⬅ חזרה לאינדקס

הגיוני לא להתמקח על דמי שכירות?

🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2023 23:06
אני סטודנט ושוכר בפעם הראשונה יחידת דיור.

הבנתי מחיפושים עצמאיים באינטרנט שהמחיר המבוקש (מפורסם) הוא רק שאיפה של המשכיר, ושבכל מקרה ראוי לא לשלם אותו

אלא אם המפרסם נותן הצעה הוגנת ויוצאת דופן מלכתחילה. במילים אחרות, שהאחריות עליי להתמקח ולא לקבל את המחיר המבוקש אוטומאטית.

הבנתי נכון?

או, כמה מיקוח יש בשכירת דירה בישראל, או שדברים כאלה לא קורים כמעט.

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2023 23:14
תמיד שווה לנסות, מה יש לך להפסיד?

יש מקרים שהם זה יעבוד ויש כאלה שלא יסכימו לרדת
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2023 00:02
תלוי מאוד, אם יש ביקוש לדירה הבעלים לא יירד במחיר. ראיתי מקרים שהיה כ"כ הרבה ביקוש שהתחילה תחרות פנימית בין הדיירים והציעו יותר ממה שביקש. קביעת מחירים דמיוניים ראיתי דווקא בעיקר אצל מוכרי דירות, לעומת זאת אם אדם מנסה להשכיר דירה במחיר מופקע ביחס לדירות אחרות שמפרסמים באותה שכונה זה בד"כ לא יילך לו, קל להשוות ולהבין מה המחיר ההוגן להשכרה באותו אזור.
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2023 00:50
אני לא הייתי משכיר למי שמתמקח זו נורת אזהרה. יש מחיר, אם זה לא מוצא חן בעיניך אז למה אתה פונה?
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2023 01:24
ממש לא מסכים.

אם בן אדם רואה את הדירה ואומר "בא נסגור, תקבל כמה שרצית" אם זה לא איזור ביקוש שהשוכר בלחץ אמיתי שתיחטף לו הדירה, הרבה פעמים תגלה שיש לו בעיה בתלושי שכר או שהיה לו הוצאה לפועל בעבר, מניסיון.

אני מעריך אדם שמנסה להוריד בעדינות, כמובן לא מתמקח כמו בשוק.....
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2023 01:58
כמשכיר אני מבקש מחיר מסויים שאהיה מוכן לרדת ממנו בעד 300 ש"ח בשביל דיירים טובים יותר מבחינתי. היו לי כמה אנשים שהסכימו למחיר הראשוני שביקשתי, אבל פסלתי כאלו שלא נראו לי או שלא סמכתי עליהם.

לבסוף סגרתי ב 100 פחות מהמחיר המקורי עם שוכרים שהרגשתי יותר בנוח לגביהם ואכן התגלו כדיירים טובים מכל הבחינות.

היו גם מתעניינים שישר ניסו להוריד במחיר סכום משמעותי שכלל אינו מחובר למציאות עבור השכירות של דירה דומה באותה שכונה - עם שוכרים כאלו מהר מאוד הפסקתי את המשא ומתן, מי שמשגע אותי לפני שנכנס לדירה היה משגע אותי גם כדייר, לכן לא הייתי מסכים להשכיר להם גם אם היו לבסוף מסכימים למחיר שביקשתי.
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2023 08:52
יש הרבה מקום למיקוח הרבה פעמים, צריך להיות ריאלי ולא לבקש דברים לא הגיוניים, וכמובן לדבר בכבוד כדי שבעל הדירה יראה שהוא יכול להתנהל איתכם בכבוד והבנה אחרת הוא גם לא ירצה להשכיר לכם בלי קשר למחיר.
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2023 09:03
מה שרואים בתמונות זה לא מה שרואים במציאות ויכול להיות שהערך (היחסי) שלה ירד
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2023 12:13
כמה אתה לחוץ לדירה? בישראל שוכרים כל דבר גם במחירים לא פרופורציונליים. יש קבוצה בפייסבוק "דירות בישראל שמדכאות אותי", תאמין לי שגם אותן שוכרים..

אתה מוכן לשלם על זה?
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2023 19:54
רק מציין שאני רואה שישנן דירות בת״א שמורידים אף למעלה מ 1000-1500 שקל מהשכ״ד הראשוני המבוקש (והדירות טרם מושכרות).

תתקין תוסף handz בדפדפן ותוכל לראות היסטוריית מחירים של המודעות הקיימות. אולי זה יעזור לך במשא ומתן, או לפחות להעריך שווי שכר דירה של השוק.

אם הביקוש חזק, פחות סביר שיש מקום להתמקח, אם הוא חלש (או לחלופין הדירות מפורסמות במחיר מנופח), אני מניח שהבעל דירה מתישהו כן יהיה מוכן להתפשר על המחיר שאותו ביקש בהתחלה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2023 22:36
תודה על התגובות, למדתי הרבה.