⬅ חזרה לאינדקס

מה הפרמטרים לבחירת קרן כספית

🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2023 05:57
שלום, מהם הפרמטרים לבחירת קרן כספית?

ראיתי המון קרנות דומות ואני לא יודע לבחור בינהן. הסתכלתי על פוסטים שצוללים לעומק בעניין תשואה תיאורטית או כל מני פרמטרים שאני בכלל לא בטוח שהם רלוונטיים. בנוסף, האם באמת קרן כספית היא חסרת סיכון כמעט לגמרי? אני זוכר שגם אמרו זאת על אגח, אבל ברגע שהריבית עלתה הערך הסחיר של האגח ירד. למיטב הבנתי קרנות כספיות משקיעות המון גם באגח.

תודה לכולם
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2023 09:57
זה בגלל שהן דומות. ככה הן אמורות להיות. חברות פיננסיות שונות מציעות מוצרים דומים (במקרה זה קרנות כספיות) כשם שכל חברה מסחרית בתחום אחר מציעה מוצר שדומה למוצר של חברה אחרת. איך אתה יודע להחליט בין פפסי-קולה לקוקה-קולה, או כל השוואה אחרת שאתה עושה עשרות פעמים כצרכן בהחלטה אישית?

תבדוק מה מכילות הקרנות, ואם אתה מגיע למסקנה שהרכיבים דומים, אז לפעמים מחליטים לפי טעם אישי.

אם תבדוק מה מכילות הקרנות תגלה שמדובר באג"ח קצר (מאד). תנסה להבין עד כמה זה משפיע על החשש שהעלית.
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2023 10:03
כתבו פה בפורום שזה לא באמת משנה. אני משקיע באיילון בגלל שדמי הניהול הכי זולים אבל אני לא משלה את עצמי ודי ברור לי שבינואר הקרוב הם יקפיצו את דמי הניהול ויישרו קו עם שאר בתי ההשקעות (שגובים 0.1-0.15%).

כמו כן יש היגיון לפזר בין בתי השקעות (אם כי יש שטוענים שזה שיקול זניח). כך לדוגמא אם בתיק שלך יש קרן אג"ח של הראל אז הגיוני לבחור קרן כספית של חברה אחרת.

קרן כספית משקיעה לטווחים קצרים מאוד (בממוצע עד 90 יום). זה אומר סיכון מאוד נמוך. אם מדינת ישראל או בנק גדול יפשטו רגל מחר בבוקר זה יפגע מאוד בקרן כספית. אם יהיו תנודות חריגות בשוק או בשער הריבית זה גם יכול להשפיע. לדוגמא במרץ 2020 קרנות כספיות איבדו עד אחוז מערכן בפרק זמן מאוד קצר. בקיצור, יש סיכונים אבל מקובל להתייחס לסיכונים הללו כאל סיכונים זניחים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2023 12:09
מה גרם לירידות ב2020? איך המצב בשוק המניות השפיע על ההשקעות שהן מקמ ואגח קצר מועד? הערך הסחיר ירד סתם כך כו שהnav ירד גם הוא?
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2023 02:36
לא יודע ספצפיית על 2020 בנוגע לאגח העלאת ריבית מורידה את מחירי האגחים אם מדובר באגח שאתה כבר מחזיק בו אז מה שמוריד אותו זה שינוי בציפיות מציפייה להעלאת ריבית איקס לאיקס פלוס משהו והעלאת ריבית שהיא יותר גדולה מהציפיות. לגבי מקמים העלאה והורדת ריבית לא אמורים להשפיע על המחיר שלהם כל כך כי המח שלהם מאוד מאוד נמוך. אבל בהורדת ריבית המחיר של המקמ שאתה מחזיק בו טיפ טיפה יעלה אם ההורדה היא לא כזו שהשוק תמחר כבר, אבל המקמ הבא שתקנה תהייה לו ריבית יותר נמוכה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2023 16:25
אתה יודע להגיד למה במרץ 2020 הקרנות הכספיות ירדו באחוז? ולמה לקח להן שנתיים לחזור לעצמן? בכל מקום מדברים על זה שהסיכון בקרן כספית הוא זניח וזה לא נראה ככה
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2023 17:56
הקורונה גרמה לגל משיכות, מה שאילץ את הקרנות להנזיל נכסים בהפסד.

לקח שנתיים להתאושש כי כשהריבית במשק שואפת לאפס, זה בערך הזמן שלוקח לעשות 2% תשואה.