⬅ חזרה לאינדקס

סנכרון בין עוקבי מדד ושאלה טכנית

🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2023 07:13
היי

יש לי 2 שאלות

1. איך עוקבי מדד (למשל סנופי) שנמצא באירלנד יודע להסתנכרן עם האמריקאי? הרי שעות המסחר שונות

2. אם קניתי עוקב מדד סנופי, אבל אחד שבאמת קונה את המניות שבמדד, ולאחר מכן חברה חדשה נכנסה למדד (למשל פאלו אלטו נטוורקס), האם גם קניתי חלק מהמניות שלהם? איך זה באמת עובד?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2023 07:38
נניח קרן פיזית כמו שתיארת בשאלה השנייה. לקרן יש authorized participants שיכולים להפוך סל מניות ליחידה של הקרן וההיפך.

אם אתה רוצה לקנות את הקרן, שחקן כזה יכול למכור לך ולקנות חוזה עתידי כדי לגדר את הסיכון שלו.

כשהמסחר בארה"ב ייפתח, הוא יוכל למכור את החוזה העתידי, לקנות מניות ולייצר את היחידות שהוא מכר לך.

אני מאמין שכאשר אין מסחר בחוזים עתידיים על הסנופי (הם נסחרים 24/6 אז אין זמן כזה) הנזילות של הקרן תהיה נמוכה יותר - הפער בין מחיר הקנייה למכירה יגדל.

כאשר חברה חדשה נכנסת למדד, המשקל של האחרות משתנה (הרי הסכום נשאר מאה אחוז). הקרן תמכור ותקנה בהתאם.
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2023 16:28
תודה על התשובה!

לגבי 2 אני לא בטוח שהבנתי - אם חברה נכנסת במקום חברה אחרת והחברות שמנהלות את עוקבי המדד מוכרים מניות של חברה שיצאה מהS&P500, היא בעצם יכולה להפסיד המון השקעות מחברות לא?
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2023 17:30
כשחברה יוצאת מהמדד, הקרנות מוכרות את האחזקות בה. כשחברה מצטרפת למדד, הקרנות קונות אחזקה בה.

היית מצפה שזה ישפיע על מחיר המניה.

מכיוון שכל העולם יודע מראש בדיוק כמה ומתי הקרנות יקנו/ימכרו, היית מצפה שההשפעה תורגש בעת ההכרזה על השינוי (שמפרסמת החברה שמנהלת את המדד), ולא כאשר הקרנות מבצעות את האיזון מחדש בפועל.

מן הסתם נעשו כמה וכמה מחקרים בנושא (איך הוספה/מחיקה מהמדד משפיעה על מחיר המניה) וקל למצוא אותם בגוגל.

ממה שראיתי ברפרוף קל, יש להכרזה על שינוי המדד השפעה מיידית על המחיר של המניה שמצטרפת, שאחר כך נעלם (אין השפעה כאשר מסתכלים על טווח של שנים).
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2023 19:07
תודה!