⬅ חזרה לאינדקס

בחירת דרך השקעה מתאימה לשנה בלי משכורת

🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2023 01:09
היי, אני (בן 19) סטודנט ועומד להתחיל את השנה האחרונה שלי - ומתגייס בסופה. את החלק הסולידי בתיק ההשקעות (20%) כבר השקעתי דרך הבנק בקרן כספית. אני בספק לגבי חלוקת ההשקעה - שכן אני לא צפוי לעבוד תוך כדי הלימודים ואז נוצרת בעיה של איך לאזן את התיק.

אם נגיד אחרי שנה נוצר מצב של 67%, 18%, 15% (סאנפי, אירופה, שווקים מתפתחים), לא יהיה לי איך לאזן את התיק ל 60%,25%,15% חוץ מלמכור וליצור אירוע מס. וגם כשאתגייס, המשכורת תהיה נמוכה מה שיקשה עליי לאזן את התיק (החלק המנייתי הוא 145 א"ש).

לכן, אשמח לדעת מה אתם חושבים. אולי במצב כזה כן עדיף קרן עולמית (למרות שאני מעדיף מספר קרנות סל ליצירת פיזור גלובלי), על מנת שלא אצטרך לאזן את החלק המנייתי?

חשבתי אולי להתחיל עם 80%,20% מנייתי/סולידי ובהדרגתיות למשוך מהקרן הכספית לחלק המנייתי לצורך איזון התיק ולעבור ל100% מנייתי בסוף השנה, בגלל הגיל המאוד צעיר שלי יחסית. אבל גם אז, איך מאזנים את התיק הזה עם משכורת צבאית?
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2023 08:45
אז במשך כמה שנים התיק לא יהיה מאוזן. אחר-כך, אם תחליט שזה עדיין חשוב לך - תאזן עם המשכורות אחרי הצבא. לא ממליצה למכור כדי לאזן. ראשית, בגלל שאיזון הוא פחות חשוב בעיניי ושנית - אתה מפסיד מס ועמלות מכירה.

ברוך הבא!
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2023 09:29
ברוך הבא לפורום.

למה למכור כדי לאזן? לא חבל על עמלות ומס מיותרים.

לכן תוכל לקנות ניירות מסקטור אחר במקום למכור ולקנות.

גם אם מחוסר הכנסה לתקופה מסוימת, אפשר להמתין עד שיצטבר סכום ואז לקנות.

איזון תיק חשוב לשם פיזור סיכונים וכמו שכתבה:
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2023 10:02
גם אני הייתי מוותר על האיזון בינתיים. בהמשך תאזן עם כסף חדש.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2023 10:10
ובלי קשר לאיזון, אם תהיה לך רק משכורת צבאית נמוכה, אז יש סיבות למכירה וקניה בעיקר לקראת סוף שנה לצורך ניצול נקודות זיכוי וגם אפשרות להפריש לקופת גמל פנסיונית תמורת זיכוי נוסף של מס.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2023 11:59
אני קצת מבולבל מהתגובות פה.

למיטב הבנתי, את החלק המנייתי אין צורך לאזן כל עוד אתה לא קונה עוד מניות.

אם ארה"ב תציג תשואות גבוהות משאר העולם - אז חלקה היחסי יגדל גם בשוק המניות העולמי.

אין שום דבר קדוש ב 60 25 15 - אם היחסים השתנו במניות שלך, סימן שהם גם השתנו בשוק המניות העולמי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2023 12:04
תודה חברים. אז אני חושב שכבר מחר אקנה את החלק המנייתי של ה-80% כפי שאמרתי. בהמשך, אולי אעביר מהחלק הסולידי לחלק המנייתי לפני שאתגייס, ועל הדרך אאזן את התיק. אני חושב שגם נפשית זה טוב לא להתחיל עם תיק 100% מנייתי. וכפי שאמרתם, לא נורא, אאזן את התיק בשנית כשאשתחרר (או אפילו חלקית באמצע, אך בלי מכירה כלל). נשמע הגיוני?
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2023 12:53
בטח! בגיל 19 הכל נשמע הגיוני :)

אין לך עדיין תכניות קדימה, וטוב שכך בעיניי, אז מדובר על 3-5 שנות צבא שבהן הכסף שלך יחנה במקום עם סיכוי טוב לצמיחה. גם אם לא תכניס שקל בשנים הקרובות, עצם זה שכבר פתחת תיק שמתחיל לעבוד בשלב כה צעיר זה דבר מעולה.

בהצלחה!