⬅ חזרה לאינדקס

גמל להשקעה

🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2017 18:44
היי

אשמח להמלצה או לכיוון

כרגע יש ברשותי סכום של עשרים אלף שקל

סכום נמוך אבל זה מה שיש לי.אין לי שום חובות לאף אחד לא תשלומים.כלום.20 אלף נטו בחשבון.

חשבתי שהגיע הזמן לעשות משהו.להתחיל במשהו.לזוז.

הרעיון שלי הוא:

למשוך במזומן (אולי בפקמ לא החלטתי) סכום של 8000 שקל. זה יהיה הקרן שעת חירום שלי.אני אחביא את הכסף מתחת למיטה או משהו. מסובב על כך שאני בחור צעיר שההוצאות שלי בערך 3 וחצי בחודש אבל שעת חירום שאני לא אעבוד אני אבזבז עד 2000 כפול 4 חודשים. 8000. נשמע לי סביר לגמרי.. אין לי ילדים ואני רווק .. כרגע גר אצל ההורים. זה סכום סביר לקרן?

צעד הבא הוא לפתוח גמל להשקעה.דיברתי היום על IBI. הציעו לי כבר שם 0.6 דמי ניהול.ומסלול כנראה 40 אחוז מניות (לא הבנתי אם ה S P 500 ׂהוא חלק מהמסלול)ו60 אחוז אגח ממשלה.. זה הרכב טוב? נכון?

אין לי שום מושג לכמה זמן זה יהיה ...מאמין שלזמן הבינוני. המטרה להתנסות בהשקעות ושהכסף שלי לא יאבד מערכו בעו"ש.

אהבת סיכון: אני מאמין ש40 אחוז מניות זה דבר שאני צריך לעשות. זה לא להשתגע עד הסוף אבל חייב לסכן קצת. המטרה שלי להגיע לתשואה של 4 אחוז ומעלה אם ירצה השם.

חשבתי להפקיד לשם התחלתי 8000 שקל. ולעשות הוראת קבע שכל חודש ירד לי לשם %מההכנסה שלי(אני כרגע בין עבודות).. החלטתי להתחיל ב 20 אחוז .מהנטו. 1200 שקל לחודש בערך...אפשר לשנות את זה כל הזמן בהתאם לצורך.

אשמח לקבל הארות\הערות...

ברור לי שאף אחד לא מייעץ לי .
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2017 12:35
??
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2017 13:04
תוכנית סך הכל סבירה. נשמע שאתה מבין מה אתה עושה ולמה. אני בטוח שיתנו לך פה כל מיני טיפים לעשות אופטימזציה לזה ולזה.

אבל כל עוד קבעת לעצמך תוכנית ותדבוק בה, לדעתי תצא יותר טוב מרוב המשקיעים שם בחוץ.

לא יודע בן כמה אתה ומה נחשב טווח זמן בינוני מבחינתך אבל אחוז המניות צריך להיגזר משם.

20% מההכנסה הוא אחוז חיסכון יפה, תשקול להגדיל אותו עם הזמן.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2017 13:09
1. נשמע שאתה חושב באופן סביר ושקול, כל הכבוד.

2. במקום מישהו בגילך הייתי משקיע באחוז מניות גבוה יותר, אבל זה עניין של טעם אישי.

3. אם אתה חושב לטווח בינוני (כלומר לא לפנסיה), אז היתרון היחיד של קופת גמל להשקעה הוא דחיית מס בזמן החלפת מסלולים. אם זה לא מדבר אליך, אז אתה יכול להשקיע בקרן נאמנות (למשל מחקה מדד) בדמי ניהול יותר נמוכים.

4. חשוב לבדוק האם מדובר בקופה פאסיבית (מחקה מדדים) או אקטיבית. נציגי הגוף שאצלו אתה משקיע חייבים לדעת, ואם לא יודעים לענות לך מייד - שלח אותם לברר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2017 13:22
זה קצת הרבה. אתה גם לא "חוסך" משהו שמשתווה על עמלות המרה למט"ח, כי אתה רק ב-40% מניות, וגם בזה בטח יש לא מעט בארץ.

אז תבקש מהם פרוט מלא של המסלול.

גבולי. נומינלית כנראה שתקבל את זה לטווח הרחוק. אל תשכח שכדי לקבל 4% נומינלית, תצטרך שהתיק יניב 4.6%, בגלל שאתה תשלם 0.6% דמי ניהול. במקומך הייתי בודק וחושד בחלק האג"ח (גם במניות, אבל זה ברור), זה לא בדיוק אמור להיות "מקלט בטוח" בשוק ההון בשנים הקרובות.

תברר בדיוק מה הנכסים בחלק המנייתי של המסלול ומה בחלק האג"ח. נסה להוריד אותם למקסימום 0.5. זה שנתנו לך הצעה לא אומר שאי אפשר להתמקח.

אני לא יודע מה הגיל שלך, אבל קח בחשבון שיכול להיות שתרצה בעתיד להגדיל את אחוז המניות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2017 01:12
קודם כל תודה רבה

מה דעתכם על התוכנית בנוגע לקרן שעת חירום במזומן?

אני מרגיש שקרן נאמנות תהיה פתרון עדיף עבורי..דעתכם?אגב אני בן 29..לא יציב תעסוקתית(אחרי תואר אבל סוג של מחפש את עצמי)

קרן נאמנות פותחים בבנק או בבית השקעות? הקרן "פאסיבית"? או שאני צריך להחליט על כך.? ואם תהיה אקטיבית דמי ניהול בטח יעלו..

יש המלצה גורפת לקרן מחקה מדדים?זוהי קרן פאסיבית?

מישהו יכול להגיד לי מה הקרנות נאמנות הפופולריות כדי להרוויח 5 אחוז תשואה?

שוב לא המלצה! אלא הצגת עובדות מנסיונכם

תודה רבה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2017 08:36
בעיני 4 חודשי מחיה זה גבוה, אבל כל אחד ורמת הביטחון שהוא מרגיש לנכון.

אף אחד לא יכול להגיד לך את זה. לא כי אסור להמליץ, פשוט כי אף אחד לא יודע לחזות את העתיד