⬅ חזרה לאינדקס

משרת סטודנט הנדסת חשמל

🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2023 15:59
היי,

אני סטודנט בסוף השנה השנייה בטכניון, עם ממוצע 86.5~.

התחלתי לחפש הקיץ עבודה בתחום הchip-design ונגזרותיו (לא בטירוף אבל עברתי באופן יומיומי על הלינקדין ושלחתי קו"ח למשרות שנראו לי מעניינות), ושלחתי קו"ח לכ-15 משרות (בעיקר באנבידיה כי הם פתחו הכי הרבה).

עד כה לא חזרו אליי מאף מקום (הגשתי את רוב המשרות לפני כחודש~) ומכמה משרות ספציפיות דחו אותי.

כמובן שיכולות להיות הרבה סיבות לדחייה (חוסר ניסיון, חוסר בקורסים ספציפיים), אבל האם אתם חושבים שזה יכול להיות ספציפית בגלל הממוצע? לפי מה שאמרו לי בתחילת הלימודים, עם ממוצע 85+ רוב המשרות צריכות להיות פתוחות (מבחינת ראיון ראשוני כמובן, ממנו הלאה זה כבר יכולות אישיות), ועד כה נראה שזה לא המצב.

על קורות החיים קיבלתי פידבקים טובים, והתאמתי אותם למילות המפתח שכל משרה מכילה, אז הסבירות שזה בגלל הקו"ח היא יותר נמוכה לדעתי.

כמובן שאין פה תשובה אחת מדויקת, אבל רוב האנשים מהמחזור שלי שמועסקים הם מצטייני דיקן ונשיא, אז הנחתי שהממוצע כרגע הוא המכשול הראשי

תודה מראש לעונים!!
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2023 17:25
ממוצע 86.5 בסוף שנה שניה זה גבוה, הרבה מעל הסטודנט הממוצע. הסיבה שלא חוזרים היא או שיש בעיה כלשהי בקו"ח או, בסבירות גבוהה יותר, שוק חלש.

השוק עדיין קשה מאוד לג'וניורים ועל אחת כמה וכמה לסטודנטים. למשל אינטל, שהייתה המעסיקה הכי גדולה של סטודנטים לחשמל בצרות ויש שם קיצוצים.

הדרך הכי טובה לקבל זימון לריאיון היא לבקש מחברים שלך שכן עובדים, לשאול אם מגייסים ולהעביר דרכם קו"ח.

כמו כן, תנסה לפתוח את החיפוש שלך לחברות נוספות - אפל, אמזון, קוואלקום, גוגל, רפאל, סיסקו וכו
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2023 17:27
לגבי קורות החיים: לא יזיק אף פעם ללטש אותם. תתייעץ עם בעל נסיון ולא עם חבר ללימודים בסטטוס שלך. אך כסטודנט עם אפס נסיון זה כנראה פחות העניין.

השוק עכשיו קשה לחסרי נסיון בשל היצע משרות ג'וניור/סטודנט נמוך. יתכן בהחלט שחברות שלפני שנה או שנתיים גייסו מועמדים עם ממוצע 85 כיום לא יתפשרו על פחות מ90..

בלי קשר, לדעתי האישית שנה שנייה זה מוקדם מידי להתחיל לעבוד בתחום והייתי מחכה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2023 11:34
תודה לכם!!