⬅ חזרה לאינדקס

תואר בפיזיקה או בחשמל

🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2023 20:13
שלום לכולם, אחרי התלבטות החלטתי שאני מתחיל תואר בפיזיקה (כי יותר מעניין אותי מהנדסת חשמל) ובונה על הניסיון הצבאי שלי בchip design שאמצא עבודה אחר כך ואסתדר. עם זאת, מנסה להבין כמה מהשוק של הנדסת חשמל אני מפסיד בכך שאני לומד פיזיקה.

כלומר, מניח שאוכל לחזור למקצוע שהיה לי בצבא במהלך התואר, ושאחרי 5 שנות ניסיון גם אוכל להתקבל למשרות דומות בתחום, וגם ממה שאני מבין רוב העבודה בהנדסת חשמל בארץ כיום זה בתחום של fpga asic ו-vlsi. עם זאת, אני רוצה לדעת אילו עוד תחומי עבודה לבוגרי הנדסת חשמל *יש בארץ עם דרישה גבוהה בשכר גבוה*, שיהיו סגורים בפניי בגלל שאין לי תואר בהנדסת חשמל?

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2023 10:40
יש תחרות עצומה על מהנדסי חומרה. אם יש לך נסיון מוכח ה system verilog וגם תואר אקדמאי stem כלשהו, אז אין שום בעיה להתקדם. ומשם הדרך פתוחה, אין אף חסם.

בקיצור, תעשה מה שמעניין.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2023 11:28
לדעתי זה מאוד תלוי מה אתה רוצה לעשות. רוב נמהנדסי חשמל שאני מכיר, כולם עם תואר שני, לא עובדים בזה. הם מעדיפים לניות מתכנתים או דאטא סיינס. פיזיקה אותו דבר. זאת עומרת עם אתה לא רוצה להיות מהנדס חשמל, זה לא כל כך משנה. אבל אם כן, אז לדעתי כן כדי ללכת להנדסת חשמל.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2023 08:39
בתור בוגר חשמל עם כעשור נסיון בתעשיה,

אל תעשה תואר בחשמל, יחס משרות זמינות לעומת יחס מתמודדים ו/או לעומת משרות בתכנה הוא לא לטובת חשמל.

אם יש לך ראש לתוכנה, תעשה תואר במדעי המחשב עם התמחות בAI/data science/ML באחת האוניברסטאות ואתה מסודר (בעיקר כלכלית), לפחות עד גיל 50 :)

אפשרות נוספת (למזוכיסטים) היא שילוב דו-חוגי עם מתמטיקה שימושית, או כהמשך לתואר שני.

אגב, בתור גם בוגר טכניון, לא הייתי ממליץ לעשות שם את התואר, התכנים שם לא מתעדכנים בקצב של החידושים בעולם והחשיבה של מרצים (ה"דינוזאורים") היא מלפני 20 שנה של מחקר/תיאוריה נטו בלי hands on רלוונטי.

ממליץ יותר על ת"א או בן גוריון בגלל התכנים המעודכנים יותר לעומת שאר המוסדות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2023 09:34
אני הייתי הולך על תואר בחשמל בזכות הורסטיליות של התואר (ספציפית גם בטכניון).

אתה יכול לקחת את התואר לכיוון מסלול הנדסת מחשבים ותוכנה או לכיוון הפיסיקלי או לעזוב לטובת נטו פיסיקה אחרי השנה הראשונה בחשמל שהיא די חופפת בין חשמל לפיסיקה (תסתכל בסילבוסים).

לגבי היצע משרות בתחום הצ'יפים - יש המון משרות טובות מאוד בתחום ותמיד חסר אנשים טובים עם ניסיון, זה לא צפוי לקטון.

לא יודע לגבי איכות הניסיון שלך מהצבא, אבל בסיס תיאורטי זה חשוב כדי שתוכל להתקדם ולא תיתקע ברמה מסוימת של הבנה, כך שהטכניון הוא מושלם בדיוק לזה, הבסיס שהוא מספק (בעיני) הוא רמה אחת מעל השאר, בייחוד למי שטוב ובדגש על הקורסים המתקדמים, אם כי הפער לא ענק.