⬅ חזרה לאינדקס

טיפים להתגבר על הפחד להשתתף במסיבת ריקודים? (לא יכולתי לחשוב על כותרת מוצלחת יותר)

🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2023 22:42
ערב נעים,

יש לי מכר שלמד באופן פרטני סגנון ריקוד מסוים וחושש להגיע בכל שבוע למסיבה הקבוצתית שבה כולם רוקדים ביחד.

הוא השתתף פעם אחת במסיבה אך ניכר שהחשש והפחד לא פוחתים בביקור אחד. החשש הוא להרגיש לא קשור לסיטואציה ומשועמם בזמן שכולם סביבך רוקדים.

תקנו אותי אם אני טועה ומתנצל על ההכללה, אלו עשויות להיות תחושות טריוויאליות בקרב גברים שמעוניינים ללמוד לרקוד, לא?

האם אנשים חשו תחושות דומות והצליחו להתגבר עליהם? כל רעיון או טריק יתקבלו בברכה.

מתנצל אם זה מרגיש לכם מוזר להיתקל בשאלה כזאת בפורום כזה, פשוט תהיתי לעצמי אם אצליח לאתר בפורום אנשים עם חיים עשירים שכוללים גם ריקודים וזה לגמרי עשוי להשפיע על ההתפתחות האישית של חברי.

מקווה שאזכה לתגובות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2023 00:25
יין ישמח לבב אנוש ואקסטה פי 3.
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2023 01:03
לא רוקד. אבל אני מאמין שכמו בכל תחום תרגול עוזר מאוד. כשהתחלתי לעמוד מול קהל הייתי נורא ואיום בזה. היום זה בא לי באופן טבעי.

עם זאת חשוב לי לציין שיש לי אלרגייה לניסיון מאולץ לדחוף את עצמי למקומות שלא מתאימים לאופי שלי. אני מעדיף לחיות בהתאם למי ומה שאני. כך לצורך העניין אני נמנע מבילוי במקומות רועשים (לא סובל את הרעש). מצד שני התנדבות בגינה הקהילתית מתאימה לי בול. חשוב לזכור שהקיום האנושי עשיר ומורכב. העובדה שחוויה ספציפית לא מתאימה לנו לא אומרת שנגזר גורלנו לשבת לבד בחושך. תמיד יש פעילויות אחרות שיתאימו לנו.

אז אם לחבר לא מתאים ריקודים קבוצתיים שלא ירקוד. לא נראה לי כחוויה חיונית לקיום האנושי.
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2023 09:01
תודה על התגובות.

דורש פוסט נפרד שבו תחלוק איתנו טיפים ;)

פחד קהל הוא פחד קולקטיבי ומשותף לרוב האנשים בעולם.

להבדיל ממני, לבחור חיי חברה חשובים מאוד. הוא חיוני ופורה כאשר הוא מוצא לעצמו חבורות קטנות של אנשים לבלות איתן. תוהה האם קיימות "אלטרנטיבות ביניים" עבורו בהקשר הזה. נראה שהוא דיי מיצה את השיעורים הפרטניים, אבל לא מסוגל עדיין לקפוץ את ה-Gap עד למועדונים ומסיבות. תוהה אם קיימים שיעורים בקבוצות קטנות של 6~4 אנשים המחליפים פרטנרים תוך-כדי ריקוד. אבקש ממנו לברר :]
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2023 09:44
לך איתו.

לפני כמה שנים רקדתי קצת סווינג ובאמת הרבה יותר קל להגיע למסיבות עם פרטנר לגיבוי.
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2023 10:05
א. אומנם לומד סווינג בימים אלו, אבל לא מהסוג שאתה מדבר עליו ;)

ב. אם אצטרף אליו אני מניח שאוריד את המוטיבציה שלו עוד יותר. ההימנעות שלי מריקודים הרבה יותר חריפה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2023 10:11
לא פסיכולוג ולא מומחה בהתמודדות עם פחדים, אבל - בתור אחד שבעצמו סבל לא פעם מחרדה חברתית או פחד במה או ביישנות וכו' -

נראה לי שהדבר הכי טוב יהיה למצוא סוג של פרטנר/ית שנוח לו איתו/ה שיתלוו אליו. אם השקיע ולמד במסגרת פרטית, ודאי יוכל גם למצוא "מלווה" כזה גם כן במסגרת פרטית ואם צריך גם לשלם לו על זה כמו על שיעור.

הליווי יכול ליצור סוג של "מידרוג" בין החוויה הפרטית לגמרי (שלכאורה בטוחה בעיניו) ובין החוויה הפומבית לגמרי (שלכאורה מלחיצה אותו).

מבחינה פסיכולוגית זו סוג של משענת, כך שגם אם נראה לך שכל הקהל בז וסולד ממך - אתה תמיד יכול להשען על האדם שאתה איתו ולהרגיש שזה בעצם "אתם" מול העולם ולא רק אתה לבדך.

ולגבי קבוצות קטנות - זה כמובן קיים - תלוי בתחום. ככל שהוא יותר פופולארי כך הסיכוי שקיים מגוון של מסגרות - גדול יותר. אם הוא נישתי לחלוטין (ג'יוג'יטסו בסגנון בנגלדשי) כך סביר יותר שתהיה רק מסגרת אחת, אם בכלל. אני לדוגמא הייתי בעבר בקבוצה קטנה של (8 איש) וגם בקבוצה גדולה (30 איש) של אקרו-יוגה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2023 13:10
בעיקר תרגול והכנה מתאימה. בעמידה מול קהל, כמו בכל תחום, הכנה מתאימה עוזרת לביצועים טובים (Proper Preparation Prevents Poor Performance)

בהמשך למה שאמרו כאן חשיפה חוזרת והדרגתית לחוויה המאיימת יכולה לעזור להקטין עם הזמן את הפחד.
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2023 16:12
רוקדת שנים, לאחרונה מאוד און אנד אוף.

ובכל זאת-

- זה מאוד עוזר כאשר באים עם חבר/ה, שיהיה עם מי לחלוק חוויות ואת הזמן כשעומדים בצד בין ריקודים.

- אם מגיעים עם חבר/ה שרוקד את הצד בשני (אני מניחה שחבר שלך רוקד כמוביל, אז אני מדברת על מישהו/י שירקוד/ תרקוד איתו כמובל/ת), אז עוזר למלא רגעים מתים וגם לקבל פידבקים

- הציעו פה אלכוהול שלדעתי באמת יכול לעזור קצת אבל אולי בשלב יותר מתקדם כאשר סגורים על התנועות והיכולות ושלא צריך לחשוב עליהן יותר מדי.

- להתחיל באירועים קטנים יותר שבהם פחות משתתפים,זה מרגיש יותר ביתי וגם יש יותר סיכוי להכיר ולדבר עם הרקדנים האחרים.

- אם הוא רוקד במקומות בהם יש שיעורים לפני המסיבה, זו עוד דרך טובה לחזק את היכולות ולהכיר רקדנים שמרגישים איתם יותר בנח.

מקווה שהוא לא יתיאש וימצא את מה שעובד עבורו כי ריקוד זה פעילות גופנית, חברתית, נפשית מצויינת.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2023 11:38
תודה על כל התגובות המעולות והמפורטות! :)

שלחתי לבחור קישור לפוסט.