⬅ חזרה לאינדקס

החזרת משכנתא - מסלול פריים אל מול השארת הכסף בקופת גמל להשקעה

🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2023 15:19
החזרת משכנתא - מסלול פריים אל מול השארת הכסף בקופת גמל להשקעה?

הי ותודה על העזרה מראש

יש לנו משכנתא 1,260,000 על דירה של כ-3 מיליון.

סכום בצד כרגע של 30K

בנוסף קופת גמל להשקעה על סך 140K

התמהיל של המשכנתא אצלנו מורכב מ99% פריים. לא התבלבלתי , זה נוצר ממשכנתא ישנה ומחזור ב2018.

לאור עלית ההחזרים החודשיים רוצים לפרוע אחד מהמסלולים (פריים).

ההתלבטות האם יש סיכוי שעדיף להשאיר את הכסף בקופת גמל להשקעה שירדה בשנה הקודמת אבל חזרה לעלות מזה כ-6 חודשים או שאין התלבטות ועדיף להחזיר משכנתא ולצמצם החזר חודשי.
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2023 16:44
סיכוי תמיד יש, רק אף אחד לא יודע מהו.

אני שמח שאתה מצליח להחזיר חלק מהירידות, אבל אלו דברים שקרו בעבר ואתה שואל לגבי העתיד.

תמיד יש התלבטות, בגדול יש לך שני נעלמים, התשואה העתידית מקרן הגמל וריבית הפריים העתידית. אלו באמת נעלמים אף אחד לא יודע מהם. במקומך הייתי בודק כמה תסריטים סבירים ורואה כיצד כל תסריט משפיע. אל תשכח אלמנטים פסיכולוגיים: משכנתא חייבים לשלם, לחסוך זה אופציונלי, רק אתה יכול לדעת מהו האופי שלך.

מצטער שאין לי תשובה יותר טובה לתת לך, אבל ככה זה בעולם אנחנו חיים באי וודאות. בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2023 18:43
מה יבאס אותך יותר, כסף שהפסדת או כסף שלא הרווחת?
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2023 18:53
אישית אני פרעתי את כל מסלול הפריים לפני כחודשיים. הסיבות שלי היו:

1. ההחזר החודשי התחיל להעיק

2. יש לי ניירות בתיק שעשו הרבה פחות מ6% בשנים האחרונות וכנראה שגם לא יעשו (בגדול אגח"ים וזהב)
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2023 20:28
בדיוק.
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2023 21:37
1.) לגבי מסלולי השקעה שאינם 100% מניות אין שאלה, בודאי שצריך לסגור משכנתא קודם.

אין היגיון כלכלי בלהלוות כסף בריבית נמוכה וללוות כסף בריבית גבוהה.

2.) לגבי מסלול מנייתי, כפי שציינו לפני אי אפשר לדעת מה יהיה בעתיד ותשואות העבר הם היסטוריה, אך ניתן להניח הנחה סבירה שלאורך זמן תוחלת הרווח גבוהה במקצת מריבית הפריים הנוכחית.

אם כי, אם בכוונתך למשוך את הכסף בשלב מסויים בעתיד (ולא להמתין למשיכה כקיצבה פנסיונית בגיל פרישה), תצטרך להוסיף למשוואה מס שתשלם על רווחי הקופה. במקרה כזה פער התשואה הפוטנציאלי לעומת מסלול מניות כזה או אחר מצטמצם עד כדי לא קיים. אי לכך כנראה עדיף לסגור משכנתא לפני הכול.

3.) ייתכן ובעתיד ריביות הפריים יירדו ואז התחשיב ישתנה (בשוק קיים צפי שכזה). כל האמור בהינתן ריביות נוכחיות אל מול האלטרנטיבה.

לא ממליץ, רק משתף הגיגים :)