⬅ חזרה לאינדקס

חלוקת התיק בין איריות לאמריקאיות?

🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2023 16:06
שלום,

כבר כמה חודשים שהתחלנו להזיז את הכסף מהארץ לחו"ל

מניח שדובר פה כבר אבל לא מצאתי את הנקודה הספציפית הזאת.

אנחנו צעירים וזה אזור המיליון, אבל לא בטוח בדיוק אם וכמה כסף אצטרך בשנים הבאות

מה שחשבתי זה חלק מהתיק לשים באיריות וחלק באמריקאיות ככה שאותן אוכל לפדות אם יהיה צורך. חשבתי על אזור ה50-70% באמריקאיות.

החלק המנייתי שחושב עליו בגדול:

50% VTI או האלטרנטיבה האירית

25% VWRD\VXUS

15% USSC

10% ZPRX

עצות? מחשבות?
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2023 16:08
תוכל לפרט מה האירוע שיוביל אתכם לפדיון, ואיך החלוקה בין אמריקאית לאירית יעזור לכם להתכונן אליו?
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2023 17:15
לא הבנתי למה לחלק בין איריות לאמריקאיות.

אתה מודע לזה ששני הקרנות הללו עוקבות אחרי מדדים שונים לגמרי?

חוץ מזה שVWRD מחלקת, למה לא את VWRA הצוברת?

אתה מודע לכפילות של זה מול VTI/VXUS?

ואם זה להשלמה של VWRA, למה רק אירופה וארה"ב ולא קרן על מניות קטנות בכל העולם?
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2023 18:23
את החלק שאתה מתכנן לפרוע מוקדם, למה לא לשים בבורסת תל אביב, בקרנות חוץ איריות עם מדד המחירים כבסיס הצמדה לצרכי מס?

הרי אם מדובר על טווח ארוך, אז הדעות חלוקות, אבל כאן בפורום יגידו לך שמכיוון שרוב הפדיון הוא רווח אז ההבדל במסוי שולי.

אבל אם מדובר על טווח בינוני–קצר, אז עדיין ההפרש הוא משמעותי במסוי.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2023 18:26
נראה לי שאין הגיון בלפדות קרנות איריות מוקדם כיוון שישלם כפל מס.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2023 18:37
איזה כפל מס? המסוי הוא על בסיס הצמדה למדד

המס במכירה הוא על הרווח מעל עליית המדד. אז נכון שהקרן שילמה 10% מס על הדידבדנד, עדיין זה פחות מתשלום 25% מס על הדיבידנד באמריקאיות ועדיין תשלום על הרווח לפי בסיס דולרי בסוף.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2023 19:10
על הדיבידנד

אתה שוכח שבנוסף ל10% שהקרן שילמה אתה תשלם עוד 25% במשיכה, בניגוד לאמריקאיות ששם משלמים רק פעם אחת 25% וזהו.

לא בטוח אם הצמדה למדד מכפרת על זה.

בגדול, קרנות איריות צוברות משתלמות להשקעה לטווח ארוך של מעל 20-30 שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2023 20:19
צודקים, לגמרי יכולתי לפרט יותר.

בגדול, לא רואה את עצמי קונה בית או משתמש בכסף הזה בזמן הקרוב מבחינתי שהכסף ישאר שם גם עשרות שנים.

אבל, פשוט מודע שאין לי יכולת לצפות את העתיד לגמרי.

ההיגיון שחשבתי עליו, הוא שאני מניח שבחלק גדול מהכסף אני לא אגע עוד עשרות שנים ולכן יכול לתת לו להיות באיריות

ועוד חלק שאני חושב שיש מצב שאני אגע בו, נגיד 40% אני אשים באמריקאיות ואז אותו אני אמכור אם יהיה צורך.

בנוגע לחלוקה רשמתי למעלה את ההגיון שלי. רק לאחרונה נכנסתי לזה אז באתי לפה לשמוע להבין אם יש בזה היגיון ואם לא למה.

VWRD\VXUS - כן האמת צודק, לא מצאתי אלטרנטיבה אירית לVXUS בינתיים - אם ממש ארצה איריות יכול לפרק למתפתחות ומפותחות.

ולגבי המניות ערך קטנות - כן יש חפיפה אבל הבנתי שיש טעם לתת להן משקל יתר.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2023 20:21
חלילה לא נכנס לפוליטיקה והכל, אבל קצת חושש לעתיד אז החלטתי שאני מנתק את הכסף מהארץ ליתר ביטחון
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2023 21:03
אם אתה לא יודע אז למה לא לשים הכל באיריות וזהו?

גם אם תאלץ למכור, ה"נזק" לא יהיה כזה גדול.

לא צריך אלטרנטיבה ל VXUS. אתה יכול לקנות את VWRA במקום השילוב של VXUS ו VTI

או שאתה יכול לקנות IMID ואז זה מכסה לך הכל כולל חברות קטנות.

אם אתה מתעקש על אמריקאיות אז יש לך את VT בתור one stop shop או השילוב של VTI/VXUS. בכל מקרה זה כולל חברות קטנות.

איפה הבנת? למה אתה חושב שאתה יודע משהו שהשוק לא יודע (כלומר שלא מתומחר כבר עכשיו במחיר)?

לא הבנתי למה זה משנה. אתה יכול לקנות קרנות איריות בארץ ואח"כ להעביר אותן לחו״ל. אין עם זה בעיה מיוחדת רק קצת בירוקרטיה
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2023 21:05
לדעתי הסיכון של מס עיזבון אמרקאי גובר פה על כל האופטימזציות ולכן אם אני הייתי במקומך הייתי שם הכל באיריות.

לא ייעוץ
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2023 17:08
עד כמה הסיפור של מס ירושה אמריקאי הוא מוחשי ?

מישהו מכיר מקרה אמיתי בו ישראלי שהחזיק מניות של אפל, או SPY בברוקר אמריקאי - נפטר, והיורשים שילמו מס עיזבון ?
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2023 18:22
תשמע, יש חוק. זה שלא אוכפים אותו ב100% זה לא אומר שלא יאכפו אותו בעתיד.

אתה נתון לחסדיה של ממשלה זרה, אם היה לי הון משמעותי מאוד גם כנראה הייתי מתחיל לחשוב להתחיל לפזר.
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2023 20:19
אפשר אבל להגיד דבר דומה גם על אירלנד - זה שהיום אין חוק מס ירושה לא אומר שלא יהיה בעתית, בדיוק באותו אופן שהעובדה שלא אוכפים את המס האמריקאי היום לא אומר שלא יאכפו אותו בעתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2023 00:38
גם בארה״ב מס ירושה הוא נושא פוליטי מובהק עם תפניות כל כמה שנים. הרפובליקאים העבירו בתקופת טראמפ שינויים, שחלקם נעלמים ב 2025.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2023 00:44
אגבת חיפוש קצר בבוגלהדס העלה את הצורך בתהליך שנקרא probate במקרה של פטירה. נשמע די מסובך וארוך

I would suggest that, after transferring to IBKR, you invest anything over 60.000 into Ireland domiciled products, and make sure to keep no more than 60.000 dollars in cash in your accounts.

One thing that most people do not realize is that even though there would be no estate tax after your death (in the case you invested as described above), people who are suppose to inherit the account would still need to go through the probate process before they get access to it, and as non-resident alien you cannot have Transfer-on-death (TOD), and you cannot pre-specify a beneficiary. So probate is mandatory, which would be expensive, and might take a long time. At least that is my understanding...If anyone knows different, I would love to know.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2023 07:11
הוא מדבר על Probate Order. זה צו קיום צוואה או צו ירושה במידה ואין צוואה.

חשוב להבהיר; מי שלא בעל אזרחות אמריקאית פטור ממס ירושה עד $60K בלבד. אמריקאים עד $12.92M.

אין שום סיבה שלמשוך כסף מחשבונו של אדם שנפטר יהיה הליך פשוט. לא חסר עורכי דין ישראלים-אמריקאים שמתמחים בזה.