור מציג את זה.

כמובן שאם יגיד בראיונות ״נכשלתי בראיונות עבודה לכן התחלתי לעבוד כעצמאי בלית ברירה״ זו בעיה, אילו יגיד ״רציתי לפתוח בית תוכנה משל עצמאי ולחשוב בגדול, לכן התחלתי לעשות פרוייקטים עצמאית כדי להבין את השוק״ זה סיפור אחר לגמרי.

אני עדיין מתעקש על מה שאמרתי קודם, אם הוא מפתח טוב(״טלנט״) אין שום בעיה עם הgap הזה באמצע.
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2023 10:54
ככל שאתה מחכה יותר נטל ההוכחה גדול יותר, מסכים?
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2023 10:57
ממש לא

מה בן אדם לא יכול לנסות את מזלו בתור עצמאי? לא יכול לעבוד במקצוע אחר שעושה לו טוב?

ביחד עם זאת, אם אני מתראיין לרמת סניור, והציפייה שלי לשכר היא כזו, כן אני אצטרך להפציץ בראיונות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2023 11:18
יכול הכל, אבל זה לא נראה טוב בעיני מעסיקים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2023 16:06
בכל זאת (שומר את זה כרגע כאופציה) אשמח לדעת קצת יותר אודות מה קורה במהלך הלימודים בתואר שני במדעי המחשב באוניברסיטה:

למשל:

- מה עושים בסימנרים?

- במה זה תלוי אם סטודנט ימצא מנחה לתיזה ועד כמה המנחה אמור לתת תועלת במהלך במחקר?

- מה מהלך הדברים (תהליך) שעושים בתיזה?

- מבין הקורסים שיש לעשות בתואר, בד"כ כמה מהקורסים כוללים מבחן כמו כל קורס רגיל?

- כמה זה יישים לעשות תואר שני לפי התכנית המומלצת ולהגיע רק פעם בשבוע ללימודים?

- כמה צריך להשקיע בממוצע בשבוע לשיעורים, עבודות וכו'?

- רוב הקורסים מחייבים נוכחים בתואר (אם לא, האם צריך להגיע כדי להבין את רמת החומר או אפשר להסתפק נניח בצילומים של מה שהועבר בהרצאה וכו')?

- מה רמת האנגלית שצריכה להיות לסטודנט אם זה ב-דיבור/כתיבה בשביל קורסים מתקדמים נניח או בשביל התיזה וכו'?

-את התואר נהוג לסיים (יחד עם התיזה) בשנתיים או שלוש?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2023 23:19
אני מרגיש שהגישה שלך תביא לך הרבה סבל במהלך הלימודים. בתארים גבוהים בהרבה מקרים מצפים מהסטודנטים ללמוד בבית ולהעמיק ולהשלים חומרי רקע שלא מועברים בשיעור. זה אפשרי אם מספיק רוצים לבחור קורסים שהם לא יותר מדי עבודה ולכן גם לרוב ממליצים למי שרוצה תואר שני בשביל הכותרת לעשות תואר שני לא מחקרי.

עבודה על התזה ממש קשה לעשות בלי הקדשה של אחוז ניכר מהזמן. בחצי שנה של משרה מלאה התקדמתי יותר ממה שהייתי בשלוש שנים של משרה חלקית. בעיני זה ממש כיף ומעשיר אבל אם זה לא משהו שאתה רוצה לעשות זה סבל. זה תהליך קשה ומלא בתחושת כישלון תמידית (חוויה משותפת לכל מי שאני מכיר שלומד תואר שני/דוקטורט)

לגבי השאלות הספציפיות

סמינריון זה בגדול לקרוא מאמר לעומק ולהציג אותו. כתלות בהכרות עם התחום יכול להיות ממש כבד או קליל.

לרוב אם התקבלת לתואר האוניברסיטה תעזור לך למצוא מנחה. הוא בגדול הדמות הכי משמעותית שיש לך בתהליך המחקר, הוא עוזר גם למצוא את הנושאים הרלוונטיים וגם להכווין לאיך לעשות את המחקר.

