⬅ חזרה לאינדקס

למכור RSU עכשיו או לחכות לפנסיה ולחסוך מס

🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2023 16:53
יש לי התלבטות ואשמח לעזרה.

אני עובד בישראל בחברת הייטק אמריקאית, יש לי אופציות RSU מהעבודה שמוחזקות בבנק אמריקאי ורובן כבר הבשילו למניות.

כשאני מוכר את המניה אני משלם מס פירותי מקסימלי 60% (מס הכנסה מקסימלי + ביטוח לאומי + מס בריאות) על החלק של מחיר המניה בזמן קבלתה, ועל הרווח 25% מס הוני.

הבנתי שהמס הפירותי קבוע לכולם כי הם לא יודעים מה המס השולי של כל אחד ובהנחה שהמס השולי שלך נמוך אתה יכול לעשות תיאום מס בסוף השנה.

חשבתי על האופציה לשמור את המניות לתקופה בה לא אעבוד ואז אני מניח שלא אשלם מס פירותי בכלל.

האם ההנחה הזאת נכונה?

אני מודע לעובדה שזהו סוג של הימור כי יכול להיות שהמחיר של המניה ירד עד אז (כרגע היא בשיא של כל הזמנים...)

מתלבט מה לעשות אשמח לשמוע תובנות שלכם.

אם רלוונטי, כרגע אני לא זקוק לכסף הזה ויש לי חוץ ממנו תיק השקעות נכבד לטווח ארוך.
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2023 17:44
אין לזה תשובה ,וכל עובדי גאמפה איתך באותה סירה

מצד אחד "מה הסיכוי שגוגל תיפול" מצד שני תראה את נוקיה.. פעם IBM היתה הכי גדולה וכד

אני מכיר מספר פתרונות :

1. הרווקים לוקחים שנה הפסקה ומטיילים בעולם, בשנה הזאת המס השולי הוא אפס, ואז מוכרים כמות נכבדת .. נניח חצי מליון. ואז אתה עד 35% מס (ועוד 12 ביטוח לאומי)

2. נשים משתדלות למכור בשנים של חופשת לידה, שכן יש שם תקופה שהן לא עובדות ולא מקבלות ביטוח לאומי

3. מושכים את זה לפנסיה

4. נהנים מהכסף עכשיו. אגב, המס הפירותי הוא על גובה ההענקה, השאר זה רווחי הון, אז זה פחות נורא. אם קיבלת מניות ב100 דולר ועכשיו הן 400 דולר. תשלם פירותי על 100 ו25% על ה300 .. לכל החברות יש סעיף 102
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2023 17:45
אך ניתן לחפש בפורום שרשורים דומים
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2023 23:40
בנוגע לביטוח לאומי אני יודע שאם אתה עובר עבודה אתה משלם בט"ל פרוס על התקופה בעבודה הקודמת כלומר עבדת מ2010-2020 בחברה X ואז ב2021 עברת חברה, אם מכרת מניות של חברה X הם מחשבים את הבט"ל לפי 12 החודשים האחרונים בחברה X, וזה גם אומר שאם הגעת למשוכרת גבוהה די מהר לא תשלם בט"ל כי יש תשלום חודשי מקסימאלי