⬅ חזרה לאינדקס

אסטרטגיה להעברת תיק מנוהל להשקעה פאסיבית

🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2023 20:14
- מדובר בתיק של פנסיונרים, שלא מושכים ממנו כספים, ואין תוכניות למשוך ממנו כספים בשנים הקרובות (רובו כנראה ייועד להורשה). יתכן שבעתיד חלק מהכסף ישמש לרכישת דירה נוספת

- גודל התיק הינו בסדר גודל של 5 מליון

- מושקע כרגע בתיק מנוהל, בסיכון ״בינוני״ כ 30 אחוז מניות

- יש סיבולת לספוג ״תיקונים״ בשוק. שרדו כבר אינספור מפולות בעשורים האחרונים

עשיתי חיפוש בפורום, אך לא מצאתי תשובות שסיפקו לי את התשובות, בשל הסכום הגדול, ובשל סעיף ד׳.

כמו כן, אני רוצה לציין שאילו היה מדובר בזוג צעיר בתנאים האלה (כרית הכנסה, אין צורך ממשי לחיות הכספים האלה, וכו׳), אני חושב שהיה נכון אף לבנות תיק עם 80% מניות.

אז מה יכולה להיות אסטרטרגיה טובה למכור את התיק ולקנות תיק פאסיבי?

מספר נקודות שאני מחפש עליהם תשובה:

א. מהו הרכב תיק פאסיבי מתאים בהינתן התנאים הכתובים מעלה בבחינת הרכב של אגח/מניות/ישראלי/חולֿ.

ב. כיצד לבצע את השינוי בתיק: בבחינת מתי למכור, איזה חלק ממנו, ואם לבצע זאת בחלקים על מנת למצע?

ג. בהמשך לב׳ - כרגע רוב התיק מושקע באגחים ישראליים, האם להשאיר חלק מהם (אוכל להשיג רשימה של מה קיים בתיק) בהתחשב שאגח ישראלי עם מחמ ממוצע (שכבר קיים בתיק) צפוי לתת תשואה עודפת בשנים הקרובות, אולי אף להשאיר 20-30 אחוז מהקיים ולמכור את השאר ולקנות מניות?

ד. אני יודע שזאת שאלה שלא אוהבים פה, אבל מכיוון שמדובר בתיק גדול, ובדגש על המצב הכלכלי העולמי, והפוליטי המקומי, האם יש טעם לבצע את השינוי בצורה מדורגת (בהמשך לב׳), או אף לחכות עם המהלך באופן כלשהו? (הרי לא מדובר בכסף חדש, והכסף בכל זאת כבר מושקע בצורה יחסית סולידית).

תודה מראש לעונים :)
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2023 21:16
מי לוקח את האחריות אם ה"רפורמה" לא יוצאת מוצלחת?

יש בני משפחה אחרים בתמונה?
🕒 פורסם בתאריך: 10/07/2023 20:40
אפשר לשאול את השאלה הזאת לגבי כל החלטה שתתקבל.

היא תהיה כמובן בהסכמה.