מבחנים זה מאוד תלוי אוניברסיטה. ככלל קורסים משותפים לתואר ראשון שני כנראה יהיו מבחן וככל שהקורס קטן יותר ככה יש יותר סיכוי שתהיה עבודת בית

קשה לעשות תואר עם להגיע יום בשבוע. לרוב המערכות לא מאפשרות להכניס את כל הקורסים ליום אחד ומומלץ להגיע לשיעורים כדי להבין מה הולך. במקרים רבים אין הקלטות ו/או סיכומים. זמן השקעה בשבוע זה אישי ותלוי כמה פורשים את התואר, בעיקר גם תלוי אם בוחרים קורסים לפי קושי או לפי עניין. היה לי מבחן בית שלקח לי שלושה חודשים והיו קורסים שלא השקעתי בהם הרבה כי היה לי רקע.

בתארים גבוהים כנראה כל החומר הכתוב יהיה באנגלית באופן גורף, בנוסף נדרש להיות מסוגל לקרוא מאמרים באנגלית. לעיתים קרובות גם מעבירים את הקורסים באנגלית.

לרוב מי שלומד במשרה מלאה מסיים בשנתיים שלוש, אנשים שלומדים במשרה חלקית מאריכים את התואר יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2023 12:00
אני מודה לך, תשובה מפורטת מאוד, תודה

לאלו שעושים בשביל הכותרת או משהו דומה, אין ממש חשיבות לאיכות של האוניברסיטה (כי אני מבין שזה חשוב יותר בצד המחקרי)?

התואר השני לא כיף כזה (גם למי אוהב את התחום וגם ללמוד)?

אז אני מבין ממך שכדאי לשקול לוותר על עבודה (ומה האלטרנטיבה משהו חלקי כמו להיות מתרגל וכו')?

באחת ההאוניברסיטאות אמרו לי אפשר לשלב לימודים מרחוק, רק שלא הבנתי כל כך מה פירוש ההגדרה (יש היום קצת יותר התקדמות בנושא של העברת הרצאות בזום וכו' או שזה היה נכון לפני 2-3 שנים שהמגיפה היתה בשיאה)?

רמת הכתיבה בכל מה שקשור בדקדוק וכו' צריכה להיות גבוהה רק בתיזה או שיש עוד מקומות שיכולה להיות לזה חשיבות?

עבודה בצד המחקרי במהלך התואר באוניברסיטה באיזה שהיא דרך יכולה להועיל לצד הניסיון המעשי שיהיה חשוב בתעשייה נגיד למשרות חוקר (כמו למשל בתחום ה-ML)?
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2023 13:17
לדעתי עדיין מעסיקים יסתכלו על זה שונה אבל לא בדקתי מעולם. בכל מקרה יש תכניות ללא תזה גם באוניברסיטאות טובות (נגיד ת"א, טכניון בפעם האחרונה שבדקתי).

התואר השני זה כיף אם אתה אוהב את זה. הקורסים זה דומה קצת לתואר ראשון רק שדורשים יותר עצמאות וכו' בלימודים והשלמות וכאלה. המחקר זה קשה, גם האנשים הכי מוכשרים שהכרתי שברו את הראש לא מעט והתקשו להגיע לתוצאות. לפעמים אתה מבלה חודש בלעבוד על משהו ובסוף לא יוצא מזה כלום. לכל מי שאני מכיר באקדמיה בערך יש סיפור על לעבוד שנה על מחקר ואז שמישהו יפרסם אותו קצת לפנייך. יש הרבה התמודדות עם תחושה של תסמונת מתחזה ולא להיות טוב מספיק. בעיני הסיפוק מגיע מזה שמשלמים לך כסף (אמנם המלגה זה לא המון, אבל אפשר להתקיים מזה) על לשבת ולחשוב על בעיות מאוד מעניינות ואפשר לגלות דברים חדשים. אם זה לא משהו שמושך אותך אני חושב שיהיה לך קשה.

תרגול זה לרוב משרה שאפשר לשלב עם הלימודים (בחלק מהמקומות גם ממש דורשים לתרגל בשביל לקבל מלגה). מדובר על חצי יום עבודה בשבוע ככה. מכיר אנשים שעובדים גם במתכונת של יום כזה בשבוע אבל זה יותר דומה למשרת סטודנט מקבילה לתואר מאשר לעבוד ולעשות תואר במקביל.

מניח שאם מעבירים קורסים בזום זה אפשרי בחלק הזה. לדעתי בצד של המחקר יש המון ערך ללהיות באוניברסיטה ולהיות פיזית עם הסטודנטים/חוקרים אחרים. להגיע בזמן הקורסים עוזר לפתח את הקשרים האלה.

חוץ מהתזה עצמה הכתיבה היחידה באנגלית שעושים זה הגשות של שיעורי בית. כן צריך להיות מסוגל לקרוא אנגלית מדעית ומאמרים באופן עצמאי.

לגבי ניסיון פרקטי, זה תלוי בתחום המחקר. יש לי מכרה שהתעסקה במחקר שלה בעיבוד תמונה רפואי עם ML מצילומי CT ו-MRI. המעבדה שלה עבדה צמוד עם שני סטארטאפים וזה היה ניסיון פרקטי בתחום. כשהיא עברה לתעשיה מן הסתם היה לה השלמות לעשות אבל זה כן היה אפליקטיבי. מצד שני, בנושאים יותר תאורטיים לומדים פחות כלים פרקטיים (יש גם משרות שרלוונטיות לזה אבל ממש ממש מעט).
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2023 14:46
אני מבין שבכל מקרה בשנה של התיזה בכל מקרה מומלץ פחות לעבוד (מקס' משהו מינימלי של 1-2 ימים בשבוע)?

מה בערך היקף המיגלה שנהוג לשלם (סביב 6K)?

להיות חוקר בתחום מ"ה בהקבלה מסוימת דומה למפתח אלגוריתמים בתעשייה?

יש משהו דומה לתנאי קבלת מילגה שבמקום מתרגל להיות עסוק במחקר בצורה כזאת או אחרת וייחשב?

אם אני מבין מלבד הקורסים שלוקח, צריך לבנות על זה שצריך יהיה להגיע ימים נוספים באוניברסיטה (אם ככה אם המרחק נסיעה לאוניברסיטה שעתיים לכל צד, כדאי להתפשר על אוניברסיטה במיקום קרוב יותר אבל עם שם פחות נוצץ?

בעצם כל השיעורי בית בתואר שני הם באנגלית?

אז אפשר לכוון מראש שתחום המחקר שלוקחים יהיה פרקטי ומעשי גם לתעשייה וגם מספיק מעניין למחקר?

אם אני מבין נכון, מי שעושה תואר שני עם תיזה מכוון כבר מראש להמשך לימודים לכיוון דוקטורט או לא בהכרח?
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2023 16:45
בגדול נשמע נכון לגבי היקף עבוד. זה באמת האזור של המלגות אבל משתנה בין מוסד לימודים ומנחה.

לגבי הקבלה למפתח אלגוריתמים זה תלוי בתחום המחקר הספציפי. לרוב גם בתחומים היישומיים יותר באקדמיה מתמקדים בלבנות אלגוריתם עובד כלשהו ולא בהכרח להתאים אותו לסביבת עולם אמיתי וכל מיני שיקולים כאלה.

תלוי מוסד לימודים, לרוב אין דרישה לתרגול אבל יש דרישה להקדשת זמן ללימודים (להקדיש לפחות X ימים בשבוע ללימודים).

לא יודע לתמחר את זה עבורך. אני כרגע נוסע שעתיים בערך לקמפוס לכיוון אבל זה רכבת וזה רק 3 ימים בשבוע אז זה עובר סף מבחינתי. כנראה כל מקום בארץ חוץ מחיפה ובר אילן הוא ברמה לא רעה. גם שמה יכול להיות שיש מנחים ספציפיים ברמה גבוהה, אבל לא מכיר מספיק.

תלוי מוסד. קורסים משולבים עם תואר ראשון יותר סיכוי שיהיו שיעורי בית בעברית.

בסוף תחום המחקר שלך קשור למנחה ולהעדפות שלך. מי שמעוניין בתחום יותר יישומי בוחר מנחה שזה מה שמעניין אותו. צריך מן הסתם שיהיה פרופסור שמתעסק בתחום שאתה רוצה להעמיק בו.

לגבי דוקטורט רוב האנשים שלומדים לתואר שני גם עם תזה לא ממשיכים לדוקטורט. דוקטורט זה עוד השקעת זמן משמעותית וזה נקודת יציאה נפוצה בסוף התואר השני.
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2023 17:31
אני כרגע לומד במשרה מלאה. אני פשוט לומד מהבית חלק מהשבוע.

לגבי איך מעסיקים רואים את המוסד אני לא מכיר מספיק בשביל להגיד משהו אינטליגנטי.
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2023 18:34
יש חשיבות גדולה לשם המוסד, אין דין מכללת כנרת כדין אוניברסיטת תל אביב
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2023 19:07
התכוונתי דווקא חשיבות בין האוניברסיטאות השונות (בין אלו שבטופ לבין אלו שפחות)?
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2023 09:55
באופן לא מתכוון, נחשפתי היום להתכתבות פנימית בין חברת כ.אדם לבין המעסיק עבור משרת פיתוח עם ניסיון של 3 שנים, והמעסיק אמר (לחברה עצמה ולא התכוון שאדע , רק שהנציגה בלי כוונה אמרה לי) שפרילנסר לא נחשב בעינהם כניסיון וגם לא ממש מוצא חן בעינהם שעשיתי קורס תיכנות דווקא אחרי שכבר יש ניסיון בתחום.

האם צריך להציג אולי הכל אחרת ואולי בכלל לא לרשום אודות הקורס תיכנות (שהיתה איזה מחשבה שזה יכול להועיל)?

לא זוכר איפה ראיתי בהודעות כאן, אבל מישהו רשם משהו לגבי מה הבעיה לנסות את מזלו ולפתוח בית תוכנה.

האם אפשר להציג את העבודה בתור פרילנסר בתור (בסוג של הקבלה) לבעל בית תוכנה (או שאלו הגדרות שונות לחלוטין למרות הדימיון בינהם רק להיות עובד יחיד) שאולי גם פה יציג את באופן אחר אולי קצת פחות בעייתי כלפי המעסיקים?
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2023 12:26
לא כי זאת לא האמת וזה גם יכול לתת סיגנל שאתה מנסה להיות יזם ולכן לא תתאיםֿתדמיד במשרת שכיר.

תלוי איזה קורס, אבל כן זה יכול להיראות מוזר.

פרילנסר זה ניסיו מעולה לדעתי, פשוט הרבה אנשים רושמים סתם שהם היו פרילנסרים למרות שהם בפועל היו בעיקר מובטלים ואולי הצליח להשיג איזה פרויקט או 2 שהם מכרו בזול. צריך לשווק את זה כמו שצריך, אולי להזכיר שמות של כמה לקוחות שהיו ולהסביר בדיוק על סוג הפרויקטים שעשית.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2023 14:26
קורס FS

חלק גדול מהמגייסות שבד"כ הסינון הראשוני עובר דרכן, אין להן מושג מה זה פרילנסר (אף עפ"י שרשום בפירוט פרויקטים ולקוחות בקו"ח), הן בטוחות לרוב שזה פרויקטים בסגנון לימודי וכו' (אבל גם ניכר מהאנשים הטכניים עצם השם "פרילנסר" מסמן את הניסיון של המעומד כלא רלוונטי הגם שזה שייתכן מגיע מדעה מוטעית).
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2023 14:37
באמת?
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2023 23:02
שמתי ליד כל פרויקט את שם החברה אבל זה לא עוזר, וגם קיבלתי תשובה רישמית מאחת החברות דרך צג ג' שהיא לא מקבלת פרילנסרים לעבודה ולא לוקחים את הניסיון שלהם בחשבון ובכלל מפריע להם שאם כבר אדם היה פרילנסר זה שהוא עבד על מספר פרויקטים ולא אחד זה חסרון עבורן (וגם עבור הרבה אחרות, רק שלא אומרים בגלוי, שלא נדבר על חברות הגדולות באמת ש-למשרות עם ניסיון כלשהו, לא סופרים את הניסיון של פרילנסר ואף אחת מהן לא חוזרת ).

אם במקום לרשום פרילנסר, רושמים את השם הייצוגי שמפרסם איתו ברשת (כמו שם החברה), האם מראיין רואה בזה סוג של הטעיה למרות שבשיחה ראשונית מסביר את הניסיון בתור פרילנסר (זה נועד להבהיר את פני הדברים שלא ייפסלו הזדמוניות על הסף לפני שבכלל מרימים טלפון או איזה מגייסת שלא מבינה את ההגדרה)?

בנוסף אני תוהה, חלק מוחץ של בוגרי מדמ"ח/מ.תוכנה אין להם ניסיון כלל ומקבלים הזדמנות ראשונה בלי יותר מדי שאלות וחקירות, אז על אחת כמה וכמה אם כבר יש ניסיון כלשהו, למה (מי שכאן מראיין) הייתם פוסלים אדם כזה (בגלל המסלול הלא רגיל או בגלל הרגלים שאולי קנה שקשה לשנות לדעתם)?

ולמה שתואר שני לא יצור סוג של תיקון, כמו שיש בוגרי תואר ראשון שמיד ממשיכים תואר שני ואז מחפשים עבודה (תוך כדי או בסיום) ומתקבלים (גם עניין המסלול)?
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2023 11:29
ניסיון לא תמיד נמדד בזמן. יש עוד פרמטרים. אולי תנסה להגיש למשרות עם פחות שנות ניסיון.

בדרכ התואר מעיד על זה שהצלחת ללמוד דברים קשים. להיות פרילנסר לוואי דווקא מעיד על אותו דבר.

בהחלט יכול לתת את אותו הסינגל אם זה מה שחסר לך.

לדעתי אתה לא מנסה להבין מה חסר לך
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2023 11:51
אני מגיש לכל משרה מרמה של בלי ניסיון בכלל ועד טווח של 3 שנים. למשרות בלי ניסיון לא קיבלתי בכלל טלפונים (מלבד ראיון אחד, וגם שם לא המשיך אחרי הראיון הפרונטלי למרות שלא סיפקתי שום דבר יוצא דופן של ידעו לפני הראיון הטלפוני).

אני מבין בוודאות שהרבה חברות קטנות, לא מרגישות בנוח לקבל מעומד שהנתונים שלהם קצת גדולים ביחס לממוצע שעובדים אצלם (בגלל שלל חשבונות), מצד שני הבעיה שהחברות שכביכול היו אמורות להיות קהל היעד הרלוונטי, שוללות על הסף (מאיזה סיבה שלא תהיה, אבל זאת העובדה).

בעיקר חסרה לי הזדמנות שווה כמו שכל בוגר תואר רגיל מקבל לעומת החקירות והדרישות לתת הסברים "ללמה" עשית ככה ולא עשית אחרת וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2023 13:08
אם אפשר לסכם את הנושא,

העולם לא פייר, לא כולם מתחילים מאותה הנקודה, לא מקבלים הזדמנויות שוות, ולפעמים זה לווא דווקא בגלל כישורים רלוונטים אלא בגלל דעות קדומות, נסיון עבר שלא מתאים לבן אדם שיושב מולך, או סתם גזענות.

אם תקבל את זה כמו שזה, ובמקום לחפש למה המעסיקים לא בסדר ואכלו לי שתו לי, תתחיל לנסות להבין איך אתה יכול להשתפר בX זמן הקרוב כדי להעלות את הסיכוי שלך למצוא עבודה , זה יתרום לך אישית הרבה יותר (לפי דעתי).

עזוב אותך איך הם לא בסדר. מה אתה יכול לשפר שיעלה אותך למעלה? מה בראיונות גורם לאנשים להרים גבה שהם שומעים? לפעמים זה בצורה שמציגים את זה ולא תאכלס מה שזה.

יש מספיק אנשים בתעשייה בלי תואר. אין בך שום דבר לא בסדר. קצת פחות להתלונן ויותר לעבוד