⬅ חזרה לאינדקס

הבדלים בהמרת מט״ח - כאל / מקס / ישראכרט

🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2023 11:39
היי,

בהנחה ואני משתמש בכרטיס אשראי מאסטרדקארד , באותם תנאים בכל הנוגע לעמלת מט״ח, ואני מבצע 3 חיובים ברגע נתון ב3 כרטיסים שונים - מאסטרקארד של מקס, מאסטרקארד של כאל, ומאסטרקרד של ישראכרט

האם סכום החיוב בשקלים יהיה זהה בכולם? בין אם זה ב14 המטבעות להם שער יציג בבנק ישראל, ובין אם זה מטבעות אחרים?

הסיבה שאני שואל היא כי אשתי משתמשת כבר שנים במאסטרקארד של רעות תקני לי בחברת מקס , ובחודש האחרון ביקשתי ממנה לחייב את המאסטרקארד של כאל (גם 1 אחוז עמלת מטח) היא טוענת שמאז מרגיש לה שהסכום בשקלים המחויב גבוה משמעותית מזה שהיה במקס , היא בודקת בעת הקניה עלות בשקלים בגוגל (לדעתי גוגל מציג המרה דרך yahoo) ומשווה למה שחויב, טוענת ששנים דרך רעות תקני לי מקס זה הבדל ממש זניח ופתאום עכשיו בכאל היא רואה סכום גבוה ב5-10 אחוז

יכול להיות שיש הבדלים?

תודה לעוזרים
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2023 11:58
תוכל לצרף נתונים לדוגמא?
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2023 12:01
לא צריך לבדוק בגוגל. עבור מטבע עם שער יציג, צריך לראות מה יום החיוב בפועל באשראי (לרוב יום-יומיים אחרי יום ביצוע העסקה) ולהשוות לשער היציג באתר בנק ישראל.

יכול להיות שעכשיו שער הדולר תנודתי יותר, אז ההבדלים בולטים יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2023 12:04
הגם שאתה צודק, בדיקה בגוגל במועד הקנייה היא היחידה שרלוונטית.

מה איכפת לי מה שער ההמרה ושאר דברים יומיים אחרי, אני רוצה לדעת שברגע הקנייה, אני מחויב לפי השער באותו רגע.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2023 12:09
חברת האשראי לא מחייבת אותך לפי השער ברגע הקנייה, אלא לפי השער כמה ימים לאחר מכן. למה? לא יודע, אבל זה המצב בפועל.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2023 12:37
ולא רק זה, גם הספק לא תמיד מחייב מיד
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2023 12:45
כן

לא.

איכפת לך השער ביום ההמרה.

כתלות במנפיק, ההמרה יכולה להתבצע ביום הקניה או ביום החיוב בפועל.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2023 13:25
למה במטבעות אחרים לא ? מתבצעת המרה ממטבע העסקה לדולר, ומהדולר לשקל, כולם מאסטרקרד זאת אומרת ההמרה ממטבע מקור לדולר לפי שערי מאסטרקארד העולמית, למה שיצא שונה?
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2023 14:17
סליחה, פספסתי ששניהם מאסטרכארד.

יכול להיות הבדל בין שער מאסטרכארד לשער ויזה, אבל באמת פחות סביר שיהיה הבדל בין שערי מאסטרכארד של 2 מנפיקים (אם כי יכול להיות שאחד ממיר לאירו והשני לדולר או משהו כזה)