⬅ חזרה לאינדקס

פדיון כספי ביטוח מנהלים

🕒 פורסם בתאריך: 10/07/2023 23:57
משיכת כספי הפנסיה לאור המצב הפוליטי

שלום לכולם, המצב הפוליטי מאד מפחיד אותי, בעיקר אם ידרדר לאלימות/הלאמות כספים וכו. בעיקר מפחידה שחיקת השקל ומצב שבסופו אשאר בלי כלום. האם מישהו שקל הוצאת כספי הפנסיה תוך תשלום מס וקניית מטח/השקעה עצמית של הכסף?

מדובר בביטוח מנהלים משנת 99 במסלול "משתתף ברווחים".
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2023 00:14
אני מציע לעצור רגע ולשתות כוס מים.

האם בתחילת הקורונה, לשניה חשבנו (אני, כנראה גם אתה, ואולי עוד כמה) שחצי מהאנושות אולי תמחק, והבורסות יחד איתן, גם חשבת למשוך את הכספים? האם אחרי שהמפולות התחילו עשית את זה? האם עשית את זה במשברים הקודמים לקורונה?

אני מקווה שלא, כי בדיעבד, היה תיקון והיית יכול להפסיד הון.

- בד״כ הנטיה של משברים לעבור ואז מגיע תיקון.

לבצע פעולות חד סטריות בפאניקה עלולות להמית עליך את האסון (הפסד).

למעשה, אני מנסה לומר, שכמו שקיים הסיכון שתפסיד במצב קיצון שהמדינה תתפרק (אולי, אני מאמין שפחות סביר לאורך זמן), אתה למעשה מנסה חושב על לקזז הפסדים היום, ולשלם *עכשיו* את הפרמיה (בוודאות).

היסטורית אגב, השקל עדיין נמוך.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2023 00:43
תודה רבה על התשובה.

ולגופו: אם אפדה ואעביר למטח, אוכל לחיות בצמצום על ריבית של 3% עד סוף חיי. זה ללכת על בטוח. אם לא אפדה, יתכן שילאימו כאן פנסיות. נשמע הזוי? גם המצב הפוליטי הזה נשמע הזוי עד לפני חצי שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2023 00:45
כנראה שיהיו עוד שלבים בדרך. יהיה צריך לבטל את בג"צ למשל, אולי עוד גופים.

אם המחאה תצליח אז כל זה לא יקרה. אבל צריך להישאר עם אצבע על הדופק.

אגב, אם תעביר למט"ח - את זה הממשלה לא יכולה להלאים? או לחוקק שאסור להחזיק אותו בחו"ל?
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2023 03:04
לצעד כזה יש השלכות כספיות ניכרות ובלתי הפיכות, אם המצב מטריד אותך מה לגבי כל השאר? שם לפחות ה"קנס" הוא קטן או אפסי:

נדלן

קה"שים

תיק ממוסה

פיצויים

מסלולי חול בפנסיה/ביטוח מנהלים, שקלת?
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2023 09:13
תודה רבה על התשובה.

הרעיון הוא להעביר את הכסף לחול. אפילו אם יהיה חוק, לממשלה יהיה קשה לאכוף אותו כשהכסף לא פה
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2023 09:18
אז תמשוך חסכון פנסיוני, ותשלם מס,תקנה דולרים במחיר יקר, ועוד כמה שנים תחזיר לשקלים אחרי שמחיר הדולר ירד...

מה בדיוק מונע ממך לעשות זאת?