⬅ חזרה לאינדקס

האם קנייה במחיר נמוך יותר משתלמת יותר?

🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2023 23:22
היי. חשבתי לעצמי על הדבר הבא: הרבה פעמים אומרים דברים בסגנון: "שער הדולר נמוך עכשיו. כדאי לקנות", "s&p 500 ירד ב-20% השנה. זה הזמן להכנס", האם יש רציונל מסוים בהגיון הזה? כלומר, אם נגיד קניתי בזמן רנדומלי דולר בשער מסוים ובזמן רנדומלי אחר דולר בשער מסוים נמוך יותר, סביר להניח שבהשקעה לטווח ארוך לאותו הזמן הקנייה בשער הנמוך תניב תשואה גבוהה יותר מאשר הקנייה בשער הגבוה? סתם מחשבות :)
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2023 23:40
אין קשר.

קשור לכל האין סוף דיונים על גידור

נכון

כן ,כי ההנחה ששוק ההון הוא תנודתי שבטווח הארוך בסוף מתקן את עצמו

אז אם כן ברור שהכסף הטיפש יוצא בירידות בדרך כלל

והכסף החכם נכנס לשם.

זה לא קשור כנ"ל.

לא.
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2023 23:51
מעט מאד פעמים אמרו דבר כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2023 00:04
יש רציונל, אבל אם תחכה לארוע הזה עלול לעבור הרבה מאוד זמן שבו תפספס תשואה.

חפש "תזמון שוק".
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2023 10:12
אני מחבב את הפודקאסט של "המשקיעינים" והם מציגים שם מדיי פעם תפיסה כזאת :

לתזמן את השוק זה דבר גרוע, אתה תשב בחוץ ותחכה לתיקון שלא קורה.

ומצד שני לכל אדם יש "רצועות סיכון" נניח אתה שם בין 20-30% באג"ח , 30-40% בכספיות ופקמ וסביב ה30% - 20% נניח במניות.

הגישה שלהם, היא לא לשבת בחוץ ולתזמן את השוק.

אלא "לזוז בתוך הרצועה" נניח אם אתה מאמין שהשוק יעלה בטווח הרחוק, וכרגע הSP500 תיקן כלפי מטה 10% .. כנראה שכדאי לך להיות באיזור יותר גבוה ברצועה של המניות ..

בכנות, מתמטית וסטטיסטית זה שקול לחלוטין ל"לתזמן את השוק עם 10% מהכסף שלך" , אני חושב שהסיבה שהגישה הזאת טובה כי :

מצד אחד היא מאפשרת לך לעשות פעולות (ולצערך גם לשלם עמלות) אבל להרגיע אותך שאתה לא "יושב מנגד" בזמן שלדעתך צריך לעשות משהו

ומצד שני היא לא הופכת אותך לאיזה סוחר יומי פסיכי שהולך all in על call 450 spy

בסופו של דבר כולם בני אדם ולפעמים יש צורך ריגשי לעשות משהו
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2023 11:49
תענה על הצורך הזה בחיי חברה ורוח מספקים, ובחוויות שמעשירות את הגוף והנפש, לא בהימורים על הנכסים שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2023 14:50
בדיוק באתי לפתוח שרשור חדש, אבל זה נראה כמו המקום הנכון.

השתחרר לי סכום כסף יחסית גדול (300 אלף שח), אני מעוניין לנווט אותו לשוק ההון ובעיקר למדדים.

יש לי כרגע יושב תיק מניות (בעיקר מדדים) באזור ה500 אלף ש"ח.

אני יודע שתמיד אומרים לא לתזמן את השוק, אבל בכל זאת קשה להתעלם מזה שכמעט כל המדדים קרובים מאוד לשיא שלהם וזמן כניסה לשוק הוא כנראה אחד הפקטורים הכי גדולים של התשואה.

לצורך העניין מי שהשקיע בדיוק בשיאים (לדוגמא בשיאים של לפני הקורונה) אולי אפילו לא מורווח על הכספים האלה גם כמה שנים אחר כך.

כמובן שלטווח הארוך (10-20 שנה) הרווח הוא כמעט מובטח אבל גם כמה תשואה תעשה מושפע רבות מזה.

כמו שאמר

הבעיה העיקרית היא שמדובר כאן בסכום שהוא יחסית גדול לשאר התיק, ולכן גם ישפיע בהתאם.

אשמח לכל תגובה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2023 15:00
ברור שכן. לא רק סביר אלא ודאי שלקנות אותו דבר בזול יותר משתלם מלקנות ביוקר. אז מה?

אם הדולר ירד אני יודע בחכמה בדיעבד שלא היה כדאי לקנות אותו. אני יודע ב-100% שעדיף לקנות עכשיו מאשר לקנות לפני חודש. אבל לפני חודש לא ידעתי את זה. לפני חודש לא ידעתי אם יעלה או ירד (עכשיו אני יודע שירד בעבר) ועכשיו אני לא יודע אם בעתיד יעלה או ירד (בעתיד אדע). כלום לא השתנה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2023 17:52
יש ספר שנקרא Just keep buying

הוא מראה שם שאפילו אם אתה יודע לזהות את התחתיות, וקונה רק את התחתיות אחרי שהשוק ירד לפחות 20% (או מספר דומה, לא זוכר) - אתה יוצא מופסד בהשוואה לקניה קבועה כל חודש.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2023 22:54
שים לב שלא התייחסתי להאם הקנייה במחיר הנמוך יותר התרחשה אחרי הקנייה במחיר הגבוה. אנסח אולי בצורה אחרת:

נניח שקניתי בסכום של 100,000 קרן סל של סאנפי, בשתי נקודות זמן כלשהן בין השנים 1950-2000. אני יודע שבנקודת זמן אחת המחיר של הקרן היה נמוך יותר מאשר נקודת הזמן השנייה. סביר להניח שבהשקעה לאורך 20 שנה, הקנייה במכיר הנמוך יותר תניב תשואה גבוהה יותר? (מבלי לדעת האם קניתי במחיר הנמוך לפני המחיר הגבוה)
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2023 23:38
זה מאד קשה פסיכולוגית. לא רק שלא מוכרים בהתרסקויות של השוק, אלא אפילו קונים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2023 00:26
עגבניות על סף ריקבון נמכרות בזול, זה לאו דווקא אומר שמדובר בהזדמנות
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2023 13:03
לנסח מדויק זה קשה...

אם שתי הנקודות בהפרש זמן משמעותי, כמעט ודאי שהמחיר הנמוך הוא לפני המחיר הגבוה. כלומר השאלה היא האם תשואת סנופי בעבר היתה גבוהה או נמוכה מהיום. לא מה שהתכוונת לשאות.

גם אם נגביל לשתי נקודות קרובות, סיכוי גבוה יותר שהמחיר הנמוך קודם לגבוה.

להבנתי אין שום דרך לקבוע ע"י הסתכלות על העבר מה כדאי לעשות בעתיד. לעומת זאת קל מאוד לדעת מה כדאי היה בדיעבד.

לו היתה דרך לדעת שסנופי עומד להביא תשואה טובה מהרגיל זה היה גורם לאנשים לקנות יותר, וכך יוצר ביקוש שמעלה את המחיר עד שהתשואה הצפויה תרד. לכן רק מי שיודע דבר כזה לפני כולם יכול להרוויח.