⬅ חזרה לאינדקס

חשבון IB ומס ירושה

🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 21:39
היי לכולם,

אני מבין ש IBKR הם ברוקר אמריקאי.

האם תיק השקעות ב IBKR חשוף למס ירושה במקרה של מוות של בעל התיק בגלל שהתיק עצמו נמצא בברוקר אמריקאי?

אם לא, מה בידיוק חשוף למס ירושה עצם העובדה שהברוקר הוא אמריקאי?
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 21:45
לא.

מיקום הברוקר לא משנה. מה שמשנה זה האחזקות.

כל נייר אמריקאי, בלי קשר לשאלה איפה אתה מחזיק אותו.

לא.

יש לך בדיוק אותה חשיפה גם בברוקר ישראלי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 21:51
למעט אג"חים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 21:54
תודה רבה על התגובות!

עזרתם לי מאוד.

קראתי שמזומן שמוחזק שם כן חשוף למס ירושה - נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 21:55
אתה בטוח?

אני זכרתי שהמצב באג"חים זהה. או לפחות בקרנות אג"ח.

כן שמעתי שיש הבדל מסויים במזומן, אם כי לא הצלחתי למצוא מקור שמאמת את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 22:01
באג"חים ישירות כן, בקרנות כנראה שישנה חשיפה.

מזומן בבנק לא חשוף, מזומן בברוקר כן חשוף, פק"מ בבנק לא חשוף.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 23:10
גם מזומן שהוא לא דולר אמריקאי? לצורך העניין שקלים או אירו בIB גם חשופים למס ירושה למיטב ידיעתך?
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2023 23:33
למיטב ידיעתי לא, לא רואה איך כסף לא אמריקאי יכול להחשב "נכס אמריקאי".
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2023 01:13
בנוסף להערות הייתי מוסיף:

א. המס הוא מס עזבון הוא איננו מוטל על היורש אלא על העזבון של הנפטר

ב. יש חוק מקביל גם למתנות, כך שאי אפשר להעביר במתנה את הנכסים לפני המוות ליורשים, כדי להמנע מהמס.

ג. המס חל גם על נדלן בעזבון שנמצא בארה"ב.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2023 11:16
בני"ע רק לאמריקאים יש את החוק הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2023 18:45
המטבע לא משנה. הכל חשוף באותה מידה. (גם מזומן אמיתי או חפצים אחרים שנמצאים פיזית בארהב חשופים. בדוח מס העיזבון לתושבי חוץ יש אפילו שאלה לגבי "האם היה למוריש כספת בארהב" :) )
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2023 18:58
מה זה "פיסית בארה"ב?

אם יש לי שקלים בIB, ו IB בתורם מחזיקים שקלים בבנק הפועלים בת"א, האם זה אומר שהשקלים שלי הם פיסית בארה"ב (כי IB חברה אמריקאית) או שהם פיסית בישראל (כי IB מחזיקים שקלים בבנק ישראלי)?

הרי בסוף IB לא מחזיקים מט"ח בארה"ב אלא מחזיקים כל מטבע במדינה שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2023 19:48
מה שכתבתי לגבי פיזית בארהב, לא התכוונתי ישירות לפקדונות בבנק או בברוקר. פיזית, התכוונתי ממש פיזית (תכשיטים בכספת).

ההגדרה המדוייקת להעברות כספים זה תחום קצת אפור לגבי מס מתנה לתושבי חוץ (העברה בנקאית מבנק אמריקאי לבנק אמריקאי של מקבל המתנה לדוגמא, זה תחום אפור לגבי מס מתנה). לגבי מס עיזבון, זה מופיע מפורשות ב 2105 בדרך השלילה. פקדונות בבנקים מוחרגים אבל לא פקדונות בברוקרים. כך שברור שהם נכללים. יש פסקי דין בדיוק בנושא הזה, וזה מה שנפסק (לא שזה משנה, אבל זה לא שהברוקר מחזיק את השקלים לדוגמא דווקא בבנק בישראל. הוא גם נותן הלוואות וגם יכול להחזיק שקלים בחשבונות בחול. מה שיש למפקיד, זה חוזה עם הבנק/ברוקר)
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2023 20:15
מעניין.

אבל אז מה ההבדל בין פיאט זר לבין מניה זרה?

או שאתה טוען שלהחזיק מניה זרה (אירופאית לצורך העניין) בברוקר אמריקאי חשוף למס ירושה?

אני הייתי בטוח שהמס רק על נכסים אמריקאים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2023 20:52
פיאט (לא בפיקדון), נחשב נכס מוחשי (כמו תכשיט).

(טכנית, זה אמנם לא 100% ברור לגבי פיאט זר, כיון שניתן לטעון שזה סוג של שטר חוב של המדינה הזרה. דולרים בהגדרה לא נחשבים שטר חוב, אלא נכס בפני עצמו (הגדרה במקום אחר בחוק). אבל זה בגדול חפירות... ההבנה המקובל היא ששטרות ומטבעות הם נכס מוחשי).

מנייה, לא נחשבת נכס מוחשי בפני עצמו, אז זה לא משנה היכן זה מוחזק. הנכס הוא ההחזקה בחברה, וה SITUS נקבע לפי תושבות החברה.

לגבי פיקדון, פיקדון זה סוג של הלוואה. הנכס הוא ההלוואה לברוקר.

כמעט הכל מוגדר לפרטי פרטים בחוקים ובתקנות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2023 21:50
לפי זה, הכסף הפנסיוני שמושקע בסנופי ישירות חשוף למס ירושה ?

מה עם קרנות איריות שמחזיקות מניות אמריקאיות ? ובאופן דומה קרנות דומות בשקלים ? אלא לכאורה לא חברות אמריקאיות. זוהי אחזקה דרך גוף מתווך. כלומר לך אין מניה אמריקאית אבל לחברה שיש לך חלק בה, יש.

ואם הקרנות הללו חשופות מכיוון שהם מחזיקות מניות אמריקאיות, אזי אחזקה כלשהיא בחברה שיש לה רכוש בארה״ב בעצם חשופה ?
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2023 22:08
לא, כי לא אתה זה שמשקיע אותו אלא חברת הפנסיה. וחברה לא יכולה למות.

כנ"ל - גם חברות לא יכולות למות.

נכון.

לא.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2023 22:15
לפי זה, פתרון סביר לבעית הירושה על החזקות ב IB, זה להחזיק שם קרנות שלא נסחרות בארה״ב אלא באירלנד למשל.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2023 22:23
ברור. על זה דובר כבר מזמן.

השאלה הייתה מה קורה עם המזומן
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2023 23:03
טעות שלי, אכן חוק המתנות שחל על כל מתנה תקף רק לאמריקאיים. לזרים יש מס על tangible assets כמו נדל"ן וכסף מזומן.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2023 23:21
ראיתי אפילו מקרה משעשע בו לא אמריקאי שלח יצירות אמנות לארה"ב לתערוכה ובמהלך התערוכה הוא נפטר. היה על זה דיון שלם האם חל על היצירות מס העזבון כי זה in-situ בארה"ב. בסוף ירדו מזה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2023 19:27
אני לא מכיר את ההיסטוריה של החוק בנושא, אבל כיום המקרה אותו הבאת, מוחרג מפורשות בחוק (יצירות שייובאו לארהב להצגה בתערוכה). אולי זה נחקק לאחר מקרה שקרה.

כדאי גם לדעת שמס העיזבון ומס המתנות נקבע לפי ה DOMICILE ולא לפי התושבות. כך שלדוגמא, ישראלי שעובר לארהב עם וויזת עבודה לשלוש שנים לדוגמא, ברוב המקרים הוא יהיה תושב ארהב לצרכי מס הכנסה (RESIDENT), אבל ה DOMICILE שלו בדרך כלל עדיין יהיה ישראל. כך שבכל התקופה הזו הוא חייב במס עיזבון ומס מתנות בארהב כתושב חוץ (NONRESIDENT ALIEN) ולא כאמריקאי.