⬅ חזרה לאינדקס

שוכרים עם פלאפון כשר

🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2023 14:16
אני עוזרת להורים שלי לחפש שוכרים חדשים לדירה שלהם שממוקמת בבני ברק. לכל אלה שמתעניינים ביקשתי שישלחו לי הודעה כדי שאוכל לעדכן אותם במועד בו השוכרים הנוכחיים ואני זמינים להראות את הדירה ולענות על שאלות.

שניים מהם טענו שהם לא יכולים לשלוח הודעה מאחר ויש ברשותם טלפון כשר. חשבתי שבטלפון כשר אין חיבור לאינטרנט אבל מסתבר שאפילו הודעות sms אי אפשר לשלוח או לקבל מטלפון כזה.

הראשון אמר שיבקש מאחותו לשלוח לי הודעת ווטסאפ, ואכן כך היה, השני שדיברתי איתו לפני כמה דקות אמר שיבקש מאשתו או מאיזו קרובת משפחה אחרת שתשלח.

באינסטינקט הראשוני שלי אני נרתעת משוכרים כאלה שאפשר ליצור איתם קשר אך ורק בשיחות טלפון ושאם יהיה צורך לשלוח או לקבל מהם קבצים או תמונות זה יעבור דרך אחות, דודה וכו'.

האם יש הגיון ברתיעה הזו? האם זה שיקול משמעותי לדעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2023 14:22
אין סיבה לחשוש רק בגלל זה.

מספר כשר של "ועדת הרבנים" הוא באמת בלי סמסים.

וסופר לגיטימי ששוכרים חרדיים מבני ברק אין להם סמסים, חלק מאוד גדול מהאוכלוסייה שם אכן ללא סמסים.

בד"כ מעבירים תמונות ומסמכים רק דרך מייל, שאליו יש גישה לחלק גדול מאוד מהאוכלוסייה החרדית גם היותר מיינסטרימית.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2023 14:38
אין סיבה לחשוש, יצאתי מבית הוריי ושכרתי את הדירה הראשונה שלי ב2001, הרבה לפני הסמרטפונים, ולא קרה שום דבר. אני מאמין שאנשים השכירו ושכרו דירות גם לפני שהיו פלאפונים.

זה פחות נוח, אבל לא סוף העולם.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2023 15:52
אני צפויה לצאת לרילוקיישן בסוף השנה וכמו שזה נראה אצטרך להמשיך לעזור להורי בניהול השוטף.

כלומר דווקא שיחות טלפון יהיו בעיה עבורי לעומת שוכרים שיש להם גישה לווטסאפ, שיחות ווטסאפ ואפליקציית ביט.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2023 16:04
אז תבחרי את מי שנוח לך לתקשר איתו.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2023 17:20
בנסיבות האלה חד משמעית הייתי מחפש שוכרים שיהיה לך נוח לתקשר איתם מחו"ל (מניסיון אישי)
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2023 18:31
כמו שאמרו, כדאי לקחת שוכרים שקל לתקשר איתם, אבל קחי בחשבון, שאם את מסננת כל מי שאין לו סמס וואצאפ בבני ברק, את מקטינה משמעותית את הפול של השוכרים שלך, ובתלות בשכונה הספציפית ובמיקום הדירה, יש מצב שאפילו תתקשי ממש למצוא שוכרים, ותצטרכי להתפשר על שוכרים שלא בטוח שהיית רוצה מלכתחילה.

ייתכן שיותר ישתלם לך לעשות תכנית עם מספר ישראלי בחו"ל, ולמצוא פתרונות מהסוג, מאשר להתפשר על שוכרים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2023 18:37
ותקשורת דרך מייל שהזכירו כאן?

לדעתי כדאי לתת עדיפות לפרמטרים חשובים יותר בבחירת השוכרים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2023 19:28
יכול מאוד להבין את החשש, זה חיסרון.

לפני שבועיים הדייר שלי שלח לי סרטון והתלונן שהזרם בברז במטבח מאוד חלש. שלחתי לו סרטון מהיוטיוב איך לפתור את זה.

חסך לי נסיעה לדירה והזמנת בעל מקצוע.

מצד שני, כנראה שזה קהל היעד שלכם בבני ברק, מה כבר אפשר לעשות?
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2023 20:05
אפשר לעשות את זה במייל באותה המידה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2023 22:37
בפעם הקודמת שהכנסנו דייר לא נתקלתי בזה, אולי זה היה רק מקרה
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2023 22:40
זו אופציה כמובן אבל כל דבר שמסרבל את התקשורת יש בו מן ההרתעה.

אחד מהשניים האלה, זה שהאחות שלחה לי הודעה בווטסאפ, טענה עכשיו שהם מחפשים הדירה להשכרה עבור האמא, אבל שהיא (הבת) היא אשת הקשר עם הווטסאפ והאח (זה שהתקשר) פשוט גר קרוב אז היא (שוב האחות) חשבה שזה יהיה רעיון טוב שיקפוץ להעיף מבט.

מצד אחד, לכאורה שוכרת מבוגרת יותר זה כנראה יתרון. מצד שני, אני מקווה שהבת אכן תהיה אשת קשר זמינה עבורי ועבור האמא בעת הצורך.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2023 22:49
שיקול שלך.אם באמת מפריע לך הצורך לדבר (כפשוטו) עם השוכרים וזה יעשה לך חיים רעים אז בהחלט שיקול

וכמו שאמרו,צריך גם לשקול אם אפשר שתמצאו שוכרים כן עם סמ'ס לעומת הסיכון שישאר ריק
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2023 23:52
אין שום היגיון כלל !

מנסיון מדובר [בד״כ] באנשים ישרים ברמה שאת לא מדמינת שקים.

שוכרים שמשלמים בזמן בלי בעיות
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2023 00:13
אם תקרא את השרשור והתגובות שלי, תראה שלרגע לא רמזתי שלא מדובר באנשים לא ישרים ו\או שלא משלמים.

הדבר היחיד שאני טוענת זה שהפלאפון הכשר עלול לסרבל את ההתנהלות, במיוחד כאשר אני צפויה לבלות את רוב השנה הבאה בחו"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2023 00:19
מה הקשר למה שהוא שאל?
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2023 00:48
סורי
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2023 01:34
לא בהכרח, מכירה חרדים עם אינטרנט כשר - זה אומר שהכול חסום חוץ מדוא"ל, אז אין גישה ליוטיוב.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2023 16:13
לדעתי האוכלוסייה שמחזיקה רק פון כשר הם אנשים ככלל ישרים מאוד ואני בתור משכיר הייתי שמח אם הם היו השוכרים שלי

נ.ב. מדובר בדתיים שגזל אסור אצלם גם אם אף אחד לא רואה...
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2023 16:41
למי שיש ניסיון עם שוכרים יודע

שבדרך כלל שאלות מן הסוג הזה

זה דווקא הרבה יותר אמור להטריד את השוכר

הדבר המרכזי שאמור להטריד את המשכיר

זה התשלום השוטף וזהו

השוכר הוא זה שיצטרך לרדוף אחרי המשכיר(על כל תקלה בעיה וכדומה)

וממילא עד כמה שאין פה חשש של גניבה (כמו שהזכירו לעיל)

אז לא הבנתי למה צריך כל כך לדאוג לקשר הזה

אדרבה כמה שהשוכר פחות מתקשר זה יותר טוב
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2023 16:54
אסייג ואומר שתמיד יש חשש שלא ישלמו. תמיד יש ריסק שהשוכר לא ישלם, אמונה באלוהים לא מבטיחה שיהיה להם כסף... ערבות במזומן או צ'ק ביטחון.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2023 17:59
אין ספק שתרצה כמה שפחות תקשורת עם השוכר שלך.

מכיוון שהמשכירה תהיה בחו"ל (גם אם ההורים בארץ) חשוב לדעתי שיהיו לה כמה שיותר אמצעי תקשורת נוחים מול השוכרים.

אתה אף פעם לא יודע מתי תצטרך לתקשר עם השוכרים ובאילו נסיבות. מה שבטוח, זה לא תענוג גדול לגלות שאתה חייב לתקשר איתם ולא יכול.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2023 10:22
לדעתי וואטסאפ חשוב מאוד בשביל לטפל בשוכרים, זה עושה הרבה סדר וחוסך הרבה בלגן בהשוואה לשיחות טלפון. ברור שאפשר להסתדר גם בלי כמו שכולם הסתדרו לפני 20 שנה, אבל עדיף שלא.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2023 10:27
לדעתי לא סיבה להירתע

הרבה מהאוכלוסיה שמחפשת דירות בעיר הזו (בני ברק) תהיה ככה, אל תורידי לעצמך שוכרים פוטנציאליים. מצד שני, לכמעט כולם תהיה גישה רציפה למייל.

תסכמי איתם מראש שאם יש צורך, תתקשרו דרך המייל.

ואם הם אמרו לך שבמקרה הצורך יש להם גישה דרך מישהו לוואטסאפ- אז בכלל תהיי רגועה...