⬅ חזרה לאינדקס

תמחור של עוסק פטור למפגשים כולל נסיעות?

🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2023 18:32
אהלן, אני עצמאי שמעביר סדנאות. אגודה אחת ביקשה ממני לתת תמחור כללי(כלומר שיכול לשמש כתבנית להעברת סדנאות בכל מיני מקומות שונים בארץ) שיש בו הפרדה בין הנסיעות לבין עלות המפגש עצמו. אני מחשב את השכר שלי כך, ורציתי לדעת אם זה מקובל להציג תמחור שכזה ואם יש טיפים שתוכלו להוסיף לגבי הצעת המחיר:

עלות שעת מפגש 300 ש"ח

נסיעות: 1.5 ש"ח לקילומטר + 100 ש"ח לשעת נסיעה.

תודה מראש, לעוזרים/ות!
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2023 19:42
תמחור נסיעות מתחלק לשני דברים מבחינתי:

- העלות האמיתית של הנסיעה. הגדרת אותה ב1.5 ש"ח לק"מ, מציע לבדוק את החישוב ולהכליל בו את הכל ולא רק את הדלק - עלות הרכב והפחת, ביטוחים, תיקונים, טסטים וכו', יתכן והעלות שלך תצא יותר גבוהה ולא כדאי שתפסיד על זה.

אני כן נותן תמחור שונה לנסיעות קצרות ולנסיעות ארוכות ולפעמים גם לא מכליל בחוזה נסיעות עד 30 ק"מ אבל אם נדרש לנסוע למרחק גדול ולא תמחרת נכון אתה למעשה מפסיד כסף וזה יכול להגיע לסכומים לא מבוטלים.

- עלות הזמן שלך - מה שנקרא "ביטול זמן" בחלק מהחוזים, בגדול זה משתנה בין חוזים ויכול להיות בין 40% ל100% מעלות שעתית שלך, תלוי בכוח המיקוח שלך ובמה נהוג בארגון שאתה עובד מולו, בסופו של דבר אלו שעות שיכלו להכניס לך כסף במקום אחר, כמובן 100% זה נדיר, אבל לפעמים ניתן בהתאם ליכולות.

בעיני כמו בעלות הנסיעה, אם הנסיעה שלך היא חצי שעה זה לא נורא, אם נדרש ממך לנסוע 2-3 שעות לכיוון, 33% זו עלות נמוכה, הייתי מבקש יותר.

בכלליות, ככל שהשיח פתוח יותר במשא ומתן תוכל להבין מה הם יכולים לתת ומה לא יהיה לך יותר קל, ניתן להעזר במחירוני נש"מ שאמנם לא מחייבים עמותות אבל מסייעים לתת סדר גודל כללי. לצורך הדוגמא יתכן והם לא יכולים לתת לך החזרי נסיעות מעבר לסכום מסויים אבל בהסכמה תוכל להגדיל את עלות השעות או החזר ההוצאות האחרות.

בנוסף, אם מדובר בהזמנה עם התחייבות לכמות גדולה של סדנאות, יתכן ושווה להתפשר במקומות מסויימים אם החישוב הכללי והבטחת ההכנסה שווה זאת.

זו רק הזווית שלי, מקווה שזה מסייע
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2023 23:20
האם הוצאות הרכב שלך נכללות בהוצאות העסק?

אם כן - אין טעם לתמחר לפי ק"מ לדעתי, כי חישוב המחיר שלך לשעת הרצאה אמור לכלול את כל ההוצאות שלך בתוספת רווח רצוי. מה עוד שזה סתם מוסיף צורך בהתחשבנות מולם כמה ק"מ עשית בפועל.

היות והם רוצים הפרדה בין נסיעה להרצאה, אולי באמת לתת מחיר שרק לוקח בחשבון את הזמן "שמתבזבז" לך על הנסיעה אבל פחות ממחיר שעת הרצאה.

יש לנו עורכת דין שתימחרה לנו הגעה אלינו לפי אותו מחיר לשעה שהיא לקחה לנו על יעוץ, זה גרם לנו להעדיף תמיד להגיע אליה מאשר להזמין אותה אלינו.

בעסק שלנו, בעלי נותן יעוץ בכל הארץ ואנחנו מתמחרים את הנסיעה בתוך הצעת המחיר הכוללת, כאשר ברדיוס הקרוב (עד רבע שעה לכיוון) אנחנו לא משקללים נסיעה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2023 19:35
תודה על התגובות. מדובר בלקוחה ספציפית שדרכה מזמינים כל מיני גופים. היא ביקשה ממני תמחור כללי ולא הצעת מחיר ספציפית. אני מחשב את זה ככה מבחינתי. יש סכום שאני רוצה לקבל על הסדנא, סכום על כל שעה מעבר לזה, והחזר נסיעות.

במקרים אחרים אני לא נותן פירוט כזה אבל במקרה הספציפי הזה זה נראה לי הכי שקוף וימנע ממני מצבים שאני נוסע רחוק ומפסיד כסף.

אך אולי אני מפספס משהו.