⬅ חזרה לאינדקס

המלצה לרו"ח - אזרחית אמריקאית

🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2023 13:10
היי,

מחפש המלצה לרו"ח עבור חיילת משוחררת עם אזרחות אמריקאית שכנראה כבר צריכה להתחיל לדווח לIRS.

מעבר לעבודה שלה יש לה חשבון בIB, אני מחפש רו"ח שיוכל ללוות אותה ומדי שנה להגיש את כל הדוחות הרלוונטים גם למס הכנסה בארץ וגם בארה"ב.

המלצות יתקבלו בברכה.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2023 16:03
אם המצב לא מסובך, אפשר לשקול את סימפל טקס שהעלות בו נמוכה יחסית לרו"ח קלאסי.

החיסכון נובע מכך שאת עבודת ההזנה עושה הלקוח בעצמו (מעלים 106-ים ועוד טפסים, זה לא עבודה קשה מדי), וכך נחסך עלות רו"ח על חלק עבודה זה + אוטומציה של ההעברה לדוח האמריקאי ורק בדיקה של יועץ מס בסוף שהכל תקין ושניתן להגיש.

אם אין רצון לחסוך, או שרוצים יותר יחס אישי, אז הייתי בודק את Cole & Waxman, אשר טוריאל או Noa Priva Price.

אם יש דברים קשים (אופציות, RSU, הקמת חברה בע"מ וכדומה), אז לארי שטרן משותפות אביטל, שרנסקי ושות
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2023 16:14
תודה רבה!

הדבר היחיד שמסובך זה לדווח על אירועי מס בIB שבהכרח יקרו כי היא משקיעה שם בקרנות מחלקות דיבידנדים. עד כמה שאני מבין צריך לדווח גם למס הכנסה בארץ וגם לIRS על האירועים האלה. זה משהו שסימפל טקס יודעים לדווח?
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2023 16:56
סימפל טקס מתעסקים רק בדיווחים לארה״ב.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2023 17:28
הרו"ח של סימפל טקס הוא רו"ח ישראלי בפועל, אבל הוא לא מציע שירותי דיווח מול רשויות המס הישראליות.

ללמוד איך להתנהל מול שתי הרשויות במקביל כמו שצריך זה מסע. אני מסכים עם ההמלצה על סימפל טקס כי בנוסף לשירותי דיווח, הוא נותן שירותי ייעוץ מס בתשלום סביר.

חלק מרואי החשבון שמדווחים לאמריקאים חד וחלק לא הסכימו לתת לי ייעוץ לטובת תכנון מס, אפילו תמורת תשלום.

איש מקצוע שיודע מה הוא עושה שגם יעזור לה ללמוד להתמודד לבד עם הדוחות בעתיד (אם היא תרצה), יכול לחסוך אלפי שקלים בשנה בתשלומים לאנשי מקצוע, ועוד הרבה כסף אם היא לומדת להימנע ממלכודות מס אמריקאים.

עריכה: תיקנתי שגיאות כתיב
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2023 17:50
המקבילה הישראלית זה האתר "אלפי", גם הם על תקן תוכנת מס ולא ייעוץ מס.

יודעים לדווח על הכנסות מברוקרים זרים, וגם יודעים להגיד לך איזה נתונים לבקש מהמגיש האמריקאי בשביל שהם יוכלו למלא נכון את הצד הישראלי.

גילוי נאות:

יצא לי לבדוק ולהכיר את שתי התוכנות ומנהליהם, ואף יזמתי שיחה ביניהם כדי שיוכלו להעביר לקוחות אמריקאיים מאחד לשני בצורה יעילה.

סימפל טקס אף מתגמלים אותי על הפניה, אז תקחו בערבון מוגבל את מה שאני כותב ;) ותבדקו בעצמכם.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2023 16:11
אני מכיר בנושא עורך דין ורו"ח קלארק מבית שמש.

לא זוכר את שמו הפרטי.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2023 23:32
אני אשמח להמליץ בפרטי על רו"ח מצוין - עונה מהר, משקף מידע חשוב על עלויות הדיווח, מעניק ייעוץ מס ספציפי בתשלום.

אני לא בטוח שיש דבר כזה רו"ח שמגיש גם וגם - אלה רישיונות שונים, חקיקה שונה, טופסולוגיה אחרת... מישהו מכיר שיש?
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2023 23:36
יש.

הרו"ח שלי מוסמך גם בארץ וגם בארה"ב ויש עוד כאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2023 08:45
ואתה ממליץ עליו? אני גם צריך מישהו. אם כן, מה שמו?

תודה :)
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2023 09:31
בהחלט! אני משתמש בו לארה"ב, לא לישראל.

Zafrir Aner

054-444-5301