⬅ חזרה לאינדקס

סתם מחשבה שעלתה לי וקשה לי למצוא את הקאץ' הכלכלי

🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2023 15:56
ההלוואות בישראל יקרות באחוזים אפילו משכנתא 6,7,8% שלא נדבר על אחרות

למה אי אפשר לקחת הלוואה ממקום עם ריבית נמוכה נניח טורקיה

לקנות עם הלירה הטורקית שקלים ולהחזיר את ההלוואה שגם ככה תישחק מאינפלציה וגם בריבית נמוכה של הבנקים הטורקיים

אף גוף לא עושה את זה אז כנראה שזה לא יעבוד.. לא חושב שאני אמציא את הגלגל

אבל אני לא מצליח להבחין איפה השיטה כושלת
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2023 15:59
תשאל את אליעזר פישמן
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2023 16:27
לא יודע אם צחקת או כתבת ברצינות על טורקיה.

זה מאתמול:

נגידת הבנק המרכזי החדשה של טורקיה, חפיזה גאיה ארקאן, החליטה היום (ה') להעלות את הריבית מ-8.5% ל-15%.
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2023 16:59
איזה כיף שהריבית עלתה בדיוק ל15% בטורקיה מ8% וארדואן החליט שריבית גבוהה חשובה לכלכלה פתאום. לא מומלץ להמר שם.

הריבית בישראל נמוכה מדי לטעמי ביחס לסיכונים פה. הריבית פה אפילו מתחת לארה"ב.
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2023 17:25
תקרא על carry trade.

השיטה קיימת אבל פערים אבנורמליים כאלה משמעותיים בין מדינות שאפשר לנצל ככה לא באמת יכולים להתקיים ומאזנים אותם לפני שבכלל מתפתחים.

היכן שיש אינפלציה גבוהה נדרשת ריבית גבוהה לדכא את הסחרור.

ספציפית בטורקיה הכלכלה מחורבנת וכפי שהזכירו האינפלציה גבוהה מאד מה שדווקא מחייב להעלות ריבית (כפי שנעשה רק אתמול הבנתי) אז אין פה בכלל שאלה.

בנוסף התרגיל שלך כפי שתיארת אותו היה כרוך בסיכוני מטבע, תשלום עמלות המרה דו כיווניות (שזה כבר 2 או 3 אחוזים אוכל לך), מיסוי אפשרי וגם תמחור ריבית משמעותית גבוה יותר מעצם העובדה שקיבלת כסף מבנק זר שלא מכיר אותך ויהיה קשה ויקר לו להיפרע ממך מעבר לגבול (בהשוואה לאזרח של אותה מדינה עם היסטוריית אשראי מצוינת למשל). בנוסף עשויות להיות בכל מני מדינות רגולציות נגד פעילות כלכלית כזאת של זרים.

אפשר אגב גם בכיוון ההפוך לקנות אג"חים של מדינות כושלות עם ריביות פנטסטיות אבל זה הימור גדול מאד.
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2023 23:39
למה זכרתי שהריבית שם נמוכה כי ארדואן משאיר אותה נמוכה בכוח

טורקיה לא דוגמה טובה

מה לגבי יפן?

אינפלציה דומה לישראל וריבית אפסית
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2023 23:45
נמוכה ביחס להיפר אינפלציה שיש להם.
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2023 21:41
כי ארדואן דחף את הריבית למטה, כי באיסלם אסור ריבית. פיטר כמה נגידים, נתן לאינפלציה לעלות, ושמר על ריבית יחסית נמוכה. לא ברור למה השינוי. עדיין ריבית מתחת לאינפלציה.

עוד מדינה שאתה לא יודע עליה כלום. כזו שנמצאת באיומים גאופוליטיים מתגברים, התנקשות בראשי ממשלה, וכו. כל מקום והצרות שלו. בא לך להמר?
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2023 21:58
זה קיים גם באמריקה ובישראל