⬅ חזרה לאינדקס

להמיר קרנות בלי לייצר אירוע מס

🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2023 22:21
אהלן,

כתבתי כאן פוסט לפני שבוע בערך על כך שיש לי 250 אלף ש״ח שמושקעים רק בנסד״ק (אם להיות יותר ספציפי - CDNX של Ishare ).

פאסט פואורד את ההחלטה הזאת קיבלתי בלי להבין יותר מדי אחרי שבת זוגתי גררה אותי לאיזו הרצאה של אבי שטרן. את ההשקעות עשיתי ממש בתחילת ינואר אחרי שקראתי קצת פה ובעוד מקומות על קרנות איריות, ראיתי תשואות אחורה ולקחתי את הסוס שעד עכשיו ניצח.

בדיעבד היה לי יותר מזל משכל ובדיוק נפלתי על הראלי ואכן יש שם רווחים יפים מאוד (ההפקדה שלי הייתה הרבה פחות מ250 אלף)

עכשיו אחרי שחקרתי קצת את הנושא והבנתי טוב יותר מה אני רוצה אז הגעתי למסקנה שהנסד״ק זאת אחלה השקעה ל10 שנים, אבל היא לא משרתת אותי כנראה כאשר מטרת העל שלי זה לבנות תיק השקעות לנצח ממנו אני אחיה כי הנסד״ק עם כמה שהוא מדד איכותי מאוד לפי דעתי עדיין לא הוכיח את עצמו כמדד ״על״ כמו סנופי וזה דיי באסה שהוא כבול רק לחברות שנסחרות בבורסת נאסד״ק.

עכשיו אני חושב שנים קדימה, במידה והעולם יסתדר כמו שהייתי רוצה שיסתדר (שזה כמובן רחוק מלהיות בטוח ) - ועשר שנים מעכשיו יהיו שם יותר רווחים מסה״כ ההפקדות או לכל הפחות רווחים משמעותיים. האם אוכל down the line מה שנקרא למכור ולקנות אחזקה אחרת מבלי לייצר אירוע מס? או לכל הפחות להשיג איזשהו החזר מס?

הבנתי שIRA זאת פלטפורמה שכן מאפשרת זאת, לא ככה? יש דרך להפקיד מניות או ניירות ערך בקרן השתלמות?

מעבר לכך יש לי גם סכומים בקרן השתלמות וקופת גמל להשקעה על מסלול snp500.

אולי עדיף שאני פשוט אשאיר את האחזקה של Nasdaq ואבנה על להחזיק אותה לתמיד וכספים חדשים אני אפקיד לתעודה אחרת נותנת קונטרה או לכל הפחות או קצת מגוונת אותה? יש רעויונות לתעודות סל שנותנות קונטרה יפה לנסד״ק אבל עם פוטנציאל תשואה טוב? אולי אני נשמע חזיר וזה כנראה לא מתכון טוב בהשקעות אבל הפסיכולוגיה שלי אומרת לי שתשואה של ממוצע הכלל עולמי (מדד עולמי) פשוט לא מספיקה בשלב ההתחלתי.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2023 22:31
כל מכירה היא אירוע מס. אתה יכול להקטין את שיעור המס אם יש לך הפסדים לקזז מול הרווחים. אתה יכול לאחר גיל 60 להגיע לאחוזי מס נמוכים יותר אם ההכנסה שלך נמוכה.

באופן כללי, מאחל לך שתשלם כמה שיותר שיותר מס רווח הון במהלך החיים.

אגב, חלק מהרווח שלך נובע דווקא מעליית שער הדולר מול השקל, ועל החלק הזה דווקא לא תשלם.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2023 23:11
נניח שקניתי 1 יחידות SPY בשער 300 ליחידה, והדולר היה 1$=3שח . סה"כ 900 שח.

מכרתי אחרי תקופה את 1 היחידות בשער 400 ליחידה, והדולר הוא 1$=4שח. סה"כ 1600 שח.

איך תשלום המס מתבצע?
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2023 23:16
אם הקרן ממוסה לפי הצמדה לשער הדולר, "ריאלית" לא הרווחת כלום והמס יהיה 0.00 ₪ הרווחת רק 400 ₪ אז המס יהיה 100 ₪.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2023 23:41
תבדוק שוב. הרווח פה יותר גדול מה- 33% של המט"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2023 23:53
אופס :) חשבתי כתב שער ב₪...
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2023 12:44
הרווח בדולרים הוא 100 כי 400-300

הרווח בשקלים הוא לפי שער דולר-שקל ביום המכירה?