⬅ חזרה לאינדקס

דירה או שוק ההון

🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2023 09:04
שלום לכולם, חייב לשתף בהתלבטות קשה ביותר שלי ושל אשתי בנוגע לקניית דירה.

המצב הוא כזה:

- זוג הייטקיסטים בני 30 שמכניסים בסביבות ה 48 נטו (ממוצע שנתי).

- בנוסף הפרשה לקרנות השתלמות של 4600 ש״ח בחודש.

- מחזיקים בדירה בשווי של כ 1.5 בערך ללא משכנתא שמכינסה לנו 4300.

- מחזיקים בשליש דירה בשווי 600 אלף ש״ח שמכניסה 1300 שקל, הדירה עתידה לעבור פינוי בינוי בקרוב מאוד (הכל כבר חתום ואושר), כנראה עניין של שנתיים עד שהורסים את הדירה.

- 500 אלף בפיקדון בבנק.

- 230 אלף בשוק ההון, חצי במסלול כללי וחצי מנייתי.

- קרנות השתלמות בשווי 450 אלף זמינים למשיכה.

גרים בשכירות ומשלמים כ 4000 שקל בחודש ובנוסף מוציאים על גנים כ 9000 בחודש.

סה״כ הכנסות בלי קרנות השתלמות בסביבות ה 54.

סה״כ ההוצאות הקבועות בסביבות ה 20.

אנחנו בתהליך של קניית דירה למגורים, בעזרת הלוואה גדולה מההורים אנחנו יכולים להשאיר את הדירה שבבעלותנו בלי לקחת משכנתא, ההחזרים יהיו כ 13 אלף בחודש.

אנחנו מתלבטים לגבי השליש שעתיד לעבור תמא, אם נרצה להשאיר אותו אנחנו נצטרך לקחת משכנתא של 600 אלף שקל בריבית גבוהה וההחזר החודשי הכולל שלנו כנראה יגיע לסביבות ה 19 לא כולל גנים והוצאות אחרות (רכב, ארנונה וכו׳).

מצד אחד אני לא רוצה להיות חנוק בהחזרים חודשיים וכמובן גם ההכנסה שלנו לא מובטחת (פיטורים בהייטק..), מצד שני חבל לנו לוותר על הדירה הזאת שממש עוד רגע תעבור פינוי בינוי וכנראה השווי שלה יגדל בכ 150-200 אלך שח.

אנחנו יכולים למשוך את קרנות ההשתלמות ולקחת משכנתא מאוד קטנה אם בכלל (אולי יהיה אפשר לקחת מההורים עוד טיפה) אבל זה משאיר אותי עם 100% חשיפה לנדל״ן ו 0% חשיפה לשוק ההון מה שנראה לי מהלך קצת מסוכן במיוחד בתקופה הזו שהמחירים יורדים.

מה הייתם עושים? מוכרים את השליש? לוקחים משכנתא? מושכים קרן השתלמות?

אשמח לשמוע.
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2023 10:21
מה החסכון בעליות משכנתה בין ההלוואה הקטנה לגדולה - לעומת התשואה הצפויה משמירת הכספים האלה איפה שהם יישמרו (דירת פיוני בינוי / דירה אחרת / שוק ההון), עם התחשבות במס דירה שנייה / מס רווחי הון. אם ההפרש חיובי- האם הוא שוה את הסיכון וההתעסקות המוגברים?

החלק שמסלול כללי בשוק ההון - מה הסיכוי שהתשואה בו תהיה גבוהה יותר מריבית המשכנתה? לא נשמע לי שווה את זה
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2023 10:38
משום הסיכון לפיטורים בהייטק, לצרכי תכנון משכנתא ואלטרנטיבות הייתי מניחה שההכנסה היא לפי משתכר אחד מביניכם.
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2023 15:48
כמה משכנתא תצטרכו בהנחה ולא מוכרים כרגע?
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2023 17:12
הי,

אני מניח ששניכם מפרישים לקרן פנסיה המשקיעה בשוק ההון כך שאתם לא חשופים 100% לנדל"ן,

וגם אם הייתם חשופים רק לנדל"ן בשלב זה, אתם די צעירים וחוסכים יפה ויש לכם מספיק שנים לשנות

את התמהיל.

למרות הריבית הגבוהה אתם יכולים להכיל בקלות מימון סביר ולהשאיר הון בשוק ההון, כאשר הריבית

תחזור לרדת תוכלו למחזר את המשכנתא או לחלופין לסלק אותה בהמשך באמצעות קרנות ההשתלמות אם תרצו בכך.
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2023 19:28
איך? 13000 שקל רק שכר דירה וגנים, איך אתם חיים על כל-כך קצת כסף?

לא מנסה לשפוט אתכם, אבל זוג במצבכם שלוקח הלוואה מההורים? לא בא לך לתת להורים קצת שקט בגיל הזהב?
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2023 20:00
משהו כמו 400-500 אלף.

אבל בנוסף נצטרך להחזיר להורים בערך 1.4 מיליון.

גרים בדירה של המשפחה ב 4000 שקל, גנים ל 2 ילדים 9000, די חסכניים בגדול איפה שאפשר, מניח 1000 בחודש סופר, עוד 1000 רכב (מחזיקים באחד), 1000 ארנונה מים חשמל ועוד 4000 הוצאות אחרות כמו בילויים טיולים וכו.

אל תתפוס אותי על 20,באותה מידה יכול להיות 23-24.

לגבי ההורים הסר דאגה מליבך, מלווים לי חלק קטן מאוד ממה שיש להם.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2023 18:15
אני מבין שלהורים אתם מחזירים בהחזרים גבוהים יחסית ומכאן החשש לא להיחנק,

לדעתי כדאי לשקול לקיחת משכנתא גבוהה יותר כדי לקבל פריסה נוחה יותר ואפשרות לרכוש כעת בלי למכור כרגע ולא להיחנק בחודשי..

וזאת רק לתקופה מוגבלת עד להשבחה של הנכס הנמצא בהליך פינוי בינוי.

אמנם תשלמו ריבית על התקופה הנ"ל על סכום כסף שיכלתם לקבל ללא ריבית, אבל בתמורה לזה תקבלו אפשרות להחזיר פחות בחודשי ויכולת לאכול את העוגה מכל הכיוונים גם לרכוש כעת דירה למגורים וגם לא למכור את הנכס שהוא בתהליך השבחה, תעשו חישוב עלות מול תועלת יתכן שתכל'ס יהיה לכם יותר משתלם לקחת משכנתא גבוהה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2023 23:02
הייתי משאיר אצלי את השליש. במיוחד אם הוריך לא לחוצים על הכסף ומקסימום תקטין את ההחזרים להם או שמתישהו ההלוואה תהפוך למענק. והדירה שתיבנה אחרי הפינוי תהיה שליש שלכם